Teraz jest 5 mar 2025, 21:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Admini i cheaty
PostNapisane: 16 maja 2007, 18:00 

Czy jest możliwe że jakiś admin uzywa czitów na swoim serwerze a PB tego nie wykrywa? znaczy się czy admin może jakoś obejść PB

veni vidi vici

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2007, 18:43 

Według mnie wszyscy są równi wobec PB(i nie ma równiejszych)

PostNapisane: 16 maja 2007, 18:46 

MartiniBianco napisał(a):
Czy jest możliwe że jakiś admin uzywa czitów na swoim serwerze a PB tego nie wykrywa? znaczy się czy admin może jakoś obejść PB
A co, chcesz zostać adminem? :wink:

PostNapisane: 16 maja 2007, 20:49 

MartiniBianco napisał(a):
Teoretycznie jest to mozliwe, msx raczej nie, ale name tag tak, admin zawsze moze usunąc swoje screeny z PB i zachować je dla siebie.

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2007, 22:00 

Zgadzam sie calkowicie z Komarem... 8)
Ale nawet tak... to taki admin musialby sie troche napracowac :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 09:42 

czasem chciałbym być adminem,choćby dla głupiej satysfakcji kickowania,nie lubie frajerstwa które myśli, że reguły nie są dla nich,ostatnio gram na góra pięciu serwerach dragon valley z najniższymi pingami,jak widzę co się dzieje jak nie ma adminów to mi ciśnienie skacze,a wracając do tematu...czyli jest możliwe ,być może znacie serwer AWA ,kilka razy przyłapałem adminów na statpadowaniu,a pozatym kolesie naprawdę "fenomenalnie" grają,dlatego pytam czy jest możliwe

veni vidi vici

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 09:58 

Wyobraźcie sobie sytuację że admin ustawia tak PB że ten nie sprawdza MD5 pliku objects_client.zip, nikt o tym nie wie PB działa.

Admin ma no recoi, to tylko hipoteza nie wiem czy PB da się tak skonfigurować pewnie tak.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 10:51 

jasne że może,
screeny z PB robią się do pewnego katalogu na ftp. Same się nigdzie nie wysyłają, jeśli admin ich nie wyśle - nic mu się nie stanie. Może więc używać namegatów, czerwonego celowniczka w postaci kropki, itd... jednym słowem wszystkiego co widać a nie da się wykryć.

W pewnym momencie kariery mieliśmy wynajęty serwer, gdzie miałem dostęp do całego katalogu bf2 z zainstalowaną grą ( zazwyczaj admini mają dostęp tylko do katalogu z modami, pb, bf2cc itd ). Mogłem więc teoretycznie podmienić sobie każdą teksturę i dzwięk na serwerze... Mało tego, na tej samej maszynie miałem dostęp do wszystkich plików serwera rankingowego odpalonego na tej samej maszynie. Admin przy sprzyjających warunkach może wszystko :) Całe PB i streaming jest wielką ściemą, która działa tylko dzięki porządnym i uczciwym ludziom.
Wszyscy admini serwera stremowanego przez Punksbusted mają też dostęp do nazw najnowszych czitów i wiedzą co jest wykrywalne a co nie.

Kontrola sum MD5 opiera się na 1 małym pliku, który mogę sobie też dowolnie modyfikować... czyli wyłączyć sprawdzanie / smienić wartości itd.

Miło :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 11:16 

fth napisał(a):
Wszyscy admini serwera stremowanego przez Punksbusted mają też dostęp do nazw najnowszych czitów i wiedzą co jest wykrywalne a co nie.

Troszkę przesadzasz. Na psb nie ma czegoś takiego jak lista nazw czitów czy jakiekolwiek linki itp. Jedyne co można zrobić to poczytać sobie po kategoryzowaną listę typów np:

http://www.punksbusted.com/forums/index ... opic=30911

fth napisał(a):
Kontrola sum MD5 opiera się na 1 małym pliku, który mogę sobie też dowolnie modyfikować... czyli wyłączyć sprawdzanie / smienić wartości itd.

Prawda, ale to jest od strony PB. Sam serwer w trybie pure potrafi wykryć zmodyfikowane pliki i modyfikacjie archiwów gry np: objects_client.zip są raczej nie możliwe.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 22:18 

dragi napisał(a):
Na psb nie ma czegoś takiego jak lista nazw czitów czy jakiekolwiek linki itp.

straciłem troche pewności ale poprzeglądaj fora ukryte, jestem pewien że gdzieś tam widziałem nazwy wszystkich rozpoznanych czitów, może to było w konfigach, ale w najnowszch tego nie widze.
Jak sobie reaktywuje konto to poszperam, narazie mam inactiv... :/

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 23:15 

fth napisał(a):
straciłem troche pewności ale poprzeglądaj fora ukryte, jestem pewien że gdzieś tam widziałem nazwy wszystkich rozpoznanych czitów, może to było w konfigach, ale w najnowszch tego nie widze.

Tak jest lista zabronionych plików z tym, że to są same nazwy plików wykrywalnych cheatów.

Strefa czasowa: UTC + 2