Teraz jest 12 sty 2025, 21:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 sie 2005, 02:18 

[Night]MaX napisał(a):
Cytuj:
Gunner - przewidywanie... jak masz płeć mózgu kobiecą, to za chiny nie przewidzisz gdzie mierzyć, żeby rakieta spotkała się z celem (stąd te bajki o rakietach latających przez BH... ktoś nie umie mierzyć i mu przelatuje, bo przecież BH też leci... nowość Razz

o mistrzu celowania to powiedz nam jak kierujesz samonaprowadzającą się rakietą z samolotu ...wyjaśnij nam prostaczkom

OMG :lol:
Maxio chamie, niegodzien chyba jest tej wiedzy. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 20:16 

Cos o dwumiejscowych:

1.Ta wersja samolotu NIE JEST przeznaczona do walk mysliwskich
2.Potrzeba DOBREGO pilota,ktory ROZUMIE do czego sluzy ten samolocik i PO CO jest drugie miejsce (nie tylko do dorabiania sobie punktow )
3.Nie "zalokowana" rakieta czesto znajduje cel...przyjacielski ,jesli jest spora grupa,wiec trzeba uwazac w ktorym momencie sie odpala (punkty ujemne gwarantowane,wiem po sobie na poczatku "operatorstwa")

Przyklad skutecznosci:
ja jako operator rakiet plus dobry pilot (nie goniacy za samolotami,a jedynie uciekajacy im) ,ktory dal mi szanse na lokalizacje i odpalenie
wynik: ja sam w 1 rundzie 19 zabitych (wiec jakies 15-16 pojazdow ?),oczywiscie w punktacji i to co zbombil sam pilot.
Bez zabijania wlasnych.
Gdyby jeszcze miec oslone drugiego mysliwca...rzez!
Niestety wiekszosc uzywa WSZTKICH samolotow jako mysliwskie,niektorzy czasem mysla jednak nie do konca nie dajac szans manewrowaniem i tylko bombardowaniem na odpalnie rakiety...
Kolejny odruch:jak cos cie goni to trzeba to dorwac.

Kolejna wazna rzecz ,czyli trening.
1.Znajdujemy serwer na ktorym nie ma graczy i jest ping nieprzekraczajacy 100
2.Obojetnie czym bedziemy latac to trening zaczynamy od ...smiglowca transportowego.
Dlaczego?
-spelnia bardziej przydatna funkcje w grze,a co wazniejsze jest bardziej osiagalny....do samolotu mozecie sie nie dopchac :lol: bo ludzie chca trenowac...w walce... :evil:
-wybacza przesterowania,bledy itp...latwiej sie nim wykaraskac,a wytrenowanie w stabilnym locie pozniej przyda sie wlasnie w samolocie
zatem trening wlasnie od niego nie jest przypadkiem i pozwala SZYBCIEJ wytrenowac pilota samolotu,a kolejny zysk ze potrafimy za jednym zamachem obslugiwac 2 maszyny i to rozne.
Po tym treningu,jesli opanujemy juz jako-tako smiglowiec przesiadamy sie na...samolot DWUMIEJSCOWY.
I dopiero kolejnym krokiem sa mysliwskie "jedynki".

Inne dane: najzwrotniejszym samolotem mysliwskim jest chnski J, po nim SU.
Chinski J przewyzsza amerykanskie w walce mysliwskiej,wiec jezeli jestescie po stronie USA to...postarajcie sie go ukrasc.
Ruskie MI transportowe jest bardziej ociezale od amerykanskiego i ma gorsza widocznosc - na pewno specjalnie tak zrobili,jak rowniez i to ze nie ma tam wielolufowego km....dlaczego? i tu balans deklarowany sie klania...oczywiscie wiecej jest takich "kwiatkow" ulepszajacych skutecznosc USA.

