Cytuj:
jak chcesz wiedziec to ostatnio coraz cześciej robie podejści do tej cholernej "Basic Helicopter Badge" co wymaga spedzenia 15 minut w śmigle w ciągu jednej rundy
A czemu tylko podejscie? Przeciez skoro heli tak rzadza to powinienes juz miec experta a nie zabierac sie do basica...
Cytuj:
samolot sam nieprzejmie flagi anie jej przejęcia nie zablokuje (chocby nonstop bombardował)
samolot od biedy można ignorować, bojowego heli się nieda
Ty chyba faktycznie z samymi lamami grasz. Pilota samolotu NIE DA sie ignorowac!!!
Heli tez flagi nie przejmie. Tylko lamy(patrz wyzej) zajmuja helim flagi. Wiszace heli=martwe heli. Kazdy kto ma mozg wiekszy od orzeszka po graniu miech w te gre to wie...
Cytuj:
popatrz sobie na przykładzie gulf of oman - przy flagach przewaznie siedzą jakieś antitanki i jeżeli squady mają chociaz odrobinę zgrania to twój czoł zaraz dostanie dwie rakiety i wieje z podkulonym ogonem
dookoła pusta przestrzeń i masz sporą szansę że ktoś cię dobije - w takich warunkach pracuje czołgista
Jezdzilem tez troche czolgami(choc ich nie lubie) i przesadzasz stanowczo. Zreszta teraz jesli wylacza skakanie i strzelanie to bedziesz w tej swojej puscze 3x latwiej kosil piechote. Skrocenie zasiegu TV i mniej rakiet tez ci ulatwi zycie...
Cytuj:
a heli ? podleci, rozwali AA, skosi z działka kilku/kilkunastu piechurów i poleci sobie bezkarnie dalej... a nawet jak już oberwie to raz dwa jest nad zwoim helipadem i się naprawia, poczym wróci i spści manto bezczelnym piechociażom
A to dziwne bo ja przeganiam heli jednym jeepkiem. Jesli sa 2 lub cos jeszcze innego do wsparcia to heli trzyma sie daleko i wali z tv...Moze po prostu sie naucz grac?
Cytuj:
bojowe śmigła SĄ silniejsze od czołgów w ogólnym wpływie na gameplay - widać to po tym że przeważnie czołgów jest dwa lub trzy razy wiecej
Ciezko zeby pojazd stworozny do niszczenia celow naziemnych byl od nich slabszy...
Cytuj:
HELI niemają "MIAŻDŻYĆ" - mają znać swoje miejsce w układzie gameplay'a
do tej pory był to pojazd z kategori (A+), teraz będzie (A-) -> a to nadal zdecydowanie więcej niż czołg
tak ciezko to zrozumieć ?
Heli maja siach postrach. To nie ma byc "o heli! ja ja ja" i tlum ludzi strzelajacy w heli tylko maja sie chowac!! tak jak chowaja sie przed czolgiem. Ty na prawde nic nie wiesz o tej grze? Aktualnie samoloty sa zmora helikopterow. Zmniejszenie pancerza sprawi, ze po prostu z karabinu samoloty beda rozszarpywac heli jak wilk mlode jagnie!!! Tak ciezko to zrozumiec? Niech robia co chca ale udupiajac heli nie udupiajac samolotow to po prostu rozpieprzenie calego pokreconego balansu gry !!!
Samolot zgniecie heli i zabierze sie za czolgi i piechote. Wynik tej zmiany to tylko wykluczenie z lancucha gameplay'a helikoptera, ktory zacznie sluzyc jako cos do wsparcia a nie realan sila bojowa...
Podsumowujac.
Udupiaja heli
Udupiaja piechote
Polepszaja sytaucje czolgow
Polepszaja sytuacje samolotow.
Zajefajny ten twoj balans...Czlowieku zanim zaczniesz udawac znawce i eksperta od balansu pograj chcociaz 3 miechy klanowki a potem pogadamy...