Lailonn napisał(a):
Cytat:
Czy ciezko przewidziec, ze jesli commander zrzuci artylerie to zawsze znajdzie sie debil co w nia wbiegnie i da mu karne punkty? Wylaczajac karne punkty czy ciezko przewidziec, ze znajdzie sie debil zrzucajacy artylerie na swoich celowo?
Czy ciezko przewidziec, ze banda debili moze wbiegac pod samolot by po ukaraniu cie i kicknieciu z gry samemu poleciec?
Czy ciezko przewidziec, ze jesli wylaczymy karne punkty za miny i claymory to ludzie beda je rozstawiac masowo co zepsuje gre?
Ciezko przewidziec, ze jesli oslabimy pancerz heli to samolot z dzialka zniszczy je w 5s max?
Ciezko rpzewidziec, ze jesli bedzie mozna zrzucac jeepy to ludzie beda je zrzucac w glupie miejsca jak dachy, wrogie lotnisko etc?
Dla EA jak widac TAK.
ad 1 to nie sprawa enginu gry, tylko debila. czy trudno przewidziec, ze Lailonn wezmie samolot i bedzie robic kamikaze na swoim lotnisku? integralnosc i rownowaga gry nie jest naruszana w zaden sposob - nie wykorzystasz tej funkcji, by uzyskac przewage nad innymi graczami (aczkolwiek spierdolisz im i sobie gre, cool). masz propozycje na rozwiazanie tego problemu?
ad 2 to sprawa wlaczenia/wylaczenia karania za TK. o ile wiem, mozna to regulowac na serwerze - popraw mnie jesli sie myle. nawet jesli nie, to dalej jest to sprawa debila, a nie enginu gry. tak czy siak - integralnosc i rownowaga gry nie jest naruszana w zaden sposob - nie wykorzystasz tej funkcji, by uzyskac przewage nad innymi graczami. masz propozycje na rozwiazanie tego problemu?
ad 3 masz racje, najnowszy patch to zmienil, brak jest obecnie masowego rzucania min i claymorow. chyba, ze klanowkach pr0, ale kogo to obchodzi? 1% rynku? podaj lepsze rozwiazanie.
ad 4 i co z tego, ze heli ma gorszy pancerz? moze ma to znaczenie dla klanowkach, na FFA i w noobowych klanach rzadko mozna znalezc na tyle dobrego pilota, zeby uziemil heli na cala runde. fakt, dobry pilot samolotu moze niszczyc rownowage na danej planszy - ale dobrych pilotow jest malo. masz lepszy pomysl?
ad 5 tak, zrzucanie jeepow jest glupie, mam nadzieje, ze nie bedzie w finalnej wersji. ale i tak, ja bym jeepa nigdy na heli nie zrzucil - po niszczyc sobie i innym wieczor? taka fajna gra...
SJ - psuje integralnosc gry i pozwala wykorzystywac engine do uzyskiwania, w opinii mojej, wiekszosci graczy oraz tworcow gry, nieuciwej przewagi nad przeciwnikiem. narusza rownowage gry.
zanim sie przyczepisz. tak, to tylko moje opinie, mozemy sie klocic do upadlego. ale opinii takich jak ta jest wiecej niz opini podobnych do Twojej. jesli masz jakis dowod, ze jest odwrotnie, prosze podaj mi go. moj dowod - patch wychodzi, bo EA to wielka firma, ktora nie dziala wbrew interesom klientow. EA ma wielki dzial badan rynku i dlatego lepiej niz uzytkownik forum battlefield.pl zna potrzeby przecietnego gracza.
demokracja, wolny rynek...
pzdr
neuro