A właściwie kilka pytań. Na forum nic nie widziałem o tym, dlatego piszę.
Gram w BF2 od pewnego czasu, zaczynam zauważać co raz więcej nieprawidłowości. Najczęściej wchodzę na dwa serwery, jednym z nich jest Karkand GamesNet. Idzie mi różnie, raz lepiej, raz gorzej. Osobiście uważam siebie za prawdziwego gracza. Nie chodzi o umiejętności, ale o podejście. Tak naprawdę nie wiem nic o scenie BF2, jednak grając można zauważyć wiele rzeczy, odnośnie których mam kilka pytań.
Czasem zdarza mi się grać snajperem (przeważnie wtedy, gdy chcę uskutecznić zasadę - śmierć za śmierć). Ostatnio mierzyłem do gracza z tej właśnie broni, było trudno wcelować gdyż był dość daleko. Trafiłem raz, ten odsunął się, przymierzył i zabił mnie jednym strzałem. Czy jest to możliwe? O ile dobrze zrozumiałem pojęcie skill w trakcie czytania forum, ten gość musiał być genialny w zabijaniu.
Kilka razy spotkałem się też z następującą sytuacją. Przeciwnik leży na ziemi, podchodzę od tyłu (staję przy nim) i strzelam. Po opróżnieniu połowy magazynku, ten odwraca się i zabija mnie jednym strzałem. Czy jest to możliwe? Czytałem na forum o przesuwaniu hitboxów. Czy jest to oszustwo i na czym dokładnie polega?
Ostatnia już sprawa, jak na dzień dzisiejszy. Nienawidzę oszustów i kombinatorów. Proszę o poradzenie mi, jak można takiego zgłosić. Chodzi mi o sposoby złapania. Wystarczy screenshot, czy może jakieś logi? Jestem naprawdę lewy w tych sprawach, ale to nie znaczy że chcę bezczynnie stać i przypatrywać się oszustwom.
Z luźnych dygresji - czytając forum, zauważyłem kilka żałosnych postaw osób, które częściej lub rzadziej zabierają głos na forum. To jednak moje osobiste przemyślenia i zostawię je dla siebie. Nie znamy się przecież, dlatego też nie będzie żadnych uwag. Za to z chęcią spotkam się na polu walki.
Jeśli moja ciekawość kogoś bardzo razi w oczy, można śmiało zamknąć temat, będę jednak wdzięczny za podpowiedzi.
Pozdrawiam.