Teraz jest 4 mar 2025, 14:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 22:54 

Grałem na takim serwerze gdzie konsola sama wywalała graczy wsiadających do pojazdów i grało się całkiem przyjemnie.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 23:11 

mod na jakim stal server 3C po prostu nie dawal pojazdow na mapie i zmienial w flagach by kazdy mial an start 1 tylko(np na karkand) ale po rpostu nikt nie gral na nie rankingowym servie...

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2006, 23:40 

Zeby nierankingowy serwer inf mial jakakolwiek popularnosc, musi stac w niemczech czy holandii, a to juz utrudnia postawienie serwera ot tak.
Zreszta wtedy zrobi sie kolejny lehnitz, ktory z tytulowym polskim serwerem inf bedzie mial wspolnego tyle co nic (jestem jeszcze bardziej za :wink: ).

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 00:57 

teraz czasy się zmieniły, mniej ludzi goni za blaszkami, podejrzewam, że więcej osób byłoby skłonnych właśnie pograć sobie bez tego i bez unlocków :) a druga sprawa - ja na przykład wolałbym bez moda, bez kombinowania, żeby można było wejść z normalnego beefa i grać - tyle że bez pojazdów :) taka odskocznia od zwykłego pchania się do czołgów, heli i innego ścierwa :) mapki by się dało odpowiednie, czyli te które dopuszcza CB Infantry Ladder i już

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 01:12 

Keyser ale takie mody sa "server side" i ty nic nie musisz instalowac. Po prostu w ustawieniach mapy servera sa zmienione pewne parametry ;]

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 01:53 

Drodzy Panowie nie chce tutaj wsadazać kija w mrowisko ale sami mnie do tego zmusiliście:
IMHO - pomysł infantry only w BF2 to myśl - iście ...masochistyczna ...naprawde...
przy tych mapach i realiźmie broni strzeleckiej (polecam lekture mojego topiku o ulubionych giwerach) granie sama piechota to istna katorga mogąca doprowadzić do frustracji i klinicznych psychoprzypadków mogacych sie odkładać w genach ku nieszczęściu potomstwa waszego...
Przeciez w tej grze faktem jest całkowity brak realizmu broni strzeleckiej a takowa chcecie sie posługiwać na prawach wyłączności... np. g36C najcelniejszy karabinek na ze srednim damage czyli... super skuteczność na dalekie dystanse i brak mocy w bezposrednim starciu - efekt - zupełna odwrotność do reala gdzie karabinki z taka krótka lufa to właśnie zupełna odwrotnośc: super poręcznośc i skuteczność na krótkich dystansach/pomieszczeniach i niedostatki energii/skutecznosci pocisku na dalekie dystanse dla porównania AK47 (ma dłuższą lufe i energie wylotowa pocisku w realu) - w BF2 słaba celność na dalekie dystanse i dobra skutecznośc w bliskich starciach - real - broń jest bardzo skuteczna na dalekich dystansach a na krótkich bardzo nieporęczna... komandosi "czyszczą" pomieszczenia/obiekty a nie eliminuja snajperów jak jest w BF2. o KM'ach (postrachy piechoty) , z których "nie idzie" zabic goscia oddalonego o 10m nie wspomne... bo po co?
Panowie chcecie Infantry Only? to zagrajcie w CoD lub zachowujac klimat np. w AA bo to sa gry symulujace działania piechoty na naprawde dobrym i niefrustrujacym poziomie gdzie liczy sie skill w posługiwani się giwerami a giwery sa naprawde całkiem nieźle zasymulowane - naprawde :)
pozdro dla all piechocińców
ps
aha osobiście jestem zazwyczaj specem czyli piechota - i głównie gram w BF2 bo ja uwielbiam własnie za to ze sa czołgi, heli i takie tam... i wtedy jest fajnie...

