Teraz jest 25 lis 2024, 13:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 17:46 

Lailonn
czytaj ze zrozumieniem i nie wyolbrzymiaj

samolot sam nieprzejmie flagi anie jej przejęcia nie zablokuje (chocby nonstop bombardował)
samolot od biedy można ignorować, bojowego heli się nieda

nigdzie nie napisałem żę teraz to czołgi będa polować na heli (wnioskuje że to paranoja częstego pilota heli przez ciebie przemawia) :roll:

poprostu w moim subiektywnym odczuciu obecnie czołgi są troszkę zbyt mocno stłamszone przez bojowe smigła

czołgu nie naprawisz jeżeli śmigło krąży gdzieś w okolicy, a po TV niema czego naprawiać

popatrz sobie na przykładzie gulf of oman - przy flagach przewaznie siedzą jakieś antitanki i jeżeli squady mają chociaz odrobinę zgrania to twój czoł zaraz dostanie dwie rakiety i wieje z podkulonym ogonem
dookoła pusta przestrzeń i masz sporą szansę że ktoś cię dobije - w takich warunkach pracuje czołgista

a heli ? podleci, rozwali AA, skosi z działka kilku/kilkunastu piechurów i poleci sobie bezkarnie dalej... a nawet jak już oberwie to raz dwa jest nad zwoim helipadem i się naprawia, poczym wróci i spści manto bezczelnym piechociażom

bojowe śmigła SĄ silniejsze od czołgów w ogólnym wpływie na gameplay - widać to po tym że przeważnie czołgów jest dwa lub trzy razy wiecej
ale zauważ też żę własciwie zawsze w punktacji ze sporym hakiem góruje własnie tandem od smigła (zakładając że go skutecznie "kisili" przez całą rundę)

HELI niemają "MIAŻDŻYĆ" - mają znać swoje miejsce w układzie gameplay'a
do tej pory był to pojazd z kategori (A+), teraz będzie (A-) -> a to nadal zdecydowanie więcej niż czołg
tak ciezko to zrozumieć ?

najbardziej się gracze biją właśnie o bojowe heli - przypadek ?

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 17:46 

Hmm... mi tam heli nie przeszkadza, z tego powodu ze juz mam sposob na heli. Jezeli mnie goni albo proboje mnie trafic jak sie ukrywam, zucam sobie flashbanga koles widzi bialo traci kontrole, ja w tym czasie strzele 2 strzyly z karabinu w heli, heli sie rozbije, punkty mi zaliczy :lol: :lol: :lol: nie no ale tak na serio. Nie przeszkadza mi to, Nawet tez dlatego ze tam gdzie sa czolgi sa tez AA, a tez jak nie ma AA to moze sie znajdzie ktos z mojej druzyny w samolocie, heli albo anti tank ktory go zdejmie...

Cytuj:
poprostu strach będzie grać
a heli będzie nasłabszym pojazdem w grze i mysl żę teraz rzesze "sępów" czekających na lotniskowców na BH lub samolot będzie omijać AH-1Z jak trędowate g.

no Dobrze, Niech bedzie tredowate gowno. A czy to cos ludzi przytrzyma od latania nim? Znajdzie ktos kto bedzie mogl naprawde dobrze tym latac i go nie zniszcza...

EDIT: Przedmowca ma calkiem racje :wink:

EDIT2: Eeee... teraz juz wogole rozmowy nie czaje :D kto jest teraz ten zly a kto ten dobry? :) Polecam wejsc na Ea Polska i pograc :D bo tu tak sepic na tym forum nie ma sensu :)

Ostatnio edytowano 15 gru 2005, 17:52 przez Killerek_pl, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 17:52 

Od kiedy serwery beda juz na nowym patchu ? bo niewiem kiedy zaczac sciagac :roll:

Tytuł: Re: Cieszy :>
PostNapisane: 15 gru 2005, 17:54 

Cytuj:
tak , nareszcie koniec z goścmi odpie********mi pajacyki i inne akrobacje

koniec to bedzie z c4 z doskoku,z walka na noze.ucieczka przed czolgiem i upc.
pare innych rzeczy by sie jeszcze znalazlo.
mam nadzieje ze ogranicza nieznacznie to skakanie a nie ze calkiem je zablokuja.

podal ktos w ogole date wyjsca tego patcha??

mysle ze EA zrobi nam niespodzianke i da jakas mape lub inny bajer.