Postarajcie sie tak wytrenowac w lotach aby to sprawnie robic na ...malej wysokosci.
Unikniecie wowczas nieprzewidzianych "igiel".
Pamietajcie ze mozecie ustawic sobie widok samolotu od przodu - zrobcie to,zobaczycie czy KTOS was goni i jak to robi.

I koncowe rady bardzo wazne:
1.Nie umiesz latac? NIE CWICZ W WALCE !!!
2.Jestes gorszym-przecietnym pilotem ? przydaj sie jako STRZELEC-operator rakiet,czyli w gonitwie do samolotu ustap miejsca i OBSERWOJ jak sie lata i jak to robia lepsi
3.Jesli widzisz (wejdziesz do gry) ze jest stala ekipa obslugujaca samoloty ODPUSC i NIE PRZESZKADZAJ odieraniem samolotow.
Na pewno zdazysz polatac,a jak sie okaze ze jestes w tym dobry to beda CZEKAC NA CIEBIE i odganiac innych.
4.Jesli w grze (mapie) jest obecny samolot dwumiejscowy a ty masz mysliwca TO zapewnij mu oslone i przeganiaj inne samoloty,utrudniaj im lot,gon,przeszkadzaj....a bombardowanie odpusc sobie.
Na pewno spelnisz swoja funkcje,moze nie zarobisz punktow,ale moze i nie zginiesz..? a przydasz sie bardziej.
Czasami warto pomyslec o czyms wiecej niz punktach dla siebie.

Edit:zapomnialem dodac najwazniejsza rzecz:
w pilotowaniu smiglowcow sterowanie ciagiem jest tak samo WAZNE jak samo sterowanie lotem,a co pozniej przyda sie w walce mysliwskiej samolotami.

mam nadzieje ze te rady przydadza sie "nowicjuszom" (nie,ja nie jestem asem)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sie 2005, 23:59 

Ogolnie dobrze gadasz. Dać mu wódki! Ale z jednym pozwolę się nie zgodzić. Pilotowanie samolotu i heli ma się do siebie jak... IMAHO of course ;)
Może dlatego że samolotem nawet nie próbowałem latać myszą tylko od razu joyem a heli latam myszą.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 17:57 

Owszem ma sie wlasnie tak do siebie,ale przydaje sie wlasnie z tego wzgledu ze heli wybaczy a samolot nie.
Szkoda czasu na rozwalanie sie.
Nie uwazam aby mysz byla stworzona do latania czymkolwiek...zapewne sie myle i podobno sa experci.
Ja kupilem sobie specjalnie joya i mam wlasciwy komfort ,zreszta uwazam ze szkoda czasu na kombinacje,mysz sluzy do czego innego i w innym celu jest projektowana,a joy`a nie wymyslono raptem dzis.
Nota bene w samolotach tych wspolczesnych jest joy natomiast o myszy nie slyszalem 8)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sie 2005, 18:42 

hortak napisał(a):
Kolejna wazna rzecz ,czyli trening.
1.Znajdujemy serwer na ktorym nie ma graczy i jest ping nieprzekraczajacy 100

Jeszcze prostszym rozwiązaniem jest stworzenie wlasnej wieloosobowej gry lokalnej - w tedy mamy pewność świętego spokoju, a i ping nie ma znaczenia.

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 10:13 

MaleWo napisał(a):
ja was nie rozumiem.Ja latam na saiteku cyborg Evo wszystkim czym sie da i wychodzi mi to dobrze helim umiem bez problemu zawisnac a samolotem prowadzic dogfighty (z Goku walczylem przez jakies 10 min ale brat mnie zagadal i zginolem :[ )
PS. jezeli umiesz latac w DC to w BF2 mozna latac z zamknietymi oczami

Wczoraj znalazłem pusty nierankingowy serwer z Gulf of ... i zacząłem testować Saitek Evo, który właśnie kupiłem.

