Teraz jest 25 cze 2025, 08:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 10:25 

Specyfik napisał(a):
Literówki, bo puźna godzina ;/

nie obraz sie ale pisze sie późna, ja sam robi emase bledow i na ogu mi nie przeszkadza jak ktos robi bledy ale to póżno to wyjatek chyba jakis jest, ale olac to bo to nie konkurs ortograficzny :D

Uwaznie sie wczytalem w wasze wypowiedzi i z tego co widze ten snajper nie daje wam spokoju. Dla mnmie on jest dobry bo jeszcze na zadnym servie ni ewidzialem zeby ktos go wyzywal od kamp lam itd co caly czas obserwowalem w ceesie gdy ktos padal po jednej kuli.

Mechanik rzadzi, jesli zgracie sie z kims w black hawku sprubujcie przesiasc sie na miejsce 4 lub 5 wyjac klucz i naprawiac go od srodka bez ladowania. Da sie tak utrzymac conajmniej polowe calej mapy ale na samoloty jeden mechanik nie styka, trzeba 2och bo PA za szybko ubywa!
Jego srutowka jest boska, czesto sciagam z niej spec opsow ktorzy nie spodziewaja sie ze wykocze z czolgu na nich kiedy oni usiluja ten laduneczek mi przykleic

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 10:33 

gnat8 napisał(a):
Jego srutowka jest boska, czesto sciagam z niej spec opsow ktorzy nie spodziewaja sie ze wykocze z czolgu na nich kiedy oni usiluja ten laduneczek mi przykleic

Otoz to! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 11:05 

Kurde ludzie tak czytam te wasze teksty i postanowiłem sobie zagrać tym inżynierem (hehe co prawda to nie to co w ET, ale i tak jest nieźle), kiedy zgrałem się z kumplem (ja eng on med) razem w czołgu przelecieliśmy całą mapę, kosząc równo na prawo i lewo... wszyscy kumple z sieci pytali się nas później czy jakieś cheaty stosowaliśmy, na co my reagowaliśmy po prostu śmiechem :wink:
Klasa bardzo dobra, ale wymaga treningu i doświadczenia, trzeba wiedzieć gdzie rzucić miny, albo gdzie się w danej chwili znaleźć (blisko pojazdów itp.) aby optymalnie wykorzystać swoje umiejętności, trzeba sporo grać, ale wyniki są zadowalające :D
Polecam, mimo to ja zaczynam coraz częściej grać medem, poczułem władzę i jako SL sprawdzam się najlepiej medem, wiadomo zawsze można się uleczyć :wink:

A tak na marginesie co do tych błędów... panowie wystarczy przed zamieszczeniem posta wystarczy wrzucić tekst do Worda, mała autokorekta załatwia sprawę :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 11:10 

Ja tam gram medem z odblokowaną bronią :) Gra sie bardzo fajnie, M16 nienajgorszy, ale ten drugi karabin jeszcze lepszy :) przy ciągłym ogniu bardzo niecelny ale przy pojedynczym można i snajpera ustrzelic na dachu :D polecam :wink: i mozna wrogow od tyl z defibrylatora walnac :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 12:06 

Spec Ops:
- jego c4 jest prawie tak zabojcze jak miny mechanika. jednak jak reklamy powiadaja prawie moze znaczyc bardzo duzo ;] Bo niestety zamiast 1 miny musimy dac 2x c4 na czolg no i odpalic to w odpowiednim momencie(czyli odpada podlozenie ladunkow i pojscie se na innego spota)
- jego karabinek dosc skutecznie radzi sobie w walce z innymi klasami na male dystanse. Wyjatkiem sa asfalciki i medycy bo maja lepszy osprzet. Jednak na dluzsze dystanse gdzie m16 trafia bez problemu jego m4 sie nie nadaje. Zreszta to oczywiste bo m4 stworzono do walki CQB