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 18:04 

Lailonn napisał(a):
tak jak myslalem :D Kolec to czolgista,snajper(patzrac na statsy) czyli dokladnie to co mowilem. Free Playowcy patrza w swoj biznes majac gdzies ogolny balans. Jezdze czolgiem i mnie heli zabija a ja mu nie moge oddac to udupmy heli! Ale teamplay wymaga tego by ktos inny wsiadl w jeepka i zaczal gnebic heli lub samolot/heli Ale nieee o tym nie myslmy... Masz k/d ratio w czolgu ponad 3 !!! Na litosc boska czy dopioki kiedy gra pozwoli ci z palcem w dupie miec je na poziomie 10 uznasz, ze gra jest zbalansowana? n/c

lol :lol:
akurat niepatrzę tu na własny biznes tylko właśnie na ogólny balans

moj czas w czołgu się nabił bo niejest tak trudno się do niego dostac jak so śmigła - a KDR 3 jest z karkanda64 gdzie IMHO to niejest nazbyt imponujący wynik dla czołgisty

jak chcesz wiedziec to ostatnio coraz cześciej robie podejści do tej cholernej "Basic Helicopter Badge" co wymaga spedzenia 15 minut w śmigle w ciągu jednej rundy :x

i jak się już uda dopchać do tego helikoptera to nawet przy moim średnim skillu w lataniu fragi piętrzą się momentalnie

jeżeli pilot obserwuje swój pasek pancerza i widzi zezaczyna spadać to wystarczy dać nogę i się nareperować
wiekszość zestrzelonych przezemnie helikopterów (czy to z PKMa czy jakiegoś CKMa) została rozwalona wyłącznie z lenistwa pilota któremu się niechciało jeszcze lecieć naprawić po tym jak ktoś mu zdjoł 1/3 pancerza

czołg staram się naprawić po każdym uszkodzeniu (w miarę możliwości) a i tak często nieda się uciec

może teraz poprostu pilot heli będzie musiał się ciut bardziej postarać na ten swóje KDR 20:2 ... czy to taka straszna strata ? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 18:07 

ognacy napisał(a):
Repulse napisał(a):
jedyna przydatna rzecz bo reszte rzeczy to dostosowali pod "mniej umiejetnych graczy".........

No, nie jestem pewny. Jeśli osłabią heli, to właśnie podniosa pilotom i - szczegolnie - gunnerom poprzeczke. Moim zdaniem ten patch nikomu nic nie ulatwi, po prostu zmieni proporcje roznych rodzajow broni.

Ognacy

nie bo wtedy jakiego skilla bys nie mial to nie podniesiesz heli na zatarze 16 gdy jest on na helipadzie ostrzeliwany z czolgu badz arty..... i jak dzieci plakaly bo nie potrafia pomyslec i stracic heli z AA to tez trzeba bylo je poprawic i jeszcze oslabic heli. Tak samo jak "denerwujace" bylo jak sie rozwalalo wrogi pojazd z "niewiadomo" skad rakieta TV..... Czekam jescze tylko na mozliwosc rozwalenia czolgu granatem...... Jeszcze troche to ta gra zacznie przypominac tryb InstantGib w UT

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 18:23 

Repulse napisał(a):
ognacy napisał(a):
Repulse napisał(a):
jedyna przydatna rzecz bo reszte rzeczy to dostosowali pod "mniej umiejetnych graczy".........

No, nie jestem pewny. Jeśli osłabią heli, to właśnie podniosa pilotom i - szczegolnie - gunnerom poprzeczke. Moim zdaniem ten patch nikomu nic nie ulatwi, po prostu zmieni proporcje roznych rodzajow broni.

