Jest zasadnicza roznica miedzy graczem chcacym pograc i niewykorzystujacym swiadomie bledow,grajacym "fer",a "graczem" kompletnie wypaczonym nie tylko wykorzystujacym wszelkie bledy i "mozliwosci" ale robiacym to z perfidia wlasnej sadystycznej satysfakcji.
Ta gra ma swiadomie wprowadzone bledy i "mozliwosci" aby przyciagnac jak najwiecej .......(tu mozna wpisac caly podrecznik z psychiatrii)
Oni placa za mozliwosc wyzycia sie na innych ,a EA liczy kase.
Pieniadz wszak nie smierdzi.
Te rzekome "mozliwosci" i bledy nigdy nie zostana poprawione,gdyz spadnie drastycznie mozliwosc wyzywania sie,a to przeklada sie na kase EA.
Tak wiec jakies 80% ( a moze mniej,moze wiecej) graczy to wsciekle psy goniace za miesem,a kazdy kto gra "fer" w takim klimacie albo zostanie uznany po zabiciu za noba lamanego przez idiote albo beda sie zastanawiac czy moze masz jakies bledy sprzetowe itp jelsi sie okaze ze nobem nie jestes.
Na jedym tylko serwerze (i to dawno) spotkalem sie z jakas tam reakcja admina,jednym.
Reszta to wypisane pobozne zyczenia na wstepie czego robic nie nalezy i za co ban,a wewnatrz istne szmbo.
Bylo inaczej na poczatku puki ludzie nie poznali "mozliwosci"(przekazywanych sobie jak tajna bron), to raz a dwa kiedy z powodu frustracji zabicia zabijali innych,tylko po to aby sie jakos tam wyzyc i zrekompensowac "cos".
No i puki nie stwierdzili ze nikt nie pilnuje.Nigdzie.
Wiec skoro nikt nigdzie nie pilnowal pewnych "ram" rozgrywki,to zycie samo wrzucilo granat do szamba,oczywiscie sama piekna fonatanne zapewnilo EA rzekomymi bledami i "mozliwosciami".
Tu nie liczy sie zadna finezja,czy autentyczny spryt/wspolpraca lecz chamska skutecznosc i tak zostala zaprojektowana gra i takie wlasnei sa dane owe "mozliwosci".
Szczerze watpie czy Szwedzi tak ja skonstruowali zanim Ameryknie nie wzieli jej w swoje lapy, jakos to mi do nich nie pasuje,natomiast do Amerykanow jak najbardziej.
Moja refleksja nad tym smrodem jest jedna:
Gdyby stal sie cud i EA poprawila bledy, wprowadzila obostrzenia programowe hamujace graczy(a co jest zupelnie realne do zrobienia) to...serwery by sie wyludnily dlatego ze:
1.Zdecydowana wiekszosc lubi galop za miesem
2.Zdecydowana wiekszosc poprostu
nie umie grac inaczej i bez swoich "mozliwosci" padali by jak muchy - to jest prawdziwy obraz herosow wszelkiej masci.
Gdyby cala "rzecz" w kwestii zachowania dotyczyla mlodych graczy,to nie byloby o czym mowic.
Niestety tacy gracze sa zdecydowana mniejszoscia .
Prym wioda mastahowie klanowi, ktorzy po co wlaza na serwery ogolne?
Za malo krwi i miesa.Wciaz za malo.
Zreszta jak sie domyslam spranie d...y "nobom" ot tak dla samej satysfakcji nalezy juz do dobrego tonu - oczywiscie to nazywa sie "treningiem" i oczywiscie na takim treningu ucza sie inni i kolko sie zamyka.
Od dlugiego juz czasu gram w "singla", a kiedy chce sprawdzic "atmosfere" to wystarczy godzinaka-dwie , to otrzezwia.
Do bledow mozna przywyknac, do idiotycznych technicznych zmian rowniez.
Ale do chamowy nigdy,jakby jej nie nazwac (chociazby wykorzystywaniem
jedynie dopuszczonych mozliwosci) i jakby jej nie tlumaczyc (np uczeniem nobow).
W koncu gra sie z ludzmi a nie z systemem.
Ja mam tylko nadzieje ze cala ta banda przemiesci sie na nowe wydanie i z czasem bedzie mozna pograc jak czlowiek z czlowiekiem.
Tak jak bylo na poczatku, gdzie wygrywal faktycznie lepszy a nie znajacy"mozliwosci" i gdzie przegrana tak samo dobrze smakowala(a nawet lepiej) jak wygrana - tak kiedys bylo i to nie mit.
Chamstwo to chamstwo,oszustwo to oszutwo.
Nie przypinajcie innych znaczen do tych slow bo wowczas sami siebie oszukujecie.
To co jest nienormalne nie bedzie normalne tylko dlatego ze sie nazwe zmieni na "normalne".
To czy dalej bedzie syf zalezy wylacznie od nas i od tego czy bedziemy go tolerowac czy nie.
Pozdrawiam wszystkich i koncze swoj smentnawy wywod.
Mozna dalej pakowac magazynek w d... nobom,czas start