Sniper:
- jego karabin ma wbrew pozorom male zblizenie. Zabicie wymaga trafienia w glowe co przy ruchomym celu + bunny hoppingu + sprincie graniczy z cudem. Jednak jesli sie dobrze zaczaimy i bedziemy strzelac do stojacych celow to rezultaty beda znosne.
- miny jakie posiada sa bardzo przydatne do obrony. Nie bede tlumaczyl jak sie ich uzywa ale sa swietne

Assault:
- jego karabin to istny dawca smierci. Na wszystkie dystanse szalenie celny i skuteczny. Czesto zdarza sie wygrac pojedynek ze snajperem (jesli sie wie gdzie jest) Jednak bezbronny przeciwko opancerzonym pojazdom
- Granatnik nadaje sie do niszczenia pojazdow typu jeepy i ewentualnie niszczenia piechoty. Jednak maly splash dmg raczej nie pozwoli zatrzymac szturmy chocby malego oddzialu.

Support:
- Jego karabin choc wyglada jak dzialo nie ma takiej mocy. Ogromny rozrzut sprawia, ze nadaje sie do walki na male dystanse. Jednak i tu zawodzi gdyz celny jako tako jest gdy sie polozylymy i patrzymy przez szczerbinke. Chyba nie trzeba tlumaczyc, ze w czasie walki na takie procedury nie ma czasu...
- glownym jego zadaniem jest dostarczanie amunicji. I tu jest bardzo przydatny. Szczegolonie dla SF czy tez AT no i snajpera. Pozwala prowadzic ciagla walke bez czekania na supply

Medic:
- Jego karabin jest rownie celny i skuteczny co assaulta(bo to ten sam)
- potrafi leczyc,wskrzeszac swoich ludzi co nadaje mu ogromne znaczenie w polu walki
- jest najtrudniejszym celem do zabicia. Sam moze powstrzymac szturm 2-3 ludzi. Jak sie zna pare trikow ;]

Mechanic:
- Jego karabinek ma duza moc jednak tylko na krotkie dystanse
- miny sa wyjatkowo smiercionosne dla pojazdow i to jest jego glowna fucha
- naprawianie swoich pojazdow momentami mija sie z celem gdyz kto normalny bedzie latal wokol czolgu gdy ten walczy z innym czolgiem czy piechota? mechanik zawsze padnie jako 1

Anti Tank:
- Jego bron rowniez nadaje sie tylko na male dystanse ale i tu potrafi zawiesc
- Glowna bronia jest wyrzutnia, i tu radzi sobie bardzo ladnie z pojazdami ALE pod waunkiem, ze nie biega sam. Najlepiej z innym AT gdyz czas przeladowania i fakt, iz czasem tzreba 4 strzaly oddac do czolgu skutecznie go stopuja.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 18:28 

O właśnie a ja mam pytanie...
Ten automatyczne strzelby dla enga i granadiera różnią się tylko pojemnością magazynka, czy mają też inne różnice, tak pytam z ciekawości bo z żadną nie miałem przyjemności biegać :wink:

No i jeszcze raz pytam jak zwie się pukawa jaką może odkryć support, no i jak się sprawdza w grze :wink:
Jak ktoś może to niech też mi poda pełną nazwę broni dla medyka...
Będę wdzięczny :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 18:36 

ta pukawka co ma suppot to może być i interesująca ma podobne obrazenia do tych z "wierzyczek" i jest tak samo celna.

A roznice pomiedzy tymi szczelbami? chyba tylko pojemnoscia magazynka.. I chyba grenadiera jest polautomatyczna

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 22:00 

Hmm no ale mi chodziło głównie o nazwy danych broni (mogą być tylko dla amerykanów)...