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 02:03 

mglisty napisał(a):
Drodzy Panowie nie chce tutaj wsadazać kija w mrowisko ale sami mnie do tego zmusiliście:
IMHO - pomysł infantry only w BF2 to myśl - iście ...masochistyczna ...naprawde...

W ClanBase jest drabinka infantry i cieszy się całkiem sporym powodzeniem :P

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 04:04 

marteen napisał(a):
mglisty napisał(a):

W ClanBase jest drabinka infantry i cieszy się całkiem sporym powodzeniem :P

Wilda, HardAttack, ETCS, CQF i PRGK-42, z tego co pamiętam :) i gra się bardzo fajnie, wbrew pozorom, chyba że ma się mecz z team9 i ginie się nie wiadomo kiedy i nie wiadomo dlaczego :D

Lailonn---> w takiem razie przeparszam :) a jest mod który wycina pojazdy ale zostawia flagi tak jak były?

nadal uważam, że wtedy nie było dobrego "klimatu" pod infantry - a teraz, kto wie?

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 04:45 

mglisty napisał(a):
przy tych mapach i realiźmie broni strzeleckiej (polecam lekture mojego topiku o ulubionych giwerach) granie sama piechota to istna katorga mogąca doprowadzić do frustracji i klinicznych psychoprzypadków mogacych sie odkładać w genach ku nieszczęściu potomstwa waszego...
Przeciez w tej grze faktem jest całkowity brak realizmu broni strzeleckiej a takowa chcecie sie posługiwać na prawach wyłączności... np. g36C najcelniejszy karabinek na ze srednim damage czyli... super skuteczność na dalekie dystanse i brak mocy w bezposrednim starciu - efekt - zupełna odwrotność do reala gdzie karabinki z taka krótka lufa to właśnie zupełna odwrotnośc: super poręcznośc i skuteczność na krótkich dystansach/pomieszczeniach i niedostatki energii/skutecznosci pocisku na dalekie dystanse dla porównania AK47 (ma dłuższą lufe i energie wylotowa pocisku w realu) - w BF2 słaba celność na dalekie dystanse i dobra skutecznośc w bliskich starciach - real - broń jest bardzo skuteczna na dalekich dystansach a na krótkich bardzo nieporęczna... komandosi "czyszczą" pomieszczenia/obiekty a nie eliminuja snajperów jak jest w BF2. o KM'ach (postrachy piechoty) , z których "nie idzie" zabic goscia oddalonego o 10m nie wspomne... bo po co?
Panowie chcecie Infantry Only? to zagrajcie w CoD lub zachowujac klimat np. w AA bo to sa gry symulujace działania piechoty na naprawde dobrym i niefrustrujacym poziomie gdzie liczy sie skill w posługiwani się giwerami a giwery sa naprawde całkiem nieźle zasymulowane - naprawde :)
pozdro dla all piechocińców
ps
aha osobiście jestem zazwyczaj specem czyli piechota - i głównie gram w BF2 bo ja uwielbiam własnie za to ze sa czołgi, heli i takie tam... i wtedy jest fajnie...

Muhehe. A drabinki inf, cholernie popularny cup dignitasa, czy masa sparow inf na warbocie to fikcja? 42 jeszcze mniej wspolnego z realizmem mialo, a przeciez arcor i inne tego typu serwery (jezu, taki sentyment, a ja nazw nie pamietam...) byly, czy pozniejszy inf mod istanial.
Q4 tez jakos realistyczny nie jest, a chyba nieco ludzi gra. Ale zeby nie szukac daleko - przeciez conquest nic z realizmem nie ma wspolnego, jedna osoba sterujaca czolgiem?! Szesc rakiet heli potrzebne do rozpieprzenia owej puszki?! Phi, nie grajcie w to, toz to gowno jest!

