Teraz jest 3 gru 2024, 00:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lip 2005, 09:41 

Już jakiś czas temu chciałem założyć taki temat ale jakoś nie było specjalnej okazji ku temu. Wczoraj przytrafiła mi się sytuacja którą chciałbym się z pozostałymi podzielić. Jeśli ktoś miałby ochotę opisać swoją zaskakującą, śmieszną, bohaterską akcję która mu się przytrafiła na wirtualnym polu walki, to proszę bardzo, z chęcią poczytam i myślę, że inni także.

Mapa Sharqi Peninsula na 64 graczy (ta z obroną wieży TV przez USMC, a MEC atakuje z trzech flag). Na początku wybrałem klasę snajpera (grałem po stronie USMC) i bigiem na dźwig co stoi w samym środku mapy. Przy drabinakch (co piętro) zostawiłem 2 Claymory. Siedzę cały czas na strzelam sobie z M95, 14-tu naciąłem (w międzyczasie tylko jeden mnie wypatrzył, ale jego też sprzątnąłem :)). Chciał mnie potem zaskoczyć na dźwigu ale nadział się na minę i zmiękł :P). Naboje do karabinu się skończyły co zgrało się w czasie z przejęciem wszystkich flag przez MEC. Arabowie wybili wszystkich moich, i sam zostałem na mapie. Szybka decyzja - idę po flagę, skaczę z ramienia dźwigu na spadochronie pod centralną flagę (ta na 3 piętrze niedokończonego budynku). Matko, to było chyba najdłuższe przejmowanie flagi, leże z pistoletem w ręku, nerwowe ruchy w każdą stronę, serce wali jak młot a tu najtrudniejszy moment bo dopiero zaczynam wciągać amerykańską (a wróg wie gdzie jestem). 32 chłopa mnie nie mogło odnaleźć, flaga wciągnięta!. Czizas ale marines się nagle wysypało :D, chyba po 5 na piętrze :). Jestem naprawdę dumny z tej akcji!
Szkoda, że przegraliśmy, ale było już za późno, w ticketach było ok. 70:130

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 09:47 

a medal chociaz dostales :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 10:17 

edkopytko napisał(a):

No właśnie serwer nie docenił mojego wysiłku i odwagi :cry: , ale co tam duma wewnętrzna została :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 10:33 

ja ostatnio biegalem sobie po karkandzie w uliczkach, na mapie 64-osobowej, rozrlozylem sie w jednym miejscu supportem, commander zapodał uav i nagle zaczeli wychodzic przeciwnicy - jak lemingi. Wyciąłem chyba 12 w ciagu max 30 sekund, potem ktos mnie pojechal od tylu. skonczylem na srebrym medalu 8)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 10:41 

Piokos napisał(a):
edkopytko napisał(a):

No właśnie serwer nie docenił mojego wysiłku i odwagi :cry: , ale co tam duma wewnętrzna została :D

I ta jest najwazniejsza :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 10:50 

Ja grając na mapie Gulf Of Oman leciałem MI-28 jako strzelec. Gazujemy z kolesiem w strone lotniskowca a tu nagle pojawia sie Black Hawk naprzeciwko nas. Długo się nie zastanawiając odpalam rakietę kierowaną telewizyjnie i buuum goście dostali prosto w kabine :D cała załoga zginęła na polu chwały. O ile dobrze pamiętam było to na Autocomie, to była mapa z wersji demo

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 11:08 

Ja powtórzyłem manewr z przelatującą rakietą przez drzwi w blackhawku.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 11:25 

Zdziwiłem się, jak lecąc myśliwcem na dopalaczu zahaczyła o mnie wroga artyleria… Taki grom z niebios :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 11:59 

z granatnika w środek Mi-8, 5 sztuk za jednym zamachem

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 12:09 

Wysadzenie za pomocą dwóch C4 naraz czołgu (2 osoby) oraz trzech przebiegających piechociarzy na Sharqi Peninsula na zachodniej fladze. Czołg miał naczepione ładunki i odjechał, postanowiłem chwilkę odczekać, piechota mnie zauważyła, padłem na ziemię, zapalnik, sru. Pięć killsów.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 12:32 

