Teraz jest 15 sty 2025, 01:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 kwi 2007, 16:03 

Witam wszystkich;

Jestem starym koniem ;) który od niedawna zaczął bawić się w gry online.
Ściągłem demo battle2 i pośmigałem trochę - spodobało się z małym ale - o czym później.
Zdecydowałem się prawie na zakup oryginała, lecz zniesmaczony troszke demem chciałem się przekonać jak jest w pełnej wersji i ściagłem pirata czym się nie szczycę - ale nie wstydzę - gdyż faktycznie zamierzam zakupić oryginała.
Niestety jak to jest z piratami - nie dał się wcale uruchomić.

Więc jak nie mogę sprawdzić pirata to pytam Was ;)

Mianowicie czy w pełnej wersji też panuje taki bałagan?
W demie zaraz gdy odrodzę się w spawnie - jest nalot mysliwców czy też artylerii i nawet bazy nie zdążam opuścić - do tego ogólny chaos, zero organizacji - każdy sobie rzepkę skrobie - do tego stopnia że jacyś ładnie mówiąc idioci z własnej drużyny potrafią mnie zastrzelić byle tylko im czołgu, jeepa nie zabrać. Nie wiem czy to w celu jakichś pkt rankingowych czy coś w te nute - bo zabawne to to nie jest wcale.

Czytałem poradniki i inne tego typu wynalazki i do tej pory nie potrafię się dołączyć do już istniejącej drużyny - tylko odradzam się w spawnach ;/

Inna sprawa że nie mam słuchawek i mikrofonu - co też zapewne nie ułatwia sprawy.

Podsumowując lanie wody:
Czy w pełnej wersji jest tak samo jak w demie?
Czy można się pobawić w drużynie, bez opieprzania początkujących graczy (takich jak ja;) )?
Jak mam kliknąć aby się dołączyć do istniejącej drużyny ?
Czy pogram sobie normalnie bez słuchawek i mikrofonu?
Czy jest jakiś serwer gdzie grają Polacy na demie, może wiedziałbym co się dzieje dookoła?
Czy oryginał po zainstalowaniu zadziała mi, w sensie jak zainstaluje - demo to śmiga aż miło, a pirat "mrugnie obrazkiem i nie uruchamia się?

Może jeszcze jakieś wskazówki co mnie zachęcą do zainwestowania w gre?

Pozdrawiam i dzięki za ewentualne odpowiedzi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2007, 16:19 

hehe, tak juz jest w demie, nie ma zasad (na wiekszosci serwow) a artyleria nad lotniskowcami i mysliwce to baseraping co na porzadnym serwerze w bfie jest zakazane i za takie cos dostajesz kicka ...a zabijanie dla pojazdu ...patrz pierwsze zdanie...ok pytania:
1nie jest tak samo
2tak
3klikasz capslock, i widzisz druzyny... jesli zyjesz wciskaj join, jesli nie zyjesz ...poczekaj az ozyjesz :D
4no pewnie ze tak.. dlaczego nie, ja nie uzywam tych ''akcesoriow'' jak gram, puszczam dzwiek na 5.1 i gitara
5to juz kwestia losowa, ja jak gram sobie z kuzynkiem w demo (bo on nie ma oryginala) to wbijamy na ''twilight...'' i ''nawstunts'' i czasem sa polacy , typu np nickow ''burczynski'' itd.
6no oryginal pojdzie jak kazdy inny oryginal...po prostu nie sciagnales dobrego pliku, ja jak sciagam lewizny to sie ladnie przygladam, czy rozmiar pasuje , jaki rodzaj pliku itd.
7inwestycja?? nie...nie zarobisz przeciez na tym, ale jesli chcesz sie pobawic, to mozesz kupic ten ''przywilej''

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2007, 16:23 

Wskazowki ? poszukaj , opini o grze nie malo , w pelnej wersji masz prawie 2500 serwerow na pewno cos dla siebie znajdziesz i nie ma co do demka porownywac ani nawet do wersji 1.00 ( pamietaj o sciagniecu patcha 1.41 ! ).
A mikrofon coz ja wlasnie doceniam w grze to ze mozna grac zespolowo i taktycznie a wtedy komunikacja najwazniejsza , bez mikrofonu praktycznie nie mozliwa , zreszta sam to odczujesz.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2007, 16:29 

I jeszcze jedno, na screnach widzę że dużo ludzi gra w Polską wersję - po zainstalowaniu jej można grać tylko z tymi, którzy też mają taką wersję zainstalowaną - czy na zagranicznych serwerach też pogram?
-------------
coś mi się wydaje że polecę wkrótce po oryginała ;)
Po kupnie mam od razu najnowszy patch instalować ze stron EA, tak?

