Teraz jest 30 lis 2024, 00:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 01:26 

poza tym w grze mamy przeciez mozliwosc grania komuchami :P a wiadomo ze to oni byli prekursorami pilotow jednorazowych :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 08:02 

Japonia była jak już Pilotami jednorazowymi.

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 11:41 
Maskotka BF.pl

Kaser napisał(a):
A będąc przy kamikaze... Pamieta ktoś ze starszych na forum "Kącik kamikaze"? Ah! To były czasy :)

Czytałam to, nieźle się uśmiałam :lol:

Dla tych którzy nie wiedzą o co chodzi, a nie chce im się szukać na forum (albo nie umieją korzystać z opcji 'szukaj' :roll: ) link

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 12:01 

Cytuj:
ja to lubie polatać samolotem i piznąc w wrogi czołg

Brecht :D :D Mało z krzesła nie spadłem :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 12:19 

Wczoraj na klanowce smiglowiec kamikaze ponownie dowiodl swojej skutecznosci. 3 tarany = kilkanascie trupow + 2 razy flaga obroniona.

Ps.
Sie Tomy ucieszy ze Miska wygrzebalismy :]

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 13:38 

po 1 nie dawjacie takich linkow bo jak sie wybucha nagle smiechem to sie ludzie na ciebie dziwnie patrza :lol:
po 2 rotfl

a zeby nie bylo OT to kamikaze to dobra taktyka ale tylko czasami. Sa chwile gdy lepiej rozbic sie o cos i uratowac np flage niz ja stracic. Jednak na ogol nie warto tracic maszyny. O tym, ze taka smierc to obraza dla naszych umiejetnosci wspominac nie bede ;p

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 14:54 
Maskotka BF.pl

Lailonn napisał(a):
a zeby nie bylo OT to kamikaze to dobra taktyka ale tylko czasami. Sa chwile gdy lepiej rozbic sie o cos i uratowac np flage niz ja stracic. Jednak na ogol nie warto tracic maszyny. O tym, ze taka smierc to obraza dla naszych umiejetnosci wspominac nie bede ;p

dokładnie, czasami maszyna jest zbyt potrzebna i ważna żeby ją tak od razu stracić - owszem, kamikaze to dobry sposób na pozbycie się wrogich jednostek, jednak to jest jednorazowa akcja, a czasami zamiast się tak zabijać można zrobić większy użytek z maszyny... co innego jak pojazd jest już niemal wrakiem - i wiemy że zaraz zginiemy i nie mamy szans na uratowanie maszyny - to wtedy należy tylko wybrać odpowiedni wrogi cel i ... kamikaze ;)
jednak robienie kamikaze w momencie, gdy przeciwnik przejął flagę z której ten sprzęt wzięliśmy - jest głupie - bo sprzęt odrodzi się na wrogim terenie i to najprawdopodobniej wróg będzie z niego korzystał - co gorsza - użyje tego sprzętu przeciwko nam, więc... czasami warto najpierw pomyśleć czy warto tak zrobić i to najlepiej kilka razy, a dopiero później się bawić w kamikaze...

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 19:14 

Specyfik napisał(a):

tak na ścisłość to w II WŚ pierwsi byli jednak Ruscy - choć nie była to taka instytucja jak w Japonii, ale chłopaki po wystrzeleniu wszystkich nabojów nie raz taranowali przeciwnika - a ta taktyka w ogóle pochodzi z I WŚ:)

Tytuł:
PostNapisane: 7 wrz 2005, 19:41 

@IMRO tak na ścisłość to w II WŚ pierwsi byli jednak Polacy.

1 wrzesnia ppłk Pamuła na P-11 wykonał pierwszy taran w 2 wojnie światowej po zestrzeleniu 2 bombowców.

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 09:01 

Herman_1889 napisał(a):
@IMRO tak na ścisłość to w II WŚ pierwsi byli jednak Polacy.

1 wrzesnia ppłk Pamuła na P-11 wykonał pierwszy taran w 2 wojnie światowej po zestrzeleniu 2 bombowców.

