Teraz jest 6 lip 2025, 17:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 sie 2004, 12:19 

Ok więc jak zaraz się dowiecie zrobiłem głupote na miare największego n00ba i usprawiedliwia mnie tylko to, że raczej gram w Forgotten hopa i tam nie ma takich problemów, ale przejdzmy do rzeczy. Mam na kompie trzy partycje z czego jedna jest przeznaczona wyłącznie na Windows i różne tam programy, jednak kiedy przysłany mi vietnama tak już się nie mogłem doczekać że nie zmieniłem ścieżki instalacji i została C:\ProgramFiles..itd, wszystko było by ok gdyby nie fakt, że po jakimś miesiącu znudziło mi się granie na serverach w kilka osób, a potrzebowałem miejsca na dysku, więc zacząłem robić porządki. Wziąłem tabelek dodaj/usuń i wykasowałem kilka rzeczy łącznie z Vietnamem ( jak sądziłem ), więc odwiedziłem jeszcze dysk i zacząłem wykasowywać stare foldery- takze i Vietnam. Niestety okazało się że nie wyrzuciłem vietnama tylko program nad nim ( byłem chyba troche zmęczony, że nie zauważyłem co odinstlowuje). Koniec końców został mi vietnam w tabeli, ale zbytnio się tym nie przejąłem. Wczorja jednak chciałem zainstalować Vietnama, jednak po odpaleniu autoruna zobaczyłem jedynie opcje Uinstall, która nie działa bo gdy ją biore, wszystko zrzuca się na belke i po sekundzie wraca jako zrobione, jednak nic się nie zmienia, a do póki nie usune tych plików to nie pojawi mi się opcja install. Najgorsze że są to pliki ukryte, bo skorzystałem z opcji wyszukaj by znależć i wykasować wszystko z kompa co ma w nazwie vietnam, jednak i to nie pomogło, potem użyłem jeszcze Nortona i defragmentacje dysku i scan disk i LIPA!!

Wiem, ze to co opisałem wydaje siężałosne jednak widmo formatowania dysku jest dla mnie koszmarem, gdyż mam na kompie mnóstwo plików które długo ściagałem, a nie mam jeszcze nagrywarki,więc przynajmniej połowa poszła by do skasowania. I teraz to pytanie do was-czy jest możliwość pozbycia się tych ( ok 9KB) ukrytych plików, które marnują mi zdrowie??

Dzięki z góry, a jak mnie wyzwiecie od troli to spox, bo sam by się teraz tak nazwał...

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 12:25 
Moderator forum

1. wywal caly stary katalog BFV
2. start-uruchom-wpisz regedit-wcisnij ctrl+f-wpisz vietnam- pokasuj (uzywajac del) WSZYSTKIE klucze z nazwa Battlefield Vietnam, wciskaj f3 po kazdym skasowanym kluczu wtedy bedzie szukal dalej, jak juz wiecej nie znajdzie...
3. res kompa
4. ponowna instalka BFV w nowym katalogu (nie w defaultowym tylko w nowym !)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 12:45 

To ja powiem dokładniej (chociaż nie mam vietnama więc prosze o zweryfikowanie)
usuwaj klucze
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\EA GAMES\Battlefield Vietnam

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\EA GAMES\Battlefield Vietnam\ergc

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall - tam coś, co będzie miało klucze z zawartością Vietnam

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 12:53 

regcleanerem albo czymś do zarządzania rejestrem musisz oczyścic wszystko z vietnama, pousuwać do konca foldery wtedy mozesz zacząc instalować gierke od nowa :wink:

PSN id: Graqzu

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 13:56 
Moderator forum

A ja polecam ten programik: jv16 Power Tools

Mały, przydatny i prosty w obsłudze programik. Polecam :!:

P.S. Więcej info na temat teog programu Tutaj[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 14:32 

A na przyszłość już nigdy nie próbuj wywalać Vietnama ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 14:38 

Racja ShaggY :wink:
W dzisiejszych czasach techniki informatyczne sa na tak wysokim poziomie, ze Vietnam zemscil sie na Tobie Gambit za to ze go usunoles :!: :lol: :twisted: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 14:46 

hehe, no cóż to przez moją głupote bo się nie zastanowiłem, ale taka rzecz, ten programik mi nie działa bo wyskakuje komunikat że mam starą wersje i żebym pobrał nowszą ze strony http://www.jv16.org czy jakoś tak, ale tam są wyłącznie płatne wersje...

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 14:51 
Moderator forum

Gambit napisał(a):
hehe, no cóż to przez moją głupote bo się nie zastanowiłem, ale taka rzecz, ten programik mi nie działa bo wyskakuje komunikat że mam starą wersje i żebym pobrał nowszą ze strony http://www.jv16.org czy jakoś tak, ale tam są wyłącznie płatne wersje...

po co ci programik, chrzanic zbedne programiki, masz wyzej dokladnie napisane jak zrobic

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2004, 16:20 

Thats afarmativ :D ale kurcze mimo że wykasowałem wszystko tak jak poradziliście ogólnie instalacja wygląda podobnie, z tym że tym razem moge już wpisać CD-key i podac ścieżke, ale po tym nastepuje instalacja trwająca ułamek sekundy i dumny komunikat że ukończono pomyslenie, jednak nie ma tam nawet folderu z nazwą vietnam...chyba bez formatu się nie obedzie.

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2004, 20:58 

oj gambicie(shifty z ef z tej strony :D)tez mialem taki problem.poprostu dajesz unsinstal i jak masz zaznaczone zeby wywalic gre i punk bustera do niej "odznaczasz " te opcje i dajesz dalej tedy ladnie wywala gre z dysku pozniej dajesz juz normlanie instal.

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2004, 21:00 

:D :D :D spoznilem sie :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2004, 23:35 

:lol: polecam wszystkim programik DRIVE IMAGE...fajna sprawa mozna zaoszczedzic sobie dzien na reinstalacji sys. i wgrywaniu wszystkiego od nowa,ustawianiu wina po swojemu itd......15 minut i masz zainstalowanego czystego wina ze wszystkimi sterami,latkami,programami itd... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2004, 23:41 

666frako napisał(a):
:lol: polecam wszystkim programik DRIVE IMAGE...fajna sprawa mozna zaoszczedzic sobie dzien na reinstalacji sys. i wgrywaniu wszystkiego od nowa,ustawianiu wina po swojemu itd......15 minut i masz zainstalowanego czystego wina ze wszystkimi sterami,latkami,programami itd... :wink:

w czym jest lepszy od ghosta lub w czym gorszy?

Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2004, 10:29 

Od ghosta...ja wiem chyba niczym,ale warto wiedziec,ze jest cos innego,a zapewniam rownie dobrego....chociaz kiedys po zmianie rozmiaru partycji nie udalo mi sie przywrocic sys.Ale resize i w wypadku ghosta pewnie by byl nieudany...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2