Teraz jest 4 mar 2025, 23:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Commander
PostNapisane: 11 wrz 2006, 00:08 

Pozwolę sobie założyć temat o kierowaniu armią.
Mam nadzieję że wypowie się tu kilku co lepszych graczy o tym jaką taktykę preferują nim grając. Bo wbrew pozorom walka commanderem to nie tylko klikanie w uav i artylerie ale takze umiejetnosc przewidywania, planaowania, analizy sytuacji. Trzeba na przyklad odpowiedziec sobie na pytanie, gdzie przez najblizsza minute skupia sie ataki wroga i czy to bedzie najlepsze miejsce do rzucenia uav, albo tez czy nie lepiej rzucic uav na jednego gracza ktory wlasnie brawurowo rzucil sie w pojedyke na flage wroga.
Poza tym do jego obowiazkow nalezy przeszukiwanie mapy recznie i zaznaczanie zauwazonych wrogow. I nie chodzi o scan...
Co do wydawania rozkazow to juz sie przyzwyczailem do tego ze moze 30% graczy sie nimi wogole przejmuje. Widac maja lepsze rozeznanie od komendanta... Na szczescie sie trafiaja czasem grupy takie, ktore w miare dobrze wspolpracuja. A od siebie dodam tylko, ze zdarzalo sie iz widzialem jak moj zespol przegrywam sromotnie i sie wkurzalem, wskakiwalem na komendanta i szala zwyciestwa sie diametrialnie przechylala na moja stronke. No i bonusik 2x :)
Mam nadzieje ze temat bedzie zachecalo noobkow do cooperative'a. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 00:22 

Jakby kazdy sluchal polecen commandera (dobrego commandera) to juz na 90% wygrana jest w kieszeni - 10% to skiil

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 00:54 

Cytuj:
Poza tym do jego obowiazkow nalezy przeszukiwanie mapy recznie i zaznaczanie zauwazonych wrogow. I nie chodzi o scan...

Ilekroc commanderuje na FFA mam fajne statsy bo chlopaki z teamu dziekuja mi za spotowanie wroga tkujac mnie raz po raz ;D

Prawda jest taka, ze na FFA commander to zbedny dodatek. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 01:25 

Cytuj:
Poza tym do jego obowiazkow nalezy przeszukiwanie mapy recznie i zaznaczanie zauwazonych wrogow

przeszukiwanie reczne nie jest konieczne, wystarczy miedzy scanami kliknac spotted kilka razy w poblizu flag i wrogowie sie zaznacza - nie ma koniecznosci klikania bezposrednio na nim :wink: i nie ma koniecznosci uzywania zooma, choc fajnie sie oglada jaka rzez robi spadajaca arta

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 07:22 

srednio co 2-3 miesiace jest wysyp nowych graczy bf2 i wiaze sie to z wysypem identycznych topicow i identycznych odpowiedzi od stalych spamerow.
mowi sie "wszystko juz bylo" - na tym forum to jest "wszystko juz bylo, i to kilka razy".
po raz setny odkrywane prawdy o komanderze.
po raz tysieczny odkrywanie chamstwa na serwerach.
po raz milionowy pytanie o rangi i unlocki.
itd

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 07:42 

przsoi napisał(a):
srednio co 2-3 miesiace jest wysyp nowych graczy bf2 i wiaze sie to z wysypem identycznych topicow i identycznych odpowiedzi od stalych spamerow.
mowi sie "wszystko juz bylo" - na tym forum to jest "wszystko juz bylo, i to kilka razy".
po raz setny odkrywane prawdy o komanderze.
po raz tysieczny odkrywanie chamstwa na serwerach.
po raz milionowy pytanie o rangi i unlocki.
itd

faktycznie tak jest :wink: , ale zauwaz, ze aby znalezc potrzebne informacje np o commanderze, o tym jak sie nim gra, etc... to trzeba sie przekopac przez kilkadziesiat postow takich jak twoj :wink: - dlatego czasami duzo latwiej jest zapytac wprost niz szukac kilka godzin ;]

.... poza tym jest nudno i nie ma o czym pisac

pozdrawim

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 08:48 

No to trzeba wymyślać jakieś nowe tematy. Bo o commanderach już było i o tych gadatliwych i o tych co fruwają zamiast dowodzić itd... :?