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 08:07 

Keyser nie wiem czy jest taki mod czy nie ale to wszystko da sie bez problemow ustawic. Wiec to akurat detal z tymi flagami :}

Co do broni w infantry to coz...mamy w grze spora losowosc trafien. Mozna celujac w glowe wrogowi chybic 3x pod rzad strzelajac singlem. Taka gra ;]

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 10:26 

zresztą i tak by się grało bez unlocków - z tego co zauważyłem większość klanowców ich nie używa (bo i po co? :)) - chodzi o taki dość elitarny serwerek, bez dzieciaków które zwykłym M16 najwyżej nogę sobie odstrzelić potrafią :) i możliwe, że serwer byłby dość popularny, jeżeli weźmie się pod uwagę fakt, że po patchu trzeba będzie potrenować nowe granatniki, bronie snajperów i supportów tudzież granie bez delfinków, kangurków i innych zwierzaczków przemiłych :D

więc już tak serio mówiąc - ETCS ma nierankingowy serek SyFa, który można bez problemu przerobić na ten 1337 Infantry, włącznie z mieszaniem serverside - problem jest taki tylko, że on stoi tutaj w Polsce (dla tubylców ping circa 30), więc nie wiem jakie mypingi by mieli goście z Zachodu ewentualni. Gdyby ktoś mnie oświecił co trzeba wgrać od strony serwera i jak to ustawić (ja jestem lajkonik, a muszę to wytłumaczyć adminowi w firmie:P), to serwer będzie jeszcze przed weekendem podejrzewam

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 10:31 

Infantary na mapkach (16) takich jak Karkand, Mashtuur, Sharqi a może nawet Kubra to wyśmienita zabawa. Ale przy standardowych ustawieniach serwera nie dla admina ten już sobie nie pogra. Możesz wpisac w powitaniu wszytkie zasady Infantary, możesz w modemanagerze wpisać do announcer'a wszytkie rules ale to też nie pomoże. Wielu nie czyta zasad , wielu nie zna angielskiego - i tak beda wsiadac do czołgu APC'etki - bo stoi pusta. Wysyłasz takiemu warna a on nic dalej sobie jeździ i strzela wysyłasz 4 warny pod rząd ( ślepy by zauważył ) - nic. Robisz kicka gość wraca i ma pretensje. W ten sposób admin przez 1/3 rundy nie robi nic innego tylko warnuje, kickuje i tłumaczy. A i tak później często czyta na tym forum o sobie jaki to on był wredny.

Ostatnio edytowano 19 sty 2006, 10:37 przez IronMan, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 10:34 

Nierankingowy popularny serwer infantry jak najbardziej odwiedze (o ile uznacie ze nie naleze do tych co sobie "noge z M16 odstrzeliwuja"). Lubilem w swoim czasie Lehnitz Infantry tyle ze tam pojazdow wcale nie bylo.. i nie byl oczywiscie rankingowy.. Pozniej przyszlo SF i jakby wypelnilo to zapotrzebowanie na mapy infantry.
Kazda inicjatywe infantry serwer popieram.. Co do serwera 3C to nawet nie wiedzialem ze taki byl.. Zastanawiam sie jak to wypali.. Moze ustalic konkretne godziny, bo watpie czy bylby zapelniony caly czas.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 12:34 

90s napisał(a):
Na analu jest zakaz gry pojazdami i uzywania arty.

gracze sami sobie tego pilnuja
poprostu ktos gra np. czolgiem,najpierw ostrzezenie ze nie mozna grac pojazdami
pozniej juz jest glosowanie i kick.100% skutecznosc.

Dokładnie, IMO nie trzeba hasłować serwera bo jak znam życie to gdy serwer będzie nierankingowy to mało ludzi będzie na nim grało. Po prostu zróbmy tak jak na Analu: ktoś siedzi w pojeździe od razu vote i widomo o co chodzi. W informacjach serwera też umieścić tekst, że only infranty, no artillery i co tam jeszcze chcecie...

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2006, 12:37 

Jak free city zrobilo taki server to stal pusty. A teraz nagle kazdy pisze, ze z checia by tak pogral? :shock: Chyba nie jestem w temacie...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2