Teraz jest 31 sty 2025, 07:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zazalenie
PostNapisane: 13 kwi 2006, 21:15 

Dlaczego taki temat ? Bo Bog juz mnie nie slocha wiec zale sie Wam.

w czym problem drodzy Panstwo ?
Otoz odnoszę wrazenie ze gdy przeciwnik wykonuje padniecie+obrot to nasze szanse na przezycie
drastycznie maleją. Niejednokrotnie miałem juz przeciwnika niemal ze ubitego gdy ten wykonuje
wyzej wymieniony manewr jeszcze dobrze się ze tak powiem nieprzekrecil strzal i ogladam chmury.

Rozumiem roznice miedzy trafieniem w glowke a w nuszke (roznica bowiem jest smiertelna) ale to doswiadczylem i widzialem.
Dlatego tez mam pytania:
1 - czy jest to okienko, blad programistyczny fizyki battlefilda
2 - cheat [osobsci troche watpie bo wykonuje tenze trik juz dosyc spora ilosc graczy]
3 - naturalne fizyka gry, Wasze zdanie no i oczywicie czy Mieliscie takie zdazenia

Zwrocie uwage ze gdy przeciwnik lezy my lezymy wymiana ognia trwa dluzsza lub krotsza chwile [odleglosc, umiejetnosci, klasa]
ale jednak trwa czy to trafimy w ramie czy glowa wymaga to wycelowania i powtorze sie trwa.

Idzie takiego gościa ubic oczywisie ale naogol zeby tego dogonac to trzeba stac od niego 2 krogi i wsmarowac magazynek w kregoslup [nie jest to bynajmniej
porada lekarska :) ]

Oczywisci Mozecie odpowiedziec ze jestem slaby - no coz mocny nie jestem ale gram juz jakis czas i nie zawracal bym Wam glowy
czyms co moglbym sobie wytlomaczyc a tego niepotrafie. Jak widac post nr 1 sledze jednak forum ranga Gunnery Sergeant czyli pare godzin gralem
nie chce byc po prostu oceniony po ilosci postow.
Na marginesie przyjdzie mi chyba stosowac nowa taktyke czyli spi....lac gdy tylko zobacze taki manewr.

Na koniec jestem jak najbardziej za jak najczestrzym opisywaniu i krytykowaniu zlego zachowania na serwerach Battelfilda
Czesto piszecie ze ktos sie zali opisujac np.sytuacje gdy ktos zastrzelil kogos bo chcial polatac. O tym trzeba pisac to Wy jestescie grupa opinotworcza
Kreujecie styl i zachowanie sie na serwerach.Krytykujcie i pietnujcie takie zachowanie. Takie tematy byly ? Coz i byc musza wiekszosc poczatkujacych wchodzi na to forum
i na pewno nie beda przeszukiwac forum pod wzgledem zachowania sie w trakcie gry, niech widza ze ferplay to podstawa.
Trochę sie rozpisalem, ale tez nieczesto wypowiadam sie na forach raczej czytam i wyciagam wnioski.
2-gi post bedzie na pewno nie za szybko :)

Pozdrawiam wszystkich graczy.

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2006, 21:24 

Gram często na zagranicznych Karkand only 24/7 i co widzę?Po zniknięciu strzelania z podskoku gracze wynajdują różne techniki w sumie podobne do skakania.Co ciekawe ,sam stosuję b. dobrą taktyke:przeładowanie magazynku,skakanie(bo jak proces ladowania magazynku zacznie sie przed skokiem,to mozna juz jumpowac)koszenie.Nie ma na to rady....
Po prostu trzeba się przyzwyczajic.

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2006, 22:21 

To jest tylko animacja. Gościu normalnie pada na ziemię, a Ty widzisz to jako obrót. A to, że Cię ściąga to już inna sprawa (skill).

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2006, 23:50 

Mnie sie wydaje że jest swego rodzaju "bug" który powoduje ze w trakcie manewru kladzenia sie lub wstawania lub najlepiej szybkiego kladzenia sie i wstawania odbiera nam mniej hp lub wcale.Moze to wina hitboxow.Mnie tez to wczesniej wkurzalo ale teraz gdy opanowalem ta sztuke zdaza sie ze dostane serie z PKMki i hp mam nadal 100%.Jest to powszechnie stosowany trick przez klanowców.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 01:01 

Niewiem po co te żale. BF2 zrobił się mocno zręcznościowy ,a mniej taktyczny ,co w moim przypadku jest jednoznaczne ze zmęczeniem materiału. Czy to wina ludzi ,którzy w to grają odpowiedz sobie sam.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 08:55 

No niestety bf jest bardziej nastawiony na pojazdy, chce sobie powalczyć piechotą? Idź pograj w ET, o niebo lepsze walki...

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 10:23 

ScorpiuS napisał(a):
No niestety bf jest bardziej nastawiony na pojazdy, chce sobie powalczyć piechotą? Idź pograj w ET, o niebo lepsze walki...

Wpadnij na KRAPA tam tylko piechota, no i poziom całkiem wysoki.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 10:34 

Tylko że na KRAPie sami cziterzy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 10:47 

ScorpiuS napisał(a):

Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? :D Czy my gramy w tę samą gre? :D
W porzednich BF-ach sprzęt dominował a teraz liczy się piechota i lotnictwo. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 11:04 

Myślę że liczy się zgranie lotnictwa z piechota.
lotnictwa ze śmigłowcem
samolotu z samolotem.
pancernego z innymi pancernymi
i piechoty z piechotą.
Do tego zgranie ich wszystkich z komendantem.
w tedy nic się nie przeciśnie,nic nie spadnie bo każdy każdego wspiera.
Jeśli chodzi o komunikacje to powinien być TS pod serwer bo podstawowy się nie nadaje na potrzeby i możliwości tej gry.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 11:39 

RaDe0n napisał(a):
Tylko że na KRAPie sami cziterzy :wink:

Z Tobą na czele :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 11:54 

Wiem że to pytanie zupełnie nie na temat ale dlaczego nie można założyć 2 takich samych kont :?: :?: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 12:46 

Adniko
jak to napisał już lkasprzak opisany przez ciebie obrót połączony z położeiem się na ziemi (ktoś już to na tym forum okreslił mianem "tumbla" ;) ) to tylko animacja

gra zakażdym razem pokaże innym graczom "tumbla" jeżeli wykonasz obrót o jakieś 180 stopni i padniesz na ziemię
tak było od zawsze i niejest to żaden bug czy czit tylko taki zabieg twórców BF2 mający na celu upiekszenie gry poprzez płynną animację postaci

być może że w czasie tego "tumbla" hitboxy są nieco gdzie indziej niż by się na pierwszy rzut oka wydawało (ale w grach sieciowych całkiem czesto hitboxy są nie tam gdzie powinny być)

tutaj tylko skill pomoże ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 12:57 
Moderator forum

Cytuj:
Wiem że to pytanie zupełnie nie na temat ale dlaczego nie można założyć 2 takich samych kont

Masz odpowiedz w pytaniu :wink: Chciałbyś że ci jakiś muł narobił wsi na serwerach? Potem się tłumacz że to nie ty :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2006, 13:05 

ale założyłem sobie konto potem wywaliłem i dlaczego nie moge założyć takiego samego chociaż tamto wywaliłem :?: :?: :?:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2