Cos o dwumiejscowych:
1.Ta wersja samolotu NIE JEST przeznaczona do walk mysliwskich
2.Potrzeba DOBREGO pilota,ktory ROZUMIE do czego sluzy ten samolocik i PO CO jest drugie miejsce (nie tylko do dorabiania sobie punktow )
3.Nie "zalokowana" rakieta czesto znajduje cel...przyjacielski ,jesli jest spora grupa,wiec trzeba uwazac w ktorym momencie sie odpala (punkty ujemne gwarantowane,wiem po sobie na poczatku "operatorstwa")
Przyklad skutecznosci:
ja jako operator rakiet plus dobry pilot (nie goniacy za samolotami,a jedynie uciekajacy im) ,ktory dal mi szanse na lokalizacje i odpalenie
wynik: ja sam w 1 rundzie 19 zabitych (wiec jakies 15-16 pojazdow ?),oczywiscie w punktacji i to co zbombil sam pilot.
Bez zabijania wlasnych.
Gdyby jeszcze miec oslone drugiego mysliwca...rzez!
Niestety wiekszosc uzywa WSZTKICH samolotow jako mysliwskie,niektorzy czasem mysla jednak nie do konca nie dajac szans manewrowaniem i tylko bombardowaniem na odpalnie rakiety...
Kolejny odruch:jak cos cie goni to trzeba to dorwac.
Kolejna wazna rzecz ,czyli trening.
1.Znajdujemy serwer na ktorym nie ma graczy i jest ping nieprzekraczajacy 100
2.Obojetnie czym bedziemy latac to trening zaczynamy od ...smiglowca transportowego.
Dlaczego?
-spelnia bardziej przydatna funkcje w grze,a co wazniejsze jest bardziej osiagalny....do samolotu mozecie sie nie dopchac

bo ludzie chca trenowac...w walce...
-wybacza przesterowania,bledy itp...latwiej sie nim wykaraskac,a wytrenowanie w stabilnym locie pozniej przyda sie wlasnie w samolocie
zatem trening wlasnie od niego nie jest przypadkiem i pozwala SZYBCIEJ wytrenowac pilota samolotu,a kolejny zysk ze potrafimy za jednym zamachem obslugiwac 2 maszyny i to rozne.
Po tym treningu,jesli opanujemy juz jako-tako smiglowiec przesiadamy sie na...samolot DWUMIEJSCOWY.
I dopiero kolejnym krokiem sa mysliwskie "jedynki".
Inne dane: najzwrotniejszym samolotem mysliwskim jest chnski J, po nim SU.
Chinski J przewyzsza amerykanskie w walce mysliwskiej,wiec jezeli jestescie po stronie USA to...postarajcie sie go ukrasc.
Ruskie MI transportowe jest bardziej ociezale od amerykanskiego i ma gorsza widocznosc - na pewno specjalnie tak zrobili,jak rowniez i to ze nie ma tam wielolufowego km....dlaczego? i tu balans deklarowany sie klania...oczywiscie wiecej jest takich "kwiatkow" ulepszajacych skutecznosc USA.
Postarajcie sie tak wytrenowac w lotach aby to sprawnie robic na ...malej wysokosci.
Unikniecie wowczas nieprzewidzianych "igiel".
Pamietajcie ze mozecie ustawic sobie widok samolotu od przodu - zrobcie to,zobaczycie czy KTOS was goni i jak to robi.
I koncowe rady bardzo wazne:
1.Nie umiesz latac? NIE CWICZ W WALCE !!!
2.Jestes gorszym-przecietnym pilotem ? przydaj sie jako STRZELEC-operator rakiet,czyli w gonitwie do samolotu ustap miejsca i OBSERWOJ jak sie lata i jak to robia lepsi
3.Jesli widzisz (wejdziesz do gry) ze jest stala ekipa obslugujaca samoloty ODPUSC i NIE PRZESZKADZAJ odieraniem samolotow.
Na pewno zdazysz polatac,a jak sie okaze ze jestes w tym dobry to beda CZEKAC NA CIEBIE i odganiac innych.
4.Jesli w grze (mapie) jest obecny samolot dwumiejscowy a ty masz mysliwca TO zapewnij mu oslone i przeganiaj inne samoloty,utrudniaj im lot,gon,przeszkadzaj....a bombardowanie odpusc sobie.
Na pewno spelnisz swoja funkcje,moze nie zarobisz punktow,ale moze i nie zginiesz..? a przydasz sie bardziej.
Czasami warto pomyslec o czyms wiecej niz punktach dla siebie.
Edit:zapomnialem dodac najwazniejsza rzecz:
w pilotowaniu smiglowcow sterowanie ciagiem jest tak samo WAZNE jak samo sterowanie lotem,a co pozniej przyda sie w walce mysliwskiej samolotami.
mam nadzieje ze te rady przydadza sie "nowicjuszom" (nie,ja nie jestem asem)