Teraz jest 19 lis 2024, 00:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 14:17 

hehe widze ze tutaj chociaz jest troche inteligentnych ludzi, ktorzy sa konsekwentni, kupili BF'a to sie trzymaja tego ze EA jest ok. w koncu przeciez kupili ich produkt dali im zarobic, i 1,5mln innych graczy tez ich popiera, co z tego ze nie popiera tego hmm powiedzmy 10 tys klanowiczy - co to jest za liczba przy 1,5mln ??

zadna

dla EA - nie jest to pieniadz po ktory warto sie schylac

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 14:26 

Lailonn napisał(a):
Neuro ale widzisz ja ci ZNOWU podam dane:

http://www.gram.pl/news.asp?id=1025

"Naprawdę kiepsko poszło jedynie Electronic Arts, którego wartość spadła o 17%."

Mozna wiec przyjac, ze EA upada. Spadek wartosci o 17% to duzo. Sa tam tacy inteligentni ludzie twrozacy takie wspaniale gry a jako jedyni na rynku traca...ciekawe

masz racje, EA stracila na rynku. oczywiscie, nie stracila pozycji lidera. caly rynek poniosl straty, wiec jasne jest, ze najwieksze poniosl lider calej branzy.

nie tylko tutaj sie narzeka na EA. popatrzcie, jacy oni sa okrutni: http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic ... e_strategy

a wystarczy przeciez przestac kupowac ich produkty albo przestac z nich korzystac, zeby upadli. no chyba, ze jednak cos w tych produktach jest fajnego (Simsy, anyone? EA Sports, anyone?)

najlepiej, zeby EA upadla, ale dalo sie dalej grac w BF2, nie? niestety, albo rybka albo akwarium. kupujesz i grasz w BF2 = godzisz sie na chamska polityke EA. co tez czynicie, sami jestescie "zbrukani podloscia". mi tam pasi, no ale ja jestem ten noob, debil itepe.

btw biedni pracownicy EA:(. nie dziwie sie, ze patche maja bledy.

jak kiedys podobno odpowiedzial jeden z szefow Coca-coli na zarzut, ze napoj jest coraz gorszej jakosci: "trudno, kupujcie Pepsi". Coca-cola dalej jest najwiekszym producentem. kogo za to "winic"?

i po raz setny - wcale sie nie ciesze, ze tak jest. wrecz przeciwnie, jest to smutne z ludzkiego, emocjonalnego punktu widzenia. ale mam swiadomosc, ze taka droga w produkcji i tak masowa gra z tak potezna obsluga mogla powstac tylko w jednej z najwiekszych firm swiata.
BMW, Mercedes czy Toyota tez maja wstretne praktyki biznesowe - ale robia najlepsze auta na swiecie i dlatego je kupujemy. moze i rumunskie auta sa produkowane z wieksza mysla o odbiorcy, a pracownicy nie sa wykorzystywani, ale ja tam wole jednak cos innego.

pzdr
neuro

PS http://www.businessweek.com/bw50/2005/company/ERTS.htm - not so bad, 34 miejsce w USA, niezle, niezle.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 14:29 

ja kupilem bf2 , takiego jak przetestowalem na demie-piracie :) a nie to co teraz jest !!
no ale swoja droga EA jest baardzo innowacyjna, wszystkie inne firmy/koncerny robia gry a potem patche zeby poprawic bledy - ale nie, EA jest 'inna' i zarzadza zmiane rozgrywki i zasad gry co 2 miesiace , moze maja taki plan i reklamuja ze to jest co chwila inna gra !! kupijesz bf2 a co kwartal masz cos nowego/'innego' :D

a co to znaczy ze "nie dziwcie sie ze patche maja bledy" - w duuuzo gier gralem i czegos takiego nie spotkalem nigdzie, zeby z patcha na patch dodawac nowe bledy i najwiekszych nie poprawiac ! to jest niesamowite , zarzadzajacy projektem bf2 musi miec glowe

Ostatnio edytowano 28 maja 2006, 14:33 przez SNAKE'83, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 14:30 

LipToN Earl Grey napisał(a):
Bo rownie dobrze duzo osob powie z\e nigdy nie mialo problemow z SJ, nigdy nikomu nie wyskoczyl jeden gosciu a zaraz na nim pojawilo sie kolejnych 4 Smile