No i wszystko jasne.. Mamy to w genach :twisted: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 09:50 

ImRo|Keyser.Soze napisał(a):
Specyfik napisał(a):

tak na ścisłość to w II WŚ pierwsi byli jednak Ruscy - choć nie była to taka instytucja jak w Japonii, ale chłopaki po wystrzeleniu wszystkich nabojów nie raz taranowali przeciwnika - a ta taktyka w ogóle pochodzi z I WŚ:)

- Tawariszcz Generał! Tanki idu!!
- A skolko ich?!
- Wosiem!
- No to bieri Granat i razgoń Tanki!
- DA!
Kilka minut później.
- Tanki Razgonił?
- DA! Tawariszcz Generał!
- To addawaj Granat!

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, 10:37 

Specyfik napisał(a):

zmylily mnie skosne oczy :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2005, 08:12 

Specyfik napisał(a):

Kamikaze - boski wiatr - japonia. A co do ruskich to taranowanie czołgów zaczęło się w '42. Ruskie po [a było nie bluzgać] w niemiecki czołg tracili go tak ja niemcy, ale oni w jego miejsce dostawali 3 następne a niemcy nie. Może mi powiesz, że Rosyjski system z wwII, czyli uczenie zagłodzonych psów, że pod czołgiem jest kiełbasa i wrzucenie na plecy psa minę magnetyczną to też kamikaze?

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2005, 09:11 

Specyfik napisał(a):
Specyfik napisał(a):

Kamikaze - boski wiatr - japonia. A co do ruskich to taranowanie czołgów zaczęło się w '42. Ruskie po przyjebaniu w niemiecki czołg tracili go tak ja niemcy, ale oni w jego miejsce dostawali 3 następne a niemcy nie. Może mi powiesz, że Rosyjski system z wwII, czyli uczenie zagłodzonych psów, że pod czołgiem jest kiełbasa i wrzucenie na plecy psa minę magnetyczną to też kamikaze?

chodziło mi o taranowanie lotnicze - Rosjanie stosowali to od 1941 roku. Wykorzystywanie psów w tych charakterze wydaje mi się jeszcze mniej humanitarne, niż ludzi zresztą:) A Japończycy mieli pod koniec wojny też kamikadze "naziemnych" - w Mandżurii "ostatni samuraje" obkładali się trotylem i heja ho polować na T-34 i IS-2 :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2005, 18:23 

Japonczycy wysadzali sie na wszystkie mozliwe sposoby. Mieli piechote kamikaze, motorowki kamikaze, "zywe torpedy", pletwonorkow z materialem wybuchowym na bambusowym kiju :]. Poza tym byly oczywiscie rozne wersje samolotow kamikaze od wczesnych przerobek samolotow liniowych do pozniejszych specjalnie w tym celu budowanych takich jak moj ulubiony Okha (amerykanie nazywali go Baka :]). Latajaca bomba z silnikiem rakietowym podwieszana pod bombowca Betty. Bez podwozia i z kabinka zamykana od zewnatrz :]

Po inwazji w normandii niemcy mieli swoja wersje Okha. Przerobili rakiete V1 na wersje zalogowa. Miala byc podwieszana pod He111. Dla tych co chcieliby troche pogrzebac - nazywalo sie to Fi-103 i pilotowane bylo przez ludzi z KG 200.

Nie ma co sie dziwic niemcy juz na poczatku wojny wyliczyli ze na 1 zatopiony okret traca o ile dobrze pamietam 3 swoje samoloty.

Kamikaze nie ograniczalo sie tylko do panstw przegrywajacych wojne. USA prowadzila badania nad wykorzystaniem wyladowanego trotylem bombowca w charakterze pocisku. Koncepcja ta opierala sie w znacznym stopniu na autopilocie. Pilot mial doprowadzic maszyne do celu a nastepnie przesiasc sie do zaczepionego na jej grzbiecie mniejszego samolotu mysliwskiego. Z tego co wiem badania zostaly zawieszone po wypadku w ktorym zginal brat Kennedyego.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2