mglisty napisał(a):
Drodzy Panowie nie chce tutaj wsadazać kija w mrowisko ale sami mnie do tego zmusiliście:
IMHO - pomysł infantry only w BF2 to myśl - iście ...masochistyczna ...naprawde...
przy tych mapach i realiźmie broni strzeleckiej (polecam lekture mojego topiku o ulubionych giwerach) granie sama piechota to istna katorga mogąca doprowadzić do frustracji i klinicznych psychoprzypadków mogacych sie odkładać w genach ku nieszczęściu potomstwa waszego...
Przeciez w tej grze faktem jest całkowity brak realizmu broni strzeleckiej a takowa chcecie sie posługiwać na prawach wyłączności... np. g36C najcelniejszy karabinek na ze srednim damage czyli... super skuteczność na dalekie dystanse i brak mocy w bezposrednim starciu - efekt - zupełna odwrotność do reala gdzie karabinki z taka krótka lufa to właśnie zupełna odwrotnośc: super poręcznośc i skuteczność na krótkich dystansach/pomieszczeniach i niedostatki energii/skutecznosci pocisku na dalekie dystanse dla porównania AK47 (ma dłuższą lufe i energie wylotowa pocisku w realu) - w BF2 słaba celność na dalekie dystanse i dobra skutecznośc w bliskich starciach - real - broń jest bardzo skuteczna na dalekich dystansach a na krótkich bardzo nieporęczna... komandosi "czyszczą" pomieszczenia/obiekty a nie eliminuja snajperów jak jest w BF2. o KM'ach (postrachy piechoty) , z których "nie idzie" zabic goscia oddalonego o 10m nie wspomne... bo po co?
Panowie chcecie Infantry Only? to zagrajcie w CoD lub zachowujac klimat np. w AA bo to sa gry symulujace działania piechoty na naprawde dobrym i niefrustrujacym poziomie gdzie liczy sie skill w posługiwani się giwerami a giwery sa naprawde całkiem nieźle zasymulowane - naprawde

pozdro dla all piechocińców
ps
aha osobiście jestem zazwyczaj specem czyli piechota - i głównie gram w BF2 bo ja uwielbiam własnie za to ze sa czołgi, heli i takie tam... i wtedy jest fajnie...
Muhehe. A drabinki inf, cholernie popularny cup dignitasa, czy masa sparow inf na warbocie to fikcja? 42 jeszcze mniej wspolnego z realizmem mialo, a przeciez arcor i inne tego typu serwery (jezu, taki sentyment, a ja nazw nie pamietam...) byly, czy pozniejszy inf mod istanial.
Q4 tez jakos realistyczny nie jest, a chyba nieco ludzi gra. Ale zeby nie szukac daleko - przeciez conquest nic z realizmem nie ma wspolnego, jedna osoba sterujaca czolgiem?! Szesc rakiet heli potrzebne do rozpieprzenia owej puszki?! Phi, nie grajcie w to, toz to gowno jest!