Teraz jest 3 mar 2025, 23:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 11:49 
Maskotka BF.pl

OT: PotulnY - nie pisz proszę 2óch postów po sobie, tylko korzystaj z funkcji 'zmień' (prawy górny róg Twojego posta).

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 13:41 

Wykasować ten post...
Coś zle napisalem :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 16:32 

kluczmen napisał(a):
Skoro jush o snajpach mowa - czy podstawową snajperką moge ustrzelić pilota śmiglowca?? Kilka razy udalo mi sie zastrzelic kierowce w hmv i buggym ale do pilotów nie próbowałem tylko spierniczałem pod jakąś sensowną osłone.
A z innej beczki : wg mnie snajper jest deczko ułomną klasą.. ale tylko w USMC. Co prawda w porównaniu do swoich kolegów po fachu z MEC czy CHRLD potrzebuje o jeden strzał mniej w korpus by powalic wroga, ale za to po każdym strzale wychodzi z zoomu aby zrepetować bron... Osobiście wole trzy razy strzelić szybciej niż tylko dwa ale za to wolno... :)
Wiesz możesz się ze mną nie zgodzić, ale chyba lepiej strzelić tylko raz w głowę przynajmniej ja tak robie i jakoś do tej pory reklamacji nie było :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 18:32 

PotulnY napisał(a):
kluczmen napisał(a):
Skoro jush o snajpach mowa - czy podstawową snajperką moge ustrzelić pilota śmiglowca?? Kilka razy udalo mi sie zastrzelic kierowce w hmv i buggym ale do pilotów nie próbowałem tylko spierniczałem pod jakąś sensowną osłone.
A z innej beczki : wg mnie snajper jest deczko ułomną klasą.. ale tylko w USMC. Co prawda w porównaniu do swoich kolegów po fachu z MEC czy CHRLD potrzebuje o jeden strzał mniej w korpus by powalic wroga, ale za to po każdym strzale wychodzi z zoomu aby zrepetować bron... Osobiście wole trzy razy strzelić szybciej niż tylko dwa ale za to wolno... :)
Wiesz możesz się ze mną nie zgodzić, ale chyba lepiej strzelić tylko raz w głowę przynajmniej ja tak robie i jakoś do tej pory reklamacji nie było :)

wiesz..... jeszcze sie tak nie wyrobilem aby zawsze hs-a trafiać, zwłaszcza na większe odległości. Jaq w cs-a sobie grałem to wystarczyło trafić w korpus z AWP i gość padł, poza tym używałem tej broni na mniejsze odległości a w ostateczności przecież był dwu-stopniowy zoom...
a tutaj jest jakoś dziwnie :? ( ale i tak wole BF2 8) )

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 20:31 

lady vicky napisał(a):
OT: PotulnY - nie pisz proszę 2óch postów po sobie, tylko korzystaj z funkcji 'zmień' (prawy górny róg Twojego posta).
Tak jest milejdi Vicky obiecuję, że to się już więcej nie powtórzy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 21:04 

Snajper wowczas spelnia swoja role kiedy w promieniu przynajmniej 300m (w grze) nikt nie odwazy sie pojawic i stac-polozyc,a przedtem wysprzata okolice ze snajperow.
Faktem jest ze taka gra nie przyspaza punktow...ale reszta oddzialu ma czysto,ze nie wspomne o obronie flagi :wink:
Moj rekord to 385 m jednym strzalem (nie dobicie) ,oraz 6 obron flagi w 1 rundzie przy wspolpracy z druzyna, wykonujac rozkaz obrony - i baretka oficera.
Jesli widze innego snajpera a jest "kozakiem" i nie odpusci jest moj.
Generalnie lepiej zranic niz sie silic na efekciarstwo "jednego strzalu w glowe",2 kreski w ataku potrafia przyhamowac szturmowca w zapedach...czyz nie? :twisted:
Wiec lepiej tyle niz pudlowac bawiac sie w filmowego "snajpera" co to panie w oko wali :lol: (co za bzdura!)
Zmora snajpera? jak na razie widzialnosc przez komendanta...mam nadzieje ze to poprawia.
W tym wzgledzie tez sie moge pochwalic rekordem:3 ostrzaly altyleryjskie raz za razem na mnie jednego...3 nie przezylem....spoznilem sie z odbiegnieciem.
Wiecie jaki mam sredni wynik z gry? 8-12 punktow plus asysty.
To wszystko.
Ale prawie w kazdej grze jestem jedynym ktory nie zginal.
W punktacji cholernie marnie :lol:
Jeszcze zeby tak dowodcy chcieli laskawie wysylac mi amunicje....chociaz za to ze informuje co i gdzie sie pojawia.
Szkoda wielka ze w grze niedoceniana jest funkcja snajpera jako obserwatora,podobno w poprawce ma byc to uwzglednione.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 21:13 