Neuro swietnie wtopilby sie w sredniowieczne feudalne spoleczenstwo. EA bylaby panem feudalnych a neuro chlopem zaleznym od pana. EA mowi ze w ramach zmian-patcha bedzie zbierac podatek z 95% plonow chlopa. Chlop na to. Super, dzieki o wielki panie ze sie o nas tak troszczycie

ad 1. zgoda. 1.200.000 stwierdzilo, ze SJ rodzi problemy. 100.000 stwierdzilo, ze jednak nie. co robisz jako EA?

ad 2. chlop nie mial wyboru. Ty masz. nie wstyd Ci porownywac ciezkiego zycia chlopa, ktory byl sila zmuszany do roboty na kogos obcego do graczy, ktorzy grzeja dupe w fotelu grajac za pieniadze rodzicow w kilkanascie roznych gier? no chyba, ze ktos Ci kaze grac w tego BF2, to powiedz, zadzwonie gdzie trzeba i ktos Cie uratuje...

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 14:43 

Cytuj:
ad 1. zgoda. 1.200.000 stwierdzilo, ze SJ rodzi problemy

O moj Boze. Ale poakz mi statystyki osob narzekajacych na SJ. Ja ci pokazalem ankiety osob, ktore popieraja SJ. Nie masz takich danych? To sie nie wypowiadaj o nich

masz problemy z czytaniem? Tekst, ktory ci podalem informuje, ze branza growa zyskala 7% ogolnie. Jesli zas chdozi o pojedyncze firmy to EA stracilo 17% wartosci. Wedlug ciebie natomiast starcil caly rynek growy. Ciekawe...

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 14:46 

Dobra neuro powiedz ile ci zaplacili :) a pozatym ma ktos tutaj racje ze patche sie robi by naprawic bledy i bugi. Ragdoll nadal jest do du.. bugi sa wszedzie, a ty niby nie masz klopotow z wywalaniem do windy, z logowaniem.. Albo masz jakiegos patcha 6.66 ktory to naprawil albo EA ci zaplacila naaaprawde duzo...

(podasz swojego nicka w bfie ?? czy mamusia nie pozwala ? dla odwagi moj to privateghoul)

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 15:04 

neuro napisał(a):
Bo rownie dobrze duzo osob powie z\e nigdy nie mialo problemow z SJ, nigdy nikomu nie wyskoczyl jeden gosciu a zaraz na nim pojawilo sie kolejnych 4 Smile

Neuro swietnie wtopilby sie w sredniowieczne feudalne spoleczenstwo. EA bylaby panem feudalnych a neuro chlopem zaleznym od pana. EA mowi ze w ramach zmian-patcha bedzie zbierac podatek z 95% plonow chlopa. Chlop na to. Super, dzieki o wielki panie ze sie o nas tak troszczycie

ad 1. zgoda. 1.200.000 stwierdzilo, ze SJ rodzi problemy. 100.000 stwierdzilo, ze jednak nie. co robisz jako EA?

pzdr
neuro

skad ty bierzesz te dane? sledziles przez caly rok od wydania gry forum EA? czy do czasu patcha 1.3 duzo osob wpsominalo o "problemie" SJ? CZy EA robilo ankiety na swojej stronie?
TY nie myslisz, ty jestes papuga. EA stwierdzilo ze SJ jest i zle wplywa na rozgrywke a ty to ciagle bezmyslnie powtarzasz.
Byc moze usuniecie SJ ma swoje plusy ale takze zapomiansz ze i sporo minusow ( o ktorych nie wiesz bo zamiast grac wolisz rżnąć głupa na forum bądź nie przyjmujesz do wiadomosci)

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 15:19 

skad ty bierzesz te dane? sledziles przez caly rok od wydania gry forum EA? czy do czasu patcha 1.3 duzo osob wpsominalo o "problemie" SJ? CZy EA robilo ankiety na swojej stronie?

nie potrzebuje danych.
to sie zdrowy rozsadek nazywa. nie chce mi sie po raz setny tlumaczyc, ale trudno:

