Teraz jest 30 lis 2024, 00:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 495 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 sty 2006, 19:09 

Zacznę od tego, że jestem przeciętnym graczem. Moje umiejętności daleko odbiegają od umiejętności wielu graczy z astera czy gamesnetu. Jednak jak każdy (mam nadzieję) lubię czerpać przyjemność z gry. Obcowanie z lepszymi od siebie daje wiele satysfakcji i zwiększa doświadczenie. Jest jednak jedna rzecz, która totalnie mnie odstrasza od polskich serwerów. Nie jest to nawet niski poziom kultury wielu graczy. To, co mnie odstrasza to zachowanie klanowców na w/w serwach. Wchodzą na serwery grupowo starają się dostać do jednego teamu i rozpoczynają rzeźnie. Potem zaczyna się przenoszenie innych graczy do ich teamu i kończy się to tym, że z jednej strony grają prawie sami słabsi gracze, a z drugiej wymiatacze.
Nabijają sobie fragi praktycznie bez wysiłku, stosując dodatkowo techniki z klanówek. Najśmieszniejsze jest to, że na polskich serwerach dopuszczalne jest praktycznie wszystko, co na zagranicznych jest zabronione.Niestety w takich sytuacjach cała ochota i przyjemność z gry pryskają i człowiek rozgląda się z jakimś zagranicznym serwerem gdzie jest ktoś, kto zadba o to, aby pewne zjawiska normalne u nas, nie zachodziły. Ja rozumiem, że wszyscy chcą podnosić umiejętności w grze, ale dlaczego członkowie klanów robią sobie treningi na publicznych serwerach, tego nie rozumiem.
Panowie, dlaczego wchodząc na publiczny serwer nie podzielicie się tak, aby wyrównać szanse obu stron, dlaczego zabieracie heli i robicie rzeźnie do tego stopnia, że wielu ludzi wychodzi z serwera, bo ma dość. Jeżeli w klanie jesteście pilotem czy czym tam innym to jak gracie z nami pograjcie na odwrót, czym innym. Utrudnijcie sobie zadanie i dajcie nam też trochę pograć. Wyzywacie nas od noobów, ale naprawdę ta gra nie została stworzona tylko dla was, Przeciętny gracz też ma prawo dobrze się przy tej grze bawić. Nie oczekuję, że będziecie dawać fory słabszym graczom, a sami się nudzić. Nie, chodzi tylko o jedno, o to, aby obie strony czerpały maksimum przyjemności z gry. Mogę ginąć, co chwila z rąk lepszego gracza, ale chciałbym mieć, chociaż poczucie, że biorę udział w grze, a nie w rzeźni i nie jest tu istotne czy akurat załapałem się do tej lepszej strony, czy stałem się mięsem armatnim.
W związku z tym przydługim wywodem mam tylko jedno pytanie.
Naprawdę sprawia wam przyjemność ten typ gry?
Podejrzewam, że żadnej satysfakcji nie sprawia bicie słabszych, no chyba tylko psychopatom.
Przykład: godzina 18.05 na gamesnecie : jedna strona 318 punktów, druga strona 138 punktów.
Nadmieniam, że w tym lepszym zespole było 5 ludzi z jednego klanu.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 19:18 

to chyba logiczne że o wiele przyjemniej gra się z kolegami niż z przypadkowo spotkanymi osobami. aco do heli, skoro jest pilotem w klanie to czemu ma grac medykiem i biegac i wszytkich leczyć, może i fajne to, ale na meczu mu się nie przyda bo on będzie praktycznie cały mecz będzie siedział w heali bądz w samolocie, więc po co mu super skill w grze medykiem ??

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 19:19 

nie graj na olsich servach. też ich unikam

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 19:35 

My (tzn ja i squad z którym gram) unikamy również polskich serwerów. A jak zdaży się sytuacja że po stronie przeciwnej grają słabi, początkujący, to wynosimy się z serwerka bo łupanie słabych graczy nie daje satysfakcji.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 19:35 

Chyba graliśmy na tym samym serwerze, Wilda była w opozycji.