Stwierdzić, że było ciężko to eufemizm. Zgon za zgonem :( Przeżyłem chwile zwątpienia

Jak masz ustawiony ten Evo? Jak przypisane osie/klawisze do poszczególnych funkcji? Możesz zrobić jakiś printscreen?

Jeszcze latanie samolotem może jest w moim zasięgu ale heli :( To jest w ogóle wykonalne?

Z góry dziękuję za rady i pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 11:18 

wykonalne jest ale nie warto. Precyzja latania na joyu w heli jest o jakies 40% gorsza od myszki. Ale nie boj sie po paru dniach nauczysz sie latac chocby samolotami :p

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 11:24 

Lailonn napisał(a):
wykonalne jest ale nie warto. Precyzja latania na joyu w heli jest o jakies 40% gorsza od myszki. Ale nie boj sie po paru dniach nauczysz sie latac chocby samolotami :p

Czyli joy w heli to pomyłka? Nikt nie lata na joyu w heli? Mam na myśli precyzyjne latanie
Same samoloty to trochę mało. Qrde, specjalnie joya zmieniłem żeby siać zniszczenie w BF2 a tu lipa :( ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 11:27 

Ja latam tylko na joyu i jakoś nie mam problemów ze zmieszczeniem się w większość dziur :) Z początku też mi sie wydawało, że lipa bo za czuły bla bla ale jakoś się przyzwyczaiłem i nie żałuję.

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 11:35 

PotulnY napisał(a):
Ja latam tylko na joyu i jakoś nie mam problemów ze zmieszczeniem się w większość dziur :) Z początku też mi sie wydawało, że lipa bo za czuły bla bla ale jakoś się przyzwyczaiłem i nie żałuję.

Hmmm, iskierka nadziei ;)

Jakiego joya masz? Jak masz skonfigurowany?

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 11:40 

Pełna nazwa to "Apollo JS-213 Typhoon FX" a skonfigurowany w sensie czułości jeśli o to ci chodzi to softwarem od joya na jak najmniejszą, ale do bfa i tak była za czuła. Jak już pisałem w końcu się przyzwyczaiłem.

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 11:49 

Wedlug mnie najlepszy Joy do latania to Saitek cyborg evo ale widze ze sa i inne typy :P Ma wiele mozliwosci... kiklanascie osi obkrecania sie niewiem ile dokladnie ale jest to bardzo latwy w obsludze Joystick latwo sie na nim lata no i zarabia fragi ;) Polecam tego Joya kazdemu pilotowi.

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 11:51 

Roba_PL napisał(a):
Wedlug mnie najlepszy Joy do latania to Saitek cyborg evo ale widze ze sa i inne typy :P Ma wiele mozliwosci... kiklanascie osi obkrecania sie niewiem ile dokladnie ale jest to bardzo latwy w obsludze Joystick latwo sie na nim lata no i zarabia fragi ;) Polecam tego Joya kazdemu pilotowi.

I tego joya mam
Latasz nim na heli? Samolot? I jak Ci się na nim lata na obu wehikułach?
Mógłbyś zrobić screena z ustawieniami dla heli i samolotu?

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 12:23 

AndyN napisał(a):
Lailonn napisał(a):

Czyli joy w heli to pomyłka? Nikt nie lata na joyu w heli? Mam na myśli precyzyjne latanie
Same samoloty to trochę mało. Qrde, specjalnie joya zmieniłem żeby siać zniszczenie w BF2 a tu lipa :( ;)

Też kupiłem... stoi i się kurzy. Precyzyjnie nie polatasz śmigłowcem. nie ma szans... a już zawisnąc to można sobie nadgarstek skręcić. Paranoja. Popieram klawę...

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2005, 13:58 

no ja tez mam saitek cyborg evo i lerzy i czeka albo na mozliwosc konfiguracji czulosci w grze albo uzywam go do samolotow. Nawte juz raz wystawilem go wkurzony na allegro ale wycofalem ;P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2