Cytuj:
Wiecie jaki mam sredni wynik z gry? 8-12 punktow plus asysty.
To wszystko.
Ale prawie w kazdej grze jestem jedynym ktory nie zginal.
W punktacji cholernie marnie

ech... to mi przypomina bf1942.. 30 minut/15 naboi/8-10 killi/0 smierci.. pycha.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 21:15 

przsoi napisał(a):
... cud respawnu. snajper zabije kogokolwiek, commandera, sl, pilota- i nie ma to zadnego znaczenia poza 15 sekundowym wylaczeniem go z walki.... )

dziekuje Bogu za snajperów zdejmujących operatorów aa. czesto przesądza to o mojej skuteczności jako pilota. fckin truth :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 21:28 

prawda?
jakie skuteczne dla reszty? :wink:
a tu na kaprala trzeba 10500... :lol:
fajnie ze jest ktos kto docenia role snajpera .... 8)
Tak naprawde dobry snajper sam siebie szanujacy,podejmujacy jakis tam wysilek dotarcia gdzies tam...ma gowno z gry....poza satysfakcja.
I tu owszem "mniam".
:wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 00:03 

Jak już ktoś się tu chwalił rekordami to i ja się pochwalę. Dziś jakieś 40min temu na Asterze pierwszym strzałem head z 410m na oko bo tyle wskazywała ikona nad flagą. Na mapie z elektrownią atomową w wersji 16 osobowej spod flagi przy morzu do stojącego jegomościa przy fladze skrajnej na wprost (Dzięki Robal_PL za tę chwilę w której się zatrzymałeś ;)) A no i strzelałem z M24.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 02:48 

hortak napisał(a):
Zmora snajpera? jak na razie widzialnosc przez komendanta...mam nadzieje ze to poprawia.

hmm czyli snajper ma być uprzywilejowany i nie ma być widzialny dla commandera :lol:

Snajperzy w większości wypadków dbają tylko o siebie i nie próbują robić nic więcej poza siedzeniem w krzkach/na dachach i strzelaniem do biednych medyków/assaultów/spec-opsów itp. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 03:02 

hortak napisał(a):

A wyobraź sobie, że sam snajper został na 64 osobowej mapie i nie ma zamiaru się ruszać tylko leży i kampi. Stary, zanim by go znaleźli to ludzie by dali dyla z serwera, albo skikowali tegoż snajpa.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 12:01 

Trudno zeby snajper szturmował pozycje wroga, i niszczyl pojazdy opancerzone.
Ja snajperem gram tylko chinczykami. amerykanska snajperka jak dla mnie za wolno sie przeladowuje, wole samopowtarzalne, nawet kosztem celnosci i mocy, a MECowa ma jak dla mnie bardzo niewygodny celownik, wiec rzadko z niej korzystam. Ponadto Chinskie plansze bardzo sprzyjaja wykorzystaniu snajpera. Nawet jak po kilku "tajemniczych zgonach" jeden squad zaczyna na mnie w dzungli polowac, to nawet przy przewadze liczebnej najczesciej jestem lowca a nie zwierzyna, zwlaszcza jak 1-2 pedzacych za mna Amerykancow znajdzie zamiast mnie Claymora.
Wracajac do roli snajpera, to jako obserwator jest naprawdę przydatny, w obronie flagiu przed piechotą jest bezkojnkurencyjny, po przejeciu flagi przez wroga, tez skutecznie potrafi podenerwowac przeciwnika, ktory pojawia sie na spawn poincie i od razui musi szukac schronienia, albo - gleba. Bardzo czesto udalo miu sie rowniez odpedzic (zwykla snajpera) wyladowanego blackhawka, ktorego pilot nerwowo nie wyrobil nad flaga, i podał tyły, zwlaszcza gdy jeszcze utracil jednego badz 2 ludzi.

Jestem natomiast mocno rozczarowany M95, ktora sobie odblokowalem majac nadzieję na snajperkę, wolną ale mającą duża moc obalającą, a okazalo sie ze to wolne badziewie, rozniace sie od zwyklej snajperki faktem przebijania szyb w Heli, bardzo wolnym przeładowywaniem i niewiele wiksza moca niz "standardowe" snajperki... Zal.. Jelsi mam do wyboru walczyc z Heli za pomoca snajperki, lub KMu (zwlaszcza jak biore buggyego i strzelam na zmiane z 2 KMów), to wolę to drugie, najwyzej nie zestrzele helikoptera a tylko kogos z "obslugi" (o ile to nie heli szturmowy), a Heli i tak da nogę na lotnisko zeby sie podreperowac.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 13:55 

M95 posiada o wiele większy zoom niz bazowe sniperki.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 15:12 

I jest o wiele bardziej zbugowana :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2