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 22:04 

o ile sie nie myle to bron medyka to L85A2" Enfield"

więcej info: http://world.guns.ru/assault/as22-e.htm

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 22:19 

Spoko znam tą stronę doskonale, no i ostatecznie zdecydowałem się na standardowego assaluta...
Jakoś lepiej mi się nim gra, chociaż nie mogę się leczyć w międzyczasie, to nie raz zdarzało mi się powstrzymać kilku przeciwników biegnących blisko siebie trafiając granatem, a później faszerując wszystkich kulami, co prawda granatnik nie ma jakiegoś ogromnego pola rażenia, ale zawsze się przydaje...
Później pojawia się G3, które jest dobrze znaną mi bronią (kuzyn ma atrepę :wink: ) No a podczas gry sprawdza się świetnie, nawet pozbawiona granatnika. No a tak czy siak ta gra jest drużynowa więc na meda zawsze mogę liczyć :wink:
Muszę się przyznać, że wybrałem go głównie z uwagi na fakt, że podczas klanówek używa się pierwszego zestawu broni :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 22:25 

Ja troszkę żałuję że wybrałem L85. G3 ma znacznie większą siłę ognia i jest celniejszy. Ale braku defibrylatora i apteczki bym nie przeżył. ;)

BTW: Chyba trzeba się z tym pogodzić że pierwsza odblokowana broń bedzie dla wielu ostatnią, bo progi rang są dla wielu za duże.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 22:53 

Ogdovsky : wyczytałem gdzies na forum że w wersji 1.1 nie ma juz servów z wszystkimi giwerami, w wyszukiwarce także żadnego nie widze :(
także ponawiam prośbę o screen celowników i info czy zapisanie gdzieś profilu pozwala na pozniejszą zmianę odblokowanej broni, czy moze ta inf.zapisuje sie na serverze EA.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 22:59 

odblokowanie broni zapisuje sie u EA na servie

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2005, 23:57 

fth napisał(a):
Ogdovsky : wyczytałem gdzies na forum że w wersji 1.1 nie ma juz servów z wszystkimi giwerami, w wyszukiwarce także żadnego nie widze :(
także ponawiam prośbę o screen celowników i info czy zapisanie gdzieś profilu pozwala na pozniejszą zmianę odblokowanej broni, czy moze ta inf.zapisuje sie na serverze EA.

Może:

Predators- 100mbit[all Guns]|71ms|80.190.230.102:16567
f2K & oWs | All weapz | HUN|89ms|217.27.212.149:16567

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2005, 00:41 

Najczęściej gram asslautem, supportem i AT.
ASSlaut:
Odblokowałem G3 i karabin wymiata. Nie wiem czy nie lepszy od M24. Z SWD porównywalny jak ktoś sobie radzi bez optyki. Klasa ma tylko jeden minus - nie mozna nabijac sobie dodatkowo pkt. A i jescze jedno - granat dymny - naprawdę potrafi być przydatny.
Support:
Na nieco większą odległośc waląc nawet krotkimi seriami trudno kogoś trafić. Ja lubię nim grać bo jeśli jest dobry team to support może nieźle przydusić piechotę podczas gdy reszta drużyny zajdzie wroga z boczku. Poza tym ammo dla teamu - nieocenione zwłaszcza dla granadiera.
AT:
Cóż rozwala pojazdy. Dobre jeśli gra zrobiła się wybitnie pancerna a dla siebie wozu nie można znaleźć. tylko ta słabiutka MP5. Właściwie tylko do samoobrony. Z moich doświadczeń wynika że sgotgun dla tej klasy całkiem nieźle może zastąpić MP5.
Snajper:
Trafił mi się zdobyczny Barret 50'. Tylko o niej napiszę bo nie lubię grać snajperem. Wydaje mi się że celownik bardziej powiększa niż w standardowych. No i jest bardzo przyjemny - tzn po prostu krzyż i wiadomo którym miejscem celować :) Strzelałem na naprawdę dużą odległośc i nie trzeba było brać żadnych poprawek. Ale jak dla mnie snajper jest mało przydatny, a przede wszystkim gra nim jest po prostu nudna.

Wg mnie większość klas się uzupełnia. W teamie powinień być medyk, support, i co najmniej dwóch AT. Mech niekoniecznie. Czasami czymś jeżdzę ale jak dla mnie każdy pojazd to raczej ruchomy cel. W dobrym teamie piechoty, w którym klasy się uzupełniają można się przemieszczać jeepami, czy APC i rozwalać wszystko.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2