1) EA zarabia na klientach (fakt), dlatego
2) EA robi wszystko, by zadowolic klientow (domniemanie na podstawie faktu ponizej), a poniewaz
3) EA robi to najlepiej na swiecie (najwieksza firma robiaca gry, fakt), to
4) trudno mi wierzyc, by az tak bardzo sie mylila wydajac patcha 1.3 (domiemanie), szczegolnie, ze
4) pod petycja podpisal sie niewielki procent graczy (fakt), co oznacza
5) ze EA wiedziala cos, czego nie wiemy my (domniemanie) a poniewaz
6) wiekszosc serwerow stoi na patchu 1.3, kupa ludzi gra, nawet przeciwnicy patcha (fakt) oznacza to, ze
7) EA sie nie mylila lub tez mylila sie, a gracze sa masochistami

z punktu siodmego wybieram mozliwosc pierwsza. z Twoich dzialan wynika, ze wybierasz mozliwosc druga.

co do Twoich pytan: na tym forum jest zarejestrowane jakies 10.000 osob. aktywnych pewnie jest z 1/3. pisze z 1/50. forum nie jest reprezentatywna grupa graczy, dlatego nikt nie narzekal na SJ. a jak ktos narzekal, jak ja, to zostal wysmiany.

EA nie prowadzilo ankiet, bo ankiety internetowe se mozna do dupy wsadzic. na pewno EA prowadzilo badania jakosciowe oraz zatrudnialo testerow (slynny koles z "przebiegiem" 50h - zwykly user), ktorzy mowili im co w grze jest do dupy. ja sam bym powiedzial, ze dupy jest koniecznosc ciaglego naciskania CAPS LOCK "join" "leave" by moc efektywnie grac oraz ze do dupy jest mozliwosc masowej teleportacji calych armii na podstawie jednego zolnierza oraz efektywna niesmiertelnosc takich armii.

oczywiscie, Ty uwazasz, ze to jest fun. ale widocznie jestes w mniejszosci. szkoda.

pzdr
neuro

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 15:26 

neuro napisał(a):

Bzdury gadasz neuro. Gdyby 1.2 mln graczy stwierdziło, że SJ trzeba usunąć, to wszelkie fora o BF2 byłyby zalane falą postów z prośbami o usunięcie SJ (przy założeniu, że tylko 1% z tych graczy w ogóle wchodzi na fora). Wyssałeś sobie jakiś argument z palca i trzymasz się go kurczowo, bez podania jakichkolwiek dowodów na jego realność. Usunięcie SJ na 100% wymyślił jakiś manago z EA/DICE który o prawdziwej grze nie ma pojęcia. Pamiętam wywiad przy okazji któregoś patcha i tekst odnośnie zmniejszenia liczby rakiet w heli: "iks igrekowski przyszedł do mnie któregoś dnia i powiedział, że wydaje mu się, że zmniejszenie liczby rakiet w heli poprawi grywalność, więc zmniejszyliśmy". Mogę się założyć, że tak samo było w przypadku SJ i każdej innej zmiany w grze. EA nie pyta się ludzi jakie zmiany wprowadzić - EA wmawia ludziom, jakich zmian chcą. A przeciętnemu graczowi nietrudno wmówić dowolną bzdurę.
(patrz też uwaga 1 na końcu posta)

BF2 swoją popularność zawdzięcza tylko i wyłącznie temu, że jest w tej chwili JEDYNĄ w miarę sensowną propozycją w swoim gatunku i ludzie będą w niego grali bez względu na to, co developerzy z DICE jeszcze spieprzą, więc mówienie, że mnóstwo graczy gra w BF2 więc zgadzają się z polityką EA jest nielogiczne - grają, bo nie ma alternatywy.

Prawdziwą reakcję graczy na spieprzone patche do BF2 będzie można zobaczyć dopiero po wynikach sprzedaży najnowszego boostera i bf2142. Sądząc po opiniach, jakie czytam na różnych forach, większość ludzi skończy swoją przygodę z serią battlefield wraz z wyjściem ET:QW

