Teraz jest 26 lis 2024, 01:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 14:11 

to teraz proponuje zalozyc temat,

"... jak zrobic w ch... kolesia co strzelil do ciebie z AT :P..."
prosze o wypowiadanie sie teraz na ten temat :lol: co by monotonnie nie bylo :wink:
Tylko oczywiscie o gre chodzi nie o real life i spier.....anie przed Ahmedem z RPG na polach naftowych Iraku :P .....

a co do RPG..
Kumpel mi opowiadal jak to jego znajomek wraz z oddzialem wracali z ostatniego patrolu czy jakos tak, koles byl pierwszy raz na takowej wycieczce, mowil ze prosta droga cisza spokoj, jechali 4 honkerami [ tarpan rulez ] w pierwszym siedzial dowodca [ nie wiem kto tak wymyslil ]. No wiec jada jada, az tu nagle jakis Abdul wyskoczyl zza krzaka i poslal RPG w 1 honkera, jak sie domyslacie honker podzieli sie na 2 nierowne czesci, a zaloga zjednoczyla sie z atmosfera, koles opowiadal ze ten znajomek nie zapomni tego do konca zycia, kiedy reszta zaczela orać przydrozne krzewy badz nierownosci terenu seriami z CKMow... / nie dziwie sie /

ogolnie nie wiem czy to prawda, i czy bylo tak jak to napisalem, jak ktos cos wie na ten temat, i jest bardziej pewny niech poprawi.tak mi opowiadal a wiadomo jak to czasem ludzie dodaja cos od siebie.
ogolnie przezycie 1 klasa, ja bym musial balast pewnie z gaci wywalac po drodze

czyli powiedzenie, raz jestes,raz cie nie ma :D ma tutaj sens :P
/ Czas Surferow Rulez /

dla Kolca
Irak, czasy obecne, Polak z tekstu chyba to wynika i kontekstu prwadzonej rozmowy, mieli lada dzien do polski wracac.
Cos sie nie podoba w opowiesci, nie musisz czytac koleś oleś :P :roll: :P
Kitu nie wymyslam, bo niby po co zeby zdobyc kolegow :D ?!?!

Ostatnio edytowano 20 gru 2005, 15:22 przez PapiTHC, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 15:05 

niema to jak opowiadać historię kolegi znajomego
mgóbyś chociaż przytoczyć rejon, datę zdażenia i narodowość tego "kolegi" :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 16:49 

Kolec napisał(a):
niema to jak opowiadać historię kolegi znajomego
mgóbyś chociaż przytoczyć rejon, datę zdażenia i narodowość tego "kolegi" :roll:

A co książke piszesz ?? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 17:01 

ciekaw jestem
wiadomości oglądam dosyć rzadko ale informację o wydarzeniach militarnych staram się wyłapywać - o rozwaleniu polskiego Honkera w Iraku sobie nic nie przypominam
PapiTHC przytoczył historię ale całkowicie bez żadnych konkretów więc drążę temat ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 18:30 
Moderator forum

Papi starał się być złośliwy IMHO, a cała historia była zmyślona. To o rakiecie przebijającej Abramsa na wylot czytałęm gdzieś w jakimś fachowym portalu. Źródła nie podam bo było to w czasie inwazji na Irak (a więc deko dawno temu). Ale historia jak najbardziej prawdziwa. Załodze nic się nie stało (no może praweie nic - jeden czołgista został ranny).

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, 20:06 

To dla ciebie Xena. Parę postów wyżej.
:lol:
Uapa napisał(a):

http://www.altair.com.pl/files/r1203_abrams.htm

radze przeczytac i wysunac wnioski...

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 07:29 
Moderator forum

Hahaha - tak to jest jak się kilka forów na raz przegląda...