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 13:51 

przsoi moze to i lepiej? Fora gdzie usuwa sie wszystko "bo juz bylo" sa martwe. Post pojawia sie raz na 3 dni albo i wcale.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 15:05 

Z daną grą jest jak z religią na początku są innowacje,wszystko się obgaduje a później się gada o tym samym po stor razy,bo nic w grze i religii się nie zmienia z biegiem czasu..
Prawie nic bo co jakiś czas są genialne pomysły i kościół wypuścił patcha że w wigilie można jest mięso:) a EA ... sami wiecie.Poza tym jedni przychodzą drudzy wierni odchodzą i tak o to tematy są wiecznie wałkowane.Starzy sekciarze się wściekają a młode koty się rozpisują:)

Ps. To tylko humorystyczna aluzja więc się nie obrażać proszę

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 17:07 

obrazilem sie

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 17:14 

Skorzystam :)

Po skanie widac jednostki, sa zaznaczone jako rozmazane czerwone kropki.
Kiedy je zaznaczam - czy one sa juz wtedy widoczne dla graczy ? Bo powinny zostac naznaczone jako czerwone nierozmazane kropki. A zaraz po skanie nie mozna ich taknaznaczyc.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 17:25 

nGc.pl napisał(a):
Skorzystam :)

Po skanie widac jednostki, sa zaznaczone jako rozmazane czerwone kropki.
Kiedy je zaznaczam - czy one sa juz wtedy widoczne dla graczy ? Bo powinny zostac naznaczone jako czerwone nierozmazane kropki. A zaraz po skanie nie mozna ich taknaznaczyc.

zeby widzieli ich inni gracze musisz po skanie klikac PPM w okolicy czerwonej kropki i Spotted - i tak caly czas na roznych kropkach (mi sie udaje bo jako tako micr0 posiadam :))

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 18:09 

Wcale nie musisz klikac po skanie. Mozna totalnie na slepo...Tak sie wlasnie robi na klanowkach i wlasnie za to dzieciarnia TKuje commandera i drze sie 'shut the fuck up" ;D

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 18:25 

przsoi napisał(a):

Jakoś nie znalazłem topicu commander , a wiesz mi ze szukalem. A i nowy nie jestem, no moze "odświeżony".
Lailonn napisał(a):
Wcale nie musisz klikac po skanie. Mozna totalnie na slepo...Tak sie wlasnie robi na klanowkach i wlasnie za to dzieciarnia TKuje commandera i drze sie 'shut the fuck up" ;D

Hehehe.

A że klikac w okolice flagi wystarczy? Mam nadzieje ze to chodzi o sytuacje przy max zoomie (przyblizeniu). Jesli nie, to faktycznie Ea pokpila troche sprawe. No i nie zdarzylo mi sie zeby mnie ktos za to team killowal, raczej slysze 'Dzieki'. Mam nadzieje, ze to zostanie.

A swoja droga to uwielbiam jak slaby team chce mnie kicknac z commanda za to ze przegrywa i wspolpracowac nie potrafi.

Mslaelm nawet zeby zagrac w jakies klanowce. Juz widze te desanty teamu kommandosow na wroga baze i niszczenie im zabawek podczas gdy dwa inne teamy szturmuja srodkowa flaga oddzielajac wrogie jednostki od siebie :P Ale bylby zamet, och...

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2006, 18:32 

Nie musisz wcale zoomowac. W tym tkwi caly psikus :lol: Po prostu zasuwasz jak kroliczek na slepo po calej mapie ;p

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2