Uwaga 1.
Wczoraj pograłem kilka godzin jako SL i muszę powiedzieć, że jest to całkiem ciekawa funkcja i gra nabrała dzięki niej zupełnie innego wymiaru. Niestety wprowadzenie tak radykalnej zmiany tak późno po premierze gry świadczy o umysłowym niedorozwoju i kompletnym braku rozeznania w realiach gry ffa. Po roku grania ludzie powoli zaczynali się przyzwyczajać do SJ, zaczynali go stosować. Po tej zmianie znowu będzie trwało ileś tam miesięcy, zanim szara masa zrozumie po co są składy i że warto z nich korzystać. Co gorsza do tej pory dało się jakoś wytrzymać ze słabo rozgarniętym SLem, teraz jest to po prostu niemożliwe, bo SL musi być dobrym graczem, żeby prawidłowo wypełniać swoją funkcję. Zawsze można samemu "poliderować", ale na dłuższą metę jest to bardzo męczące i niewdzięczne zadanie (ciągle się czaisz, nie bierzesz bezpośredniego udziału w walce). Dodatkowo nie ma żadnych punktów dla SLa wykonującego dobrze swoją robotę, co oznacza, że dobry SL będzie zwykle na końcu listy - dla przeciętnego statsiarza to nie do pomyślenia, więc większość SLów na ffa nadala będzie pakowało się w środek walki i ginęło z bojowym okrzykiem na ustach, a reszta drużyny będzie zapieprzać 400m do najbliższej flagi. Podsumowując - zmiana systemu squadów, choć ciekawa, została wprowadzona zbyt późno i nie bierze pod uwagę specyfiki ffa, w związku z tym przyczyniła się jedynie do tego, że jakość gry w BF2 znacznie się pogorszyła.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 15:31 
Zbanowany

mam pytanie nie chcialem zakladac nowego topicu. Jak sciagne patch 1.3 incremental te 80 mb to bedzie mi dzialac jesli nie mam wczesniejszych patchy ( jestem po formacie :( ) ??

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 15:40 

Cytuj:
1) EA zarabia na klientach (fakt), dlatego
2) EA robi wszystko, by zadowolic klientow (domniemanie na podstawie faktu ponizej), a poniewaz
3) EA robi to najlepiej na swiecie (najwieksza firma robiaca gry, fakt), to
4) trudno mi wierzyc, by az tak bardzo sie mylila wydajac patcha 1.3 (domiemanie), szczegolnie, ze
4) pod petycja podpisal sie niewielki procent graczy (fakt), co oznacza
5) ze EA wiedziala cos, czego nie wiemy my (domniemanie) a poniewaz
6) wiekszosc serwerow stoi na patchu 1.3, kupa ludzi gra, nawet przeciwnicy patcha (fakt) oznacza to, ze

Ea kolejnymi patchami udowodnila ze sa partaczami, kiepskimi programistami. Udowodnila tez ze jak zadna inna firma nie potrafi naprawic licznych bledow i bugow zawartych w swojej grze

a
Cytuj:
poniewaz

ten fragment pomine milczeniem, gdyz zapewne wiekszosc osob na tym forum wie ze lubisz rżnąć głupa. Robienie z siebie ingoranta i glupka jest jak widac popularne na kazdym polskim forum :)

Cytuj:
a sam bym powiedzial, ze dupy jest koniecznosc ciaglego naciskania CAPS LOCK "join" "leave" by moc efektywnie grac oraz ze do dupy jest mozliwosc masowej teleportacji calych armii na podstawie jednego zolnierza oraz efektywna niesmiertelnosc takich armii.

Nikt ci nie kaze tak robic.
Oczywiscie nie zapomniales o swoim agrumencie z d**py o teleportujacych sie armiach i o jej niesmiertelnosci (ba na klanowkach przeprowadzic dobry atak za pomoca SJ to sztuka) to co dopiero mowic o FFA gdzie jedynymi osobami uzywajacymi SJ sa klanowcy a tych z reguly na serwerach duzo nie ma

ale jak to :(

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 15:42 

Karolix napisał(a):
mam pytanie nie chcialem zakladac nowego topicu. Jak sciagne patch 1.3 incremental te 80 mb to bedzie mi dzialac jesli nie mam wczesniejszych patchy ( jestem po formacie :( ) ??

