Blizzard_ napisał(a):
Grubber{PL} napisał(a):
Co do zmiany koloru da sie to zrobic na 100% ale niektorzy tego nie lubia i cie beda kickowac xD
Zwłaszcza za pomarańczowy kolor , poniewaz często cziterzy ustawiają sobie taki kolor .
Kicki lecą tez za to , jak zwiększysz swój nick i będzie 2-3 razy większy - zasłania ekran innym graczom .
Buahahahahha

. Nie mogłem się powstrzymać od "cziterów"

.
@ZiZu, gdybyś choć trochę się wysilił i zobaczył na pierwszą stronę tego tematu to znalazł byś coś takiego:
Cytuj:
Kod wymagany do zmiany koloru czcionki wygląda następująco §Cxxxx, znaczenie tych xxxx jest nie ważne ale użyjmy kodu jaki wykorzystuje gra czyli §C1001. Czyli jeśli przykładowo weźmiemy zdanie "Witam, moja nazwa użytkownika to Fox808", i chcę aby Fox808 było w innym kolorze, zrobiłbym tak: "Witam, moja nazwa użytkownika to §C1001Fox808§1001". Lub jeśli wartość jest zmienna wyglądało by to tak: "Witam, moja nazwa użytkownika to §C1001#USERNAME#§1001". Upewnij się że rozumiesz o co tu chodzi zanim przejdziemy dalej.
Drugi kod wymagany do zmiany wielkości czcionki to §Cxxxxx, i znowu znaczenie xxxx jest nie ważne, oprócz pierwszego x. Pierwsze x odpowiada za wielkość czcionki, jeśli wstawimy zamiast x, 1 będzie to bardzo mały tekst a jeśli wpiszemy 6 (maksymalna wartość) tekst będzie wielki. Czyli jeśli chciałbym aby mój tekst był dużego rozmiaru wyglądało by to następująco: "Witam, moja nazwa użytkownika to §C30000Fox808§30000". Zmiana 3 na 0 zpowodowała by powrócenie tekstu do rozmiaru standardowego.
Pozostał jeszcze wyjątek o którym wspomniałem wcześniej, zgadnijcie co by się stało gdybym zrobił tak... "Witam, moja nazwa użytkownika to §C§30000Fox808§C§00000". Tak, zrobiło by to mojego nick'a dużego i kolorowego...