Severius5 napisał(a):
Żeby nie robić nowego tematu
Mam problem jak namierzę samolot wroga, on puści wabiki i znowu go namierzę to rakiety zamiast uderzyć we wroga (ciągle leciał prosto) to około 1-2m przed ogonem nagle zakręciły i przeleciały obok/nad nim..
Jeszcze inaczej jak mnie namierza (~70m) i puszczam wabiki pociski dalej lecą we mnie...
1.Może pierwszą sytuacje należy zaliczyć do skutecznego uniku? No chyba że samolot leci prosto, i Twoje rakiety w niego i tak nie trafiają-ale z takim czymś się jeszcze nie spotkałem. Skuteczność (celność) Twoich rakiet wydaje mi się zależy między innymi od pingu (jak już mówiłem

) Przykładowo na patchu 1.41 z pingiem 10 to nawet j-10 powinno mieć problemy z ucieczką. Ponoć grzebanie w configu może coś poprawić (coś ala poprawianie hitboxów w helenie i skuteczności tv, dzięki zwiększaniu GSInterpolationTime), ale nie polecam się tym bawić, bo często uchodzi to za nieuczciwe granie.
2.Nie jestem tego pewien ale jeżeli przeciwnikowi udało się Ciebie namierzyć i wystrzelić rakietę przed Twoją obroną wabikami, to takie rakiety lecą w samolot, nie zmieniając przy tym kierunku na flary. A więc zostaje manewrowanie.
Jeżeli coś pokręciłem, to proszę mnie poprawić.
Pozdrawiam.