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2007, 16:50 

pograsz

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2007, 17:54 

07zglosSie napisał(a):

ciazko, ale jesli masz 20 zl to sprawisz sobie sluchawki z mikrofonem, jak sie uprzec to nawet za 16 zl :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2007, 18:11 

KubAbuK napisał(a):
07zglosSie napisał(a):

ciazko, ale jesli masz 20 zl to sprawisz sobie sluchawki z mikrofonem, jak sie uprzec to nawet za 16 zl :mrgreen:

Na infantry może ciężko, ale jak latam samolotem to jest git bez mika - nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu z powodu jego braku

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2007, 18:16 

07zglosSie napisał(a):
W demie zaraz gdy odrodzę się w spawnie - jest nalot mysliwców czy też artylerii i nawet bazy nie zdążam opuścić - do tego ogólny chaos, zero organizacji - każdy sobie rzepkę skrobie - do tego stopnia że jacyś ładnie mówiąc idioci z własnej drużyny potrafią mnie zastrzelić byle tylko im czołgu, jeepa nie zabrać. Nie wiem czy to w celu jakichś pkt rankingowych czy coś w te nute - bo zabawne to to nie jest wcale.

W pełnej wersji też się zdaża.

Nie zdaża się w "Project Reality" :!: :mrgreen:
http://www.battlefield.pl/komentarze/?id=1969
http://forum.battlefield.pl/viewforum.php?f=45

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2007, 18:52 

pasqdnick napisał(a):
07zglosSie napisał(a):

W pełnej wersji też się zdaża.

Nie zdaża się w "Project Reality" :!: :mrgreen:
http://www.battlefield.pl/komentarze/?id=1969
http://forum.battlefield.pl/viewforum.php?f=45

Ile Ci płacą za reklamowanie tego modu? :P (joke)

PostNapisane: 14 kwi 2007, 19:00 
Redaktor Battlefield.pl

07zglosSie napisał(a):
Czy w pełnej wersji jest tak samo jak w demie?

Nie, wiele się zmieniło przez patche.

07zglosSie napisał(a):
Czy można się pobawić w drużynie, bez opieprzania początkujących graczy (takich jak ja;) )?

Raczej tak. Jest wiele serwerów i na pewno zostanie Ci jakiś do zabawy ;).

07zglosSie napisał(a):
Jak mam kliknąć aby się dołączyć do istniejącej drużyny ?

Standardowo naciskając na CapsLock masz spis drużyn. Wystarczy kliknąć przycisk "Dołącz". Max. może być 6 osób w drużynie razem z SL (SquadLeaderem).

07zglosSie napisał(a):

Raczej tak. Ale proponuję zakup słuchawek bądź samego mikrofonu. Komunikacja głosowa w BF2 dużo daje, lepiej jest się dogadać niż pisać.

07zglosSie napisał(a):
Czy jest jakiś serwer gdzie grają Polacy na demie, może wiedziałbym co się dzieje dookoła?

Nie. A kiedyś był ;).

07zglosSie napisał(a):
Czy oryginał po zainstalowaniu zadziała mi, w sensie jak zainstaluje - demo to śmiga aż miło, a pirat "mrugnie obrazkiem i nie uruchamia się?

Lepiej by było jakbyś podał co masz w PieCyku. Oczywiście po instalacji orginała musisz ściągnąć patcha w wersji v1.41. Jest on potrzebny do gry na rankingowych serwerach. Wydajność może trochę spaść po jego instalacji.

07zglosSie napisał(a):
Może jeszcze jakieś wskazówki co mnie zachęcą do zainwestowania w gre?

Jak masz dobry team to zabawa gwarantowana. Poza tym do BF2 wychodzi wiele dodatków (darmowych), które naprawdę zmieniają tę grę.

Wydaje mi się, że na wszystkie pytania odpowiedziałem wyczerpująco, bez zbędnego offtopowania :D.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2007, 16:11 

Jeszcze takie małe pytanie ;)

Czy jak na allegro kupie używanego battlefielda 2
a koleś podaje że posiada oryginalnego cd key
to system przyjmie mi go - nawet jak on już go używał?

Czy też wspomniany cd key musi być nieużywany?

Tak pytam bo nie chciałbym się wkopać z zakupem.

Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2007, 16:13 

Jezeli koles jest uczciwy to nie bedziesz mial problemow ale jezeli ma cos na swoim sumieniu np perm Bana to mozesz miec nie ciekawie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2007, 16:15 

a to już wiadomość nie do sprawdzenia na allegro
i mogę wydać pieniądze w błoto :(

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2007, 16:28 

kup w empiku albo cos w tym stylu.Nigdy na Allegro no chyba ze :ban: na wiekszosc serwerow Ci roznicy nie robi :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2007, 20:05 
Zbanowany

Jak juz to w foli nowka sztuka nie rdzewka ;) :omg: :mrgreen:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2