Ten serwer (Gamesnet) nie ma zasad i admina. Szkoda.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 19:48 

Ten obraz akurat ostatnio jest częstym zjawiskiem choćby teraz godzina 18.42 h 6 willd kosi na gamesnet
Ja z początku troche nażekałem na to ze graja cała prawie ekipa , ale tylko to mnie wkurzało ze jak przejeli wszyskie flagi to dawali na głowna i kosili na respawnach wszysko co nie bylo z ich obozu istna rzeznia zero grania tylko ekran z komunikatem jestes w krytycznym stanie i nic na to sie nie dało poradzic
A teraz juz jestem przyzwyczjony i tylko czekam az przyjada na jakis pkt cala ekpika więcej pkt mi naliczy jak odpale c4
Szkoda tylko początkujących graczy bo uciekaja na zagraniczne serwery
powiono sie tego zabronic na publicznych albo niech sie dziela na dwa obozy i graj przeciw sobie i tu mogą sie dopiero wykazac skillem
:D

Ostatnio edytowano 20 sty 2006, 19:49 przez BLEKIHETMAN, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 19:49 

Nie chodzi o to, aby zmieniać sposób gry, a jedynie o to, aby inni na serwerze też mogli pograć. Chodzi o to, że zachowanie wielu ludzi z klanów przywodzi na myśl zachowanie hooliganów, którzy przyszli żeby narozrabiać i dać w trąbę każdemu, kto się nawinie. Oczywiście fajnie jest pograć z kumplami, tyle, że kończy się to grą jednostronną. Poza tym mam wrażenie, że na treningach też grają z kumplami. Problemu by nie było gdyby istniało więcej polskich serwerów. Niestety sytuacja, w jakiej się znajdujemy uniemożliwia mi wybór innego polskiego serwera, na którym mógłbym pogadać w ojczystym języku, a przy okazji uniknąć konfrontacji z grupką klanowców, którzy grają swoje. Moim zdaniem pewne sytuacje wymagają określonych zachowań. Nie będziesz przecież w teatrze bekał i pierdział, bo tak robisz w domu i lubisz to. Czasami też trzeba uszanować innych i trochę chociaż się dostosować

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 19:57 

Jak dla mnie zalety i wady gry na polskich serwerach:

na +
- na gamesnecie nie dziala Voip (nie musze sluchac Ubisofta albo innego cs_juba ktory sie wydziera bo go siostra w domu bije)
- wysoki poziom rozgrywki (lepiej byc najgorszym wśród najlepszych niż odwrotnie)

na -
- czeste kurwy, **** i inne burumburaki na czacie

Ps. Co do autora topicu to powiem zeby sie tak nie bulwersowal ze ktos jego druzyne rzezni. W wiekszosci przypadkow jest to spowodowane samymi graczami ktorzy w 6 siedza w jednym squadzie biegajac po roznych flagach. Nikt nie pomysli żeby stworzyc oddzielny team, a nóż ktos sie dolaczy i mu pomoże.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 20:10 

Ekhem wysoki poziom rozgrywki?Na polskich serwerach grają same nooby.Każda moja partia na polskim serwerze kończyła się złotą gwiazdą.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 20:11 

pitermaster napisał(a):
Ekhem wysoki poziom rozgrywki?Na polskich serwerach grają same nooby.Każda moja partia na polskim serwerze kończyła się złotą gwiazdą.

Łee to do Nobla z matematyki dorzucam jeszcze miesjce w TP...

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 20:14 

Piotr3k napisał(a):
pitermaster napisał(a):

Łee to do Nobla z matematyki dorzucam jeszcze miesjce w TP...

no widzisz a ja wynalazłem żrówke (w sklepie) :)
ale jakoś mi tak złote gwiazdy nie wchodzą :lol: aż się boje spotka cię na serwie

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 20:50 

Ja od czasow "Pana Szklanki" nie wchodzę na polskie... no moze ze 2 razy tylko bylem.. Generalnie zniechęciło mnie buractwo.. Co do poziomu umiejętności graczy to z tym różnie bywało.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 21:10 

pitermaster napisał(a):

rozumiem że jak siedzi na servie 6 wild to też kosisz same gold stary ?

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 22:10 

Kolec napisał(a):
pitermaster napisał(a):

rozumiem że jak siedzi na servie 6 wild to też kosisz same gold stary ?

ba, wtedy ma i gold i silver, bronze dla jakiejś wildy zostawia :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2006, 22:31 

Topic wg mnie trochę bezsensu... Wyżalasz się nam, że Cię koszą na serwach? :lol: to jest gra, są lepsi i gorsi, nie wiem, co w tym dziwnego... Jesteś w słabszym teamie, to Cię koszą, taka prawda. Możesz mieć super skilla, ale jeśli Twój team to n00bki, to nic nie poradzisz. I denerwuje mnie ostatnio to czepianie się Wildy... Co topic, to Wilda, aż strach lodówkę otworzyć :lol: dajcie już im spokój, bo zmienią barwy np. na Czechów, i co wtedy? :wink:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 495 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2