Ognacy

nie bo wtedy jakiego skilla bys nie mial to nie podniesiesz heli na zatarze 16 gdy jest on na helipadzie ostrzeliwany z czolgu badz arty..... i jak dzieci plakaly bo nie potrafia pomyslec i stracic heli z AA to tez trzeba bylo je poprawic i jeszcze oslabic heli. Tak samo jak "denerwujace" bylo jak sie rozwalalo wrogi pojazd z "niewiadomo" skad rakieta TV..... Czekam jescze tylko na mozliwosc rozwalenia czolgu granatem...... Jeszcze troche to ta gra zacznie przypominac tryb InstantGib w UT

poprostu aż strach się bać

kompletnie tego nie rozumiem dlaczego po zmniejszeniu heli HP (np. o 20%-30%) gra ma się nagle zrobić lameriadą dla n0skillów ?

jak narazie do heli ma około 70% HP czołgu (wymaga 2 trafień z działa aby powalic) a dodatkowo lata, jest szybki, zwrotny, ma znacznie wieksze pole widzenia, mocniejszy karabin i rakiety które zawsze wszystko niszczą (a w dodatku są kierowane)

no poprostu balans jak się patrzy
a tu badziewne EA za namową ogromnych rzesz n0skillów puści patcha 1.2 po którym to biedne helikoptery bedą jeździć po ziemi uciekając przed goniącymi je latającymi czołgami :roll:

Reavange ot the APC
Armor Strikes Back

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 18:41 

Cytuj:
jak chcesz wiedziec to ostatnio coraz cześciej robie podejści do tej cholernej "Basic Helicopter Badge" co wymaga spedzenia 15 minut w śmigle w ciągu jednej rundy

A czemu tylko podejscie? Przeciez skoro heli tak rzadza to powinienes juz miec experta a nie zabierac sie do basica...

Cytuj:
samolot sam nieprzejmie flagi anie jej przejęcia nie zablokuje (chocby nonstop bombardował)

Ty chyba faktycznie z samymi lamami grasz. Pilota samolotu NIE DA sie ignorowac!!!

Heli tez flagi nie przejmie. Tylko lamy(patrz wyzej) zajmuja helim flagi. Wiszace heli=martwe heli. Kazdy kto ma mozg wiekszy od orzeszka po graniu miech w te gre to wie...

Cytuj:
popatrz sobie na przykładzie gulf of oman - przy flagach przewaznie siedzą jakieś antitanki i jeżeli squady mają chociaz odrobinę zgrania to twój czoł zaraz dostanie dwie rakiety i wieje z podkulonym ogonem
dookoła pusta przestrzeń i masz sporą szansę że ktoś cię dobije - w takich warunkach pracuje czołgista

Jezdzilem tez troche czolgami(choc ich nie lubie) i przesadzasz stanowczo. Zreszta teraz jesli wylacza skakanie i strzelanie to bedziesz w tej swojej puscze 3x latwiej kosil piechote. Skrocenie zasiegu TV i mniej rakiet tez ci ulatwi zycie...

Cytuj:
a heli ? podleci, rozwali AA, skosi z działka kilku/kilkunastu piechurów i poleci sobie bezkarnie dalej... a nawet jak już oberwie to raz dwa jest nad zwoim helipadem i się naprawia, poczym wróci i spści manto bezczelnym piechociażom

A to dziwne bo ja przeganiam heli jednym jeepkiem. Jesli sa 2 lub cos jeszcze innego do wsparcia to heli trzyma sie daleko i wali z tv...Moze po prostu sie naucz grac?

Cytuj:
bojowe śmigła SĄ silniejsze od czołgów w ogólnym wpływie na gameplay - widać to po tym że przeważnie czołgów jest dwa lub trzy razy wiecej

Ciezko zeby pojazd stworozny do niszczenia celow naziemnych byl od nich slabszy...

Cytuj:
HELI niemają "MIAŻDŻYĆ" - mają znać swoje miejsce w układzie gameplay'a
do tej pory był to pojazd z kategori (A+), teraz będzie (A-) -> a to nadal zdecydowanie więcej niż czołg
tak ciezko to zrozumieć ?

Heli maja siach postrach. To nie ma byc "o heli! ja ja ja" i tlum ludzi strzelajacy w heli tylko maja sie chowac!! tak jak chowaja sie przed czolgiem. Ty na prawde nic nie wiesz o tej grze? Aktualnie samoloty sa zmora helikopterow. Zmniejszenie pancerza sprawi, ze po prostu z karabinu samoloty beda rozszarpywac heli jak wilk mlode jagnie!!! Tak ciezko to zrozumiec? Niech robia co chca ale udupiajac heli nie udupiajac samolotow to po prostu rozpieprzenie calego pokreconego balansu gry !!!