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 08:33 

PapiTHC napisał(a):
to teraz proponuje zalozyc temat,

"...
a co do RPG..
Kumpel mi opowiadal jak to jego znajomek wraz z oddzialem wracali z ostatniego patrolu czy jakos tak, koles byl pierwszy raz na takowej wycieczce, mowil ze prosta droga cisza spokoj, jechali 4 honkerami [ tarpan rulez ] w pierwszym siedzial dowodca [ nie wiem kto tak wymyslil ]. No wiec jada jada, az tu nagle jakis Abdul wyskoczyl zza krzaka i poslal RPG w 1 honkera, jak sie domyslacie honker podzieli sie na 2 nierowne czesci, a zaloga zjednoczyla sie z atmosfera, koles opowiadal ze ten znajomek nie zapomni tego do konca zycia, kiedy reszta zaczela orać przydrozne krzewy badz nierownosci terenu seriami z CKMow... / nie dziwie sie /

ogolnie nie wiem czy to prawda, i czy bylo tak jak to napisalem, jak ktos cos wie na ten temat, i jest bardziej pewny niech poprawi.tak mi opowiadal a wiadomo jak to czasem ludzie dodaja cos od siebie.
ogolnie przezycie 1 klasa, ja bym musial balast pewnie z gaci wywalac po drodze

czyli powiedzenie, raz jestes,raz cie nie ma :D ma tutaj sens :P
/ Czas Surferow Rulez /

dla Kolca
Irak, czasy obecne, Polak z tekstu chyba to wynika i kontekstu prwadzonej rozmowy, mieli lada dzien do polski wracac.
Cos sie nie podoba w opowiesci, nie musisz czytac koleś oleś :P :roll: :P
Kitu nie wymyslam, bo niby po co zeby zdobyc kolegow :D ?!?!

Wg mnie opowiastki "kolegi" mozesz przestac rozpowszechniac, poniewaz po prostu sa prawdopodobnie mixem tego co on uslyszal od kolegow.

Jedyne skuteczne uzycie rgppanc przeciwko Polakom to byl szeroko znany atak na konwoj cywilnych pracowników firmy Blackwater USA, firmy "ochroniarskiej/najemniczej" w czasie ktorego zginelo 2 bylych zolnierzy GROM.

A z kolei atak na patrol WP, jadacy Honkerami (cytat z archiwum MON):
W dniu 4.03.2003 r., około godz. 18.00, podczas wykonywania rutynowych zadań w ramach misji pokojowej w miejscowości Sopot (15 km od m. Kumanovo) –w Macedonii, patrol Polskiego Kontyngentu Wojskowego poruszający się po zaplanowanej trasie samochodem marki Honker-Tarpan, najechał na minę przeciwpancerną. W wyniku zdarzenia ciężkich obrażeń ciała doznali i około godz. 19.30 zmarli po przewiezieniu do szpitala w Skopie dwaj podoficerowie służby kontraktowej z 1 pułku specjalnego w Lublińcu - plut. Paweł LEGENCKI (l. 23) i plut. Piotr MIKUŁOWSKI (l. 26). Obaj służyli w Wojsku Polskim od 1998 roku i byli kawalerami.

Pisanie o smierci chlopakow troche starszych od ciebie w formie opowiastki, przetykanej usmieszkami i haslami o "zjednoczeniu sie z atmosfera" uwazam za "niewlasciwe". nie bede namawial cie do myslenia, do tego trzeba samemu dojsc.

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 09:27 

ty jaki wstyd, znowu walnalem glupote nie w tym momencie co trzeba...
ja to mam wyczucie czasu i smaku :? :?
masz racje trza zaczac myslec zanim sie cos powie

ta historia miala byc taka nieprawdziwa, i nie miala nikogo wysmiewac,no moze jedynie Honkera, ale tak to nic wiecej !
jezu widze ze na sile nie ma co pisac tutaj na forum 8)

Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, 13:14 

A czy pamiętacie historię z uszkodzonym i palącym się Abramsem? Rok bodajże 2003-2004 i pokazywali to w telewizji. Załoga przeżyła, ale musieli ją wyciągać bo była nieźle nadpalona i poraniona. Zna ktoś szczegóły?

