Teraz jest 20 lis 2024, 01:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19 gru 2007, 19:36 

Jaka czeka przyszłość BF-a. Cała seria sie niestety powoli wypala, o ile BF 2 można było przełknąć to już kolejną część BF 2142 okazała się niewypałem. Jak sadzicie czy BF 3 będzie gwoździem do trumny serii czy może przedłuży jej wegetację o kolejny rok albo przywróci dawną świetność.

BF 1942 był wielkim hitem otwierającym serię, BFV pomimo swoich niewielkich mankamentów można uznać za sukces. Jednak wyraźnie widać w nim wpływy amerykańskie. Mentalność graczy europejskich jest bardzo odmienna od amerykańskich. W europie podstawowym kryterium jest grywalność a oprawa graficzna nie jest tak ważna, strategia rozgrywek też jest niebagatelnym atutem.

BF2 niestety zrobiony był na amerykańską modłe, co nieco zraziło wielu europejskich graczy i zaczęło pogrążać tytuł. Pierwszym fatalnym rozwiązaniem były UNLOCK-i i statystyki. Nie bez znaczenia są też wymagania sprzętowe. Co odbiło się na grywalności.

Jak sądzicie jakie elementy serii powinny zostać w BF 3 , a jakie rozwiązania powinny być zmienione lub w ogóle nie uwzględnione aby BF 3 mógł odnieść sukces jak clasik.

Moje propozycje to:

- wywalenie UNLOCK-ów i statystyk w obecnej postaci
- wprowadzenie wszystkich trybów działania broni jakie ona obsługuje
- zmiana trybu komendanta
- usunięcie reanimacji
- położenie większego nacisku na rozgrywki taktyczne, a nie nawalankę we wszystko co się rusza
- lepsze zabezpieczenie przed czitami
- wywalenie artylerii stałej na rzecz mobilnej.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2007, 19:43 
Spamer!

Seria Battlefield jest ARCAD'ó[u]wkom wiec Twoje wymagania spełnia Project Reality [ mod do BF2 , polecam ;) ] .
Jesli BF by byl taki jaki napisalem wedlug mnie stal by sie szybko nudny............. :wink:

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2007, 19:51 

- usunięcie reanimacji
- położenie większego nacisku na rozgrywki taktyczne, a nie nawalankę we wszystko co się rusza

- pierwszy punkt odpada, takie jak w BF2 mogą być, takie jak w bf2142 już nie
- to jest dobry pomysł
- A co z nim nie tak, imo jest bardzo dobrze
- Głupota, to nie jakaś realistyczna gra, to arcede i nikomu to nie przeszkadza, poza tym to ważny element gry.
- pograj jakieś mecze, na FFA nie wymagają taktyki od ludzi, którzy wpadli na serwer trochę postrzelać.
- I tak już jest dobrze. Mogli by trochę popracować nad tym, aby nie istniało coś takiego jak CFG dające przewagę, bo to głupota. I żeby wprowadzili system demek jak w CS, Q3, wtedy łapanie czitów było by łatwiejsze.
- No to jest nie głupie, ale czy wtedy nie była by to zbyt potężna zabawka?

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2007, 20:17 

Cytuj:
- usunięcie reanimacji

Zmień gra na np: GRAW, polecam, taktyka tylko taktyka sie tam liczy...

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

PostNapisane: 19 gru 2007, 20:22 
Moderator forum

Astar12 napisał(a):
BF 1942 był wielkim hitem otwierającym serię, BFV pomimo swoich niewielkich mankamentów można uznać za sukces. Jednak wyraźnie widać w nim wpływy amerykańskie. Mentalność graczy europejskich jest bardzo odmienna od amerykańskich. W europie podstawowym kryterium jest grywalność a oprawa graficzna nie jest tak ważna, strategia rozgrywek też jest niebagatelnym atutem.

Nie wiem skąd te wnioski - BFV był wtopą (pomimo że był dość fajny). BF2 z kolei sprzedał się świetnie, dostał sporo nagród i czy Ci się to podoba czy nie odniósł sukces dużo większy niż BF42. Unlocki i statystyki to był jeden z elementów które za ten sukces w dużej mierze odpowiadały. Nie wiem też skąd twierdzenia o mentalności graczy europejskich i amerykańskich. Jakieś badania były prowadzone? Ankiety? Bo z tego co widze to podciągasz mentalność gracza europejskiego pod swoją - co jest podstawowym błędem oceny w większości "analiz". Chcesz mieć realistyczną grę z naciskiem na taktykę i inne elementy nie uwzględnione przez producenta? Zainstaluj sobie moda odpowiedniego. Rynek jest rynkiem i nikt przy zdrowych zmysłach nie wpakuje się w kilkumilionową, niszową produkcję.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2007, 22:51 

Astar12
proponuje abyś zaczął pisać gry a napewno nikt w nie nie będzie grał szkoda że nienapisałeś aby lizaki rozdawali :lol:

:twisted: :twisted: :twisted:

Exil stawiam CI browara :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2007, 23:03 

Cytuj:
usunięcie reanimacji
HaHaHa pozdro i pocwicz w kazdej serji BF'a jest mozliwosc reanimacji wiec po to jest medyk :P i tak apropo to kazdy ma wlasny gust ktos lubi bf 2 ktos lubi vietnam, jak nie lubisz np BF 2142 to nie nasza wina?
Cytuj:
położenie większego nacisku na rozgrywki taktyczne, a nie nawalankę we wszystko co się rusza

'Cala seria sie niestety powoli wypala'
Jak dla Ciebie moze sie wypalac ja tam gram sobie i luzik w ramiaczkach.
Inni gracze tez raczej sie nie skarza tylko ten punk z cheatami byl najlepszy bo trzeba by zrobic cos z ludzmi ktorzy robia stats pading czy cos takