Najczęściej gram asslautem, supportem i AT.
ASSlaut:
Odblokowałem G3 i karabin wymiata. Nie wiem czy nie lepszy od M24. Z SWD porównywalny jak ktoś sobie radzi bez optyki. Klasa ma tylko jeden minus - nie mozna nabijac sobie dodatkowo pkt. A i jescze jedno - granat dymny - naprawdę potrafi być przydatny.
Support:
Na nieco większą odległośc waląc nawet krotkimi seriami trudno kogoś trafić. Ja lubię nim grać bo jeśli jest dobry team to support może nieźle przydusić piechotę podczas gdy reszta drużyny zajdzie wroga z boczku. Poza tym ammo dla teamu - nieocenione zwłaszcza dla granadiera.
AT:
Cóż rozwala pojazdy. Dobre jeśli gra zrobiła się wybitnie pancerna a dla siebie wozu nie można znaleźć. tylko ta słabiutka MP5. Właściwie tylko do samoobrony. Z moich doświadczeń wynika że sgotgun dla tej klasy całkiem nieźle może zastąpić MP5.
Snajper:
Trafił mi się zdobyczny Barret 50'. Tylko o niej napiszę bo nie lubię grać snajperem. Wydaje mi się że celownik bardziej powiększa niż w standardowych. No i jest bardzo przyjemny - tzn po prostu krzyż i wiadomo którym miejscem celować

Strzelałem na naprawdę dużą odległośc i nie trzeba było brać żadnych poprawek. Ale jak dla mnie snajper jest mało przydatny, a przede wszystkim gra nim jest po prostu nudna.
Wg mnie większość klas się uzupełnia. W teamie powinień być medyk, support, i co najmniej dwóch AT. Mech niekoniecznie. Czasami czymś jeżdzę ale jak dla mnie każdy pojazd to raczej ruchomy cel. W dobrym teamie piechoty, w którym klasy się uzupełniają można się przemieszczać jeepami, czy APC i rozwalać wszystko.