Najlepsza akcja? Na jakimś serwie, mapa Mashuur City (nie wiem, jak to sie pisze), ściągnąłem snajperą 30 chłopa, Obok mnie leżał support, przejęty swoją rolą całyczas podrzucał mi ammo, poszło następnych 10, kilka razy obroniliśmy flagę, nasza drużyna miała dzięki temu ogromną przewage (byłem w USMC), MEC zamknięty w swojej wyjściowej bazie, następnych 5 poszło do piachu, dostałem medal za snajpienie (chyba moja najlepsza runda :wink: ), w końcu poleciały odzywki: "fuckin' cheater", "you lame" itp. Dwie minuty później zostałem usunięty z serwera :? Kocham takich ludzi :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 12:45 
Moderator forum

Kubra Dam - przelot myśliwcem przez rurę w tamie na dopalaczu, połączony ze skoszeniem skrzydlami 3 piechociazy

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2005, 13:01 

hehe wypas z tym samolotem. Przez tą samą rure uciekałem heli na londowisko by sie naprawić :) potem wymiatałem dalej.

PostNapisane: 15 lip 2005, 13:03 

Mapa: Gulf of Oman (32)

Strona: USMC

Zadanie: Po starcie jak najszybciej zlikwidować wszystko na drodze do głównej bazy (lotniska) oraz sprzęt na lotnisku, zachaczając po drodze o wschodnią bazę przeciwnika (Hotel). Przejęciem flagi zajmie się inna drużyna. My tylko czyścimy teren.

Ekipa:
Ja - operator broni w śmigłowcu szturmowym
2 - pilot tegoż śmigłowca
3,4 - pilot + operator broni w śmigłowcu desantowym

Przebieg:
Startujemy, lecimy na Hotel. Zlikwidowany koleś przy wyrzutni i jeden czołg. Poniewaz do celu zbliżją się nasze dwa wozy bojowe - lecimy dalej.
Z daleka na lotnisku (przy pomocy video Video) zlikwidowany operator wyrzutni, więc zbliżamy się do lotniska, tyle że BlacHawk (ten gruby transportowy) leci przede mną :(
Nagle przed nami zjawia się smigłowiec szturmowy MEC. BH (który jest między mną a nim) odwraca się bokiem, żeby jego operator mógł zacząć strzelać, a mój pilot stoi w miejscu (dureń). Ponieważ 3 śmigłowce ułożyły się dokładnie na jednej osi, nie chciałem trafić swojego a mój pilot postanowił strzelać rakietami. 2 z 3-ch przeleciały przez BH i trafiły w tamten heli. No to ja postanowiłem nie być gorszy i spróbowałem z Video - mogłem niemal poklepać kumpla przy karabinie po ramieniu. Heli zdjęty z Video. Pech chciał że do tego czasu jakoś zreperowała się wyrzutnia rakiet na lotnisku, której operator zbytnio nie celując odpalił obydwie w naszym kierunku. Jedna trafiła BH a druga przeleciała pomiędzy jego kabiną a ogonem i trafiła w nas. Czerwone światełka, sygnał alarmowy - czas wyskakiwać. Spadochron otworyzł się tuż przez ziemią, ale co z tego skoro nadziałem się na atak artylerii przeciwnika...
Za raz z powrotem znalazłem się w powietrzu (oczywicie juz martwy) i trafiłem w podłogę :?: BlackHawka :D - odbiłem się i spadłem z powrotem (gdyby BlackHawk leciał niżej - spadłbym szybciej i jeszcze raz bym wyfrunął bo tuz przez drugim upadkiem pode mną uderzył ostatni pocisk artyleryjski.
To moja najlepsza akcja w BF2.

PS: Spoko akcja z tym wciąganiem flagi i wysypem 32 kompanów w jednym miejscu Piokos. Ciekawie byłoby gdyby wszyscy padli w tym momencie od artylerii.

PostNapisane: 15 lip 2005, 13:33 

Piokos napisał(a):
Na początku wybrałem klasę snajpera (grałem po stronie USMC) i bigiem na dźwig co stoi w samym środku mapy.

...

Naboje do karabinu się skończyły co zgrało się w czasie z przejęciem wszystkich flag przez MEC. Arabowie wybili wszystkich moich, i sam zostałem na mapie.

ehhh uwielbiam takich ludzi :roll: snajpią sobie w spokoju jak ich drużyna traci wszystkie flagi i przegrywa :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2