Shit, mini flame-war na dwie strony... jeez... TO ciekawe co sie bedzie dzialo jak wypuszcza tego patcha...
Ludzie - odpusccie...
Lailonn, neuro - jestescie po roznych stronach barykady, fakt. Macie inne podejscie do gry, fakt. nie przekonacie siebie nawzajem, fakt.
Ja sam jestem "pomiedzy" pro a lama (gram w klanie 4fun, zawsze na TS), i pewnie mam troche z jednej i drugiej frakcji.
EA zmienia gameplay, tak, czy na taki jak ekipy FFA chce? Zobaczymy - sam szacuje, ze BARDZO szybko pojawi sie hotfix i wroci SJ. Czemu? Zobaczymy jak FFA wytrzyma calkowity spawnrape. A ze do tego dojdzie, to raczej pewne - sredni commander udupi kazda forme "wycieczki na swoje tyly". I kto sie bedzie liczyl? Noobki - watpie - raczej ci siedzacy w sprzecie, znajacy respy. I watpie zeby nooby dopychaly sie do sprzetu, przecez trzeba wiedziec gdzie DOKLADNIE stanac:)
Lailonn - EA olala klany, i tak nie kupicie AF, a strate z kasy na serwy (mialem zawsze - na standardowej wyszukiwarce z 1200 - teraz z 900...) odzyskaja wypuszczajac MODa BF2142 (tia, dla mnie to mod, ten sam engine, inny setting, ,czym to sie bedzie roznic od np. FH2?) w cenie nowej gry, dla noobkow. I musisz sie z tym pogodzic - albo zmienic gre, moze na Quake Wars?
Neuro - oki, bedzie zrownanie, moze nawet takie jak sadzisz ze chce wiekszosc... Ale GWARANTUJE Ci, zeby na servie, niewazne 32 czy 64, bylo 3-4 klanowiczow, I NIE BEDZIESZ MIAL ZADNEJ PRZYJEMNOSCI Z GRY. Bedzie totalne czesanie, i to zgadnij kogo, przeciez nie klanowcow, tylko noobow.
Nie wiem jak wy, ale ja juz postawilem krzyzyk na BF2, niedlugo puszcze swoj (tia, full BF2, SF i EF - stac mnie, pracuje, mam wyzsze wyksztalcenie i w miare czesto dokopuje teensow z niby skillem:))) - nie mam jednak tego EA za zle, pogralem ladnych kilka miesiecy, kilka akcji bede pamietal naprawde dlugo - i juz... . Jest OKi - Po prostu czas ruszyc dalej...
PS. Neuro, mozna majac zycie zawodowe, zone, dziecko, and stuff dobrze grac w BF2, sprawdz moje statsy (gram pod tym nickiem)... Nie wymiatam, ale radze sobie, 400 medali w 450h gry. Nice - moze lepiej zamiast czekac na zmiany "balansujace gre" od EA, bardziej skupic sie na graniu???
PS2. nie wiem, ale poczatkowo byly info ze maja wyciac alternatywne rankingi (nie przeczesalem forum czy nadal tak ma byc) - jezeli mialoby to stac sie prawda - spora czesc modow poszloby do piachu... Tak, dokladnie, uwazam ze jedyna rzecza warta zapamietania w BF2 sa roznorakie statsy (a juz na pewno nie wprowadzenie commandera - majac zlota odznake, i robiac to co comm powinien, wiem ze przeciwna druzyna nie ma za duzo przyjemnosci z gry) - zarzucajcie mi statsiarstwo, ale sie zapytam: gracie na non-ranked czy raczej na ranked, dla tych punkcikow?
PS3. Lailonn - tak sie zastanawiam, dlaczego tak walczycie o game play na klanowkach, CZY ktos broni klanom grac klanowki na np. 1.2 czy nawet na wczesniejszych wersjach? Zrobienie non-ranked server nie trwa przeciez dlugo - a posiadanie dwoch roznych instalek BF2 tez problemem by pewnie nie bylo...
********* EDIT *************
Shit, po powyzszym pokazaniu jak gra "pro" a jak "noobie" - moze zacznijmy od zdefiniowania "pro" - powyzsze przyklady bije na glowe... takze czasem gry (chociaz, ja mam tylko jeden nick, znam ludzi grajacych na dwoch/trzech)
http://bf2s.com/player/49010886/
Moze sam nie moge mowic ze jestem lama z FFA