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2005, 22:46 

zeby tylko jedna taka historia - abramsy w afganistanie/iraku rozpadaly sie czesciej niz muchy w moim pokoju w czerwcu :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2005, 14:48 

prawdopodobnie takich sytuacji jest więcej tylko są tuszowane przez wojsko USA
amerykanie natworzyli trochę mitów o wyższości i niezniszczalności swojego sprzętu - więc jak coś im rozwalą to starają się ukryć sprawę aby morale wojaków niespadało i mit dalej zachęcał do tłumnego wstępowania do "najlepsze armi świata"

a takie kwiatki jak rozwalony abrams czy zestrzelone F-117 wychodzą na jaw jedynie dzięki szybkiemu upublicznieniu zdjęć

pozatym araby już mają troszkę doświadczenia z izraela w tzw. "wojnie asymetrycznej" w dziedzinie niszczenia czołgów gdzie co jakiś czas kasują im merkavy za pomocą min-fugasów - no niestety ale przed tym żaden pancerz nie uchroni, a nigdy niewiadomo kiedy i gdzie można trafić na taką niespodziankę - uroki partyzantki

Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2005, 07:30 

RPG jest lepszy tylko pod jednym wzgledem otuz zaloga jakiego kolwiek pojazdu niema pojecia ze zaraz oberwie z RPG bo nie wlancza im sie alarm w pojezdzie ze sa namiezani!! RPG jest zabujcza na nieduze odleglosci bo na dluzsze dystanse to juz sa z nia problemy no chyba ze ktos naprawde cwiczy i wie z jakim wyprzedzeniem wystrzelic i pod jakim kotem aby przypierniczyc np.czolg ..pozatym zarabiscie ona wyglada..dobrze pocelowane 3 strzaly z RPG powalaja czolg a 2 byle gdzie powalaja BTR....szkoda tylko ze dodatek JEDNOSTKI SPECJALE beznadziejnie chodzi niewiem co oni tam narobili bo fps sa zabujczo niskie gdy w zwyklym bf2 wszystko smiga jak talala... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2005, 09:57 

"jednostki specjalne" hmm nie wiem czemu, ale nigdy nie lubilem polskich nazw, a czasem nawet jezyka :P jakos to tak smiesznie brzmi przy dobrze wyakcentowanym special forces :wink:
sry za OT :D nie moglem sie powstrzymac

Tytuł: Re: RPG vs Eryx
PostNapisane: 24 gru 2005, 12:04 

ojej113 napisał(a):
Czołem żołnierze :!:

Moje pytanie do Waszmości jest następujące:

Co jest lepsze RPG czy Eryx? Chodzi oczywiście o realia gry nie o RL.

Obrazek VS Obrazek

Moje zdanie na zachętę:
RPG jest lepsze.
A czemu?
- Bo jest szybsze w przypadku ostrzału. Kiedy Eryx jest „zdalnie” naprowadzany i uderza w cel, to ja już kończę przeładowywać RPG :D
- Po wystrzeleniu pocisku mogę natychmiast się ukryć, a nie stać jak latarnia i czekać, aż obsługa pojazdu mnie zauważy :D
- Bo fajniej wygląda :wink:
- Nie jest zdalnie naprowadzany, ale jeśli ma się choć odrobinę wyobraźni i poćwiczy się chwilkę to przestaje być problemem :D
- Można strzelać „z biodra” (tzn nie trzeba przejść w „tryb celownika”) :D

Niestety nie znam parametrów zadawanych obrażeń itd.

RPG ma lepsze obrażenia.Co do strzelania z biodra to eryxem się lepiej strzela.RPG jest mało celne.Eryx sprawdza się przeciw piechocie.
Przeczytałem teraz cały temat i sądze,że parę osób nawet nie widziało rpg.
RPG szybciej leci.Ogólnie to RPG jest bardzo cienkie przy eryxie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2