Nie :lol:
Musisz ściągnąc fulla ok.430MB :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 15:49 

o kurczeee ja was podziwiam tyle pisac na temat tego patcha zamiast wejsc na serwa tam sobie powalczyc i rozejsc sie w pokoju :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 15:53 

zastanawiam się nad tą całą dyskusją między obozem klanowym a neuronowcami (wybaczcie uproszczenia ale to ułatwia postrzeganie istoty sprawy) i myśle sobie że strasznie sobie wszyscy chrzanicie.

z jednej strony mamy wypowiedzi które mógłbym uznać za element marketingu szeptanego, tj. tam gdzie człek ten czy ów komentuje "kto ci zapłacił" etc.; no więc różnie bywa na forach ale od kilku lat działają ludzie którzy pracują dla firm PR i robią dobrą politykę marce albo produktowi. wiem bo sam to robiłem. dla 2 sieci telekomunikacyjnych i wypasionej karmy dla psów. dobrzy nie dają się złapać bo mają IP cloaking albo, 'prywmitwnie' używają pakietu ip przyznanych w neostradzie. to drugie bywa skuteczniejsze :) mniejsza. sęk w tym że neuro pasuje mi bardziej na człowieka który ma coś ciekawego do powiedzenia na temat gry w którą grywa dla czystej rozrywki. i pasuje mi jego argumentacja ekonomiczna bo żyje na tyle długo że to rozumiem (praktyka czyni mistrza, aiit?). zupełnie mi nie pasuje podejście jego do grywalności i odbiór błędów które kolejne łaty przepuszczały. ale rozumiem to bo jeżeli faktycznie jest 'niedzielnym graczem' ma do tego święte prawo.

Tu z kolei staje drugi obóz w którym z konieczności siedzę, bo grałem klanowo od czasów bf42, teraz tylko rozrywkowo, ale doskonale rozumiem wkurzające pomyłki programistów którym deadline'y pouciekały więc mniej uwagi przyłożyli do tej czy innej linijki kodu. stąd srawy przelatujące przez pojazdy, błędy przeglądarek, problemy z nickami etc. każdy kto troche pograł zna je dobrze. o likwidacji SJ nie wspomne bo to jest świństwo.

EA przygotowuje nowe tytuły (prawdopodobnie bo nie śledziłem targów w Stanach) dlatego mniej wysiłków wkładają i uwagi w rozwinięty produkt. widać to po opisanych już tutaj opóźnieniach w boosterach (przecież podbić miały przede wszystkim sprzedaż a nie jakość rozgrywki, chyba to jest jasne) oraz generalnemu podejściu do feedbacku jaki otrzymują z oddziałów regionalnych, jak np. z Polski. takie jednak życie i nie ma co się męczyć z rzeczywistością. bf1942 uratowały mody jak FH czy DC. Dzięki napisaniu przez kilku wariatów moda DC powstała idea (tak zakładam) BF2 (albo choć miało to spore znaczenie).

i w modach cała nadzieja dla BF2. Struktura tego programu jest na tyle otwarta że on sam może paść trupem ale kolejne ciekawe mody jak nowe DC czy FH2 czy kolejne wersje USI mogą dać wspólnocie kilkuste wiernych tysięcy ludzi możliwość dalszej zabawy.

i na koniec obserwacja moja która, jak myślę, potwierdza schyłkowy charakter BF2.

CO-OP

Pomyślcie, co się teraz dzieje na większości serwerów bf42? kilku żywych biega z tłumem bocików o ciekawie brzmiących nazwiskach jak John Anderson i inni. być może to wszystko lipa ale ja czuję zimę.

Troche to sobie uporządkowałem. Pozdrawiam wszystkie strony. O&O

PS. cała nadzieja w sponsorach Lig. może ich głos będzie wart kabonę.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2006, 15:59 

Karolix napisał(a):
mam pytanie nie chcialem zakladac nowego topicu. Jak sciagne patch 1.3 incremental te 80 mb to bedzie mi dzialac jesli nie mam wczesniejszych patchy ( jestem po formacie ) ??

Nie

Co do forumowej "walki" to prawda jest jednak po stronie klanowców. Nie zauważyłem Ż-A-D-N-E-J wypowiedzi, której by przeszkadzał SJ. Co do petycji to to nie była jedyna. Z tego co zrozumiałem 100 000 graczy podpisało się pod petycją. A petycji było co najmniej 3 co daje nam
średnio 250 000-300 000 graczy co stanowi 1/5 stanu inaczej 20%. A coś mi się zdaje że petycji było więcej...

Tak więc Neuro-
Obrazek

Pozdr.
Yamsza

PS: Jeżeli się mylę to mnie poprawcie :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2