Samolot zgniecie heli i zabierze sie za czolgi i piechote. Wynik tej zmiany to tylko wykluczenie z lancucha gameplay'a helikoptera, ktory zacznie sluzyc jako cos do wsparcia a nie realan sila bojowa...

Podsumowujac.

Udupiaja heli
Udupiaja piechote
Polepszaja sytaucje czolgow
Polepszaja sytuacje samolotow.

Zajefajny ten twoj balans...Czlowieku zanim zaczniesz udawac znawce i eksperta od balansu pograj chcociaz 3 miechy klanowki a potem pogadamy...

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 18:46 
Moderator forum

Może zaczekacie na patcha, a nie pie... farmazony z archiwum X. Wiecie jaki będzie balans, o ile zmienią się współczynniki itd.? Jeżeli nie, to nie macie o czym rozmawiać. :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 18:48 

Kolec napisał(a):
samolot sam nieprzejmie flagi

jak nie? ile razy tak robilem JSF'em
Lailonn napisał(a):

Cytuj:

Ty chyba faktycznie z samymi lamami grasz. Pilota samolotu NIE DA sie ignorowac!!!

Heli tez flagi nie przejmie. Tylko lamy(patrz wyzej) zajmuja helim flagi. Wiszace heli=martwe heli. Kazdy kto ma mozg wiekszy od orzeszka po graniu miech w te gre to wie...

O NIE!!!!! Przepraszam bardzo ale to TRZEBA BYC lama zeby nie potrafic przejac flagi helim i nie dac sie zestrzelic.... jakos ile razy bylem na meczach wysylany w helim by przejac (z powodzeniem) wroga baze :!:
a pomimo to jakos nie uwazam zebym mial mozg wielkosci orzeszka i prosze zebys nie ocenial ludzi porownujac ich do siebie

Ostatnio edytowano 15 gru 2005, 18:57 przez Repulse, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 18:51 

Hynol a ile razy EA zapowiadajac rewolucyjne zmiany w geamplay'u zrobila to tak, ze balans pozostal i nic nie spieprzyli? ;D

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 18:56 
Moderator forum

Chodzi o to że dyskutujecie o tym czego nie widzieliście ani nie znacie. To jak krytyka sztuki teatralnej na podstawie afisza. A BF42 do patcha 1.6 też nie był najlepszy - ale w końcu doprowadzili grę do zajefajnego stadium, więc mam nadzieje że z BF2 będzie podobnie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 19:26 

Hynol napisał(a):
Chodzi o to że dyskutujecie o tym czego nie widzieliście ani nie znacie. To jak krytyka sztuki teatralnej na podstawie afisza. A BF42 do patcha 1.6 też nie był najlepszy - ale w końcu doprowadzili grę do zajefajnego stadium, więc mam nadzieje że z BF2 będzie podobnie.

Tez tak mysle. Tak wogole to EA wydala mnostwo gier i chyba wiedza co robia...

Samego Battlefielda wydali:

3 Podstawki
3 Dodatki

I W prawie kazdy gralem i wiem ze z kazdego zrobili zajefajna giere :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 19:29 

Cytuj:
O NIE!!!!! Przepraszam bardzo ale to TRZEBA BYC lama zeby nie potrafic przejac flagi helim i nie dac sie zestrzelic.... jakos ile razy bylem na meczach wysylany w helim by przejac (z powodzeniem) wroga baze Exclamation
a pomimo to jakos nie uwazam zebym mial mozg wielkosci orzeszka i prosze zebys nie ocenial ludzi porownujac ich do siebie

No to z checia to zobacze ;] Gralem jzu z roznymi ludkami ale zeby heli bezkarnie wisialo nad flaga to jeszcze nie widzialem w niczyim wykonaniu. jestem jednak otwarty na nauki ;] Ale nvm faktycznie moze poczekajmy wpierw az patch wyjdzie i wtedy po prostu go objedziemy ;P

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2005, 19:36 

tak gadamy gadamy a wiecie kiedy ten patch wyjdzie :?: cos czuje że nie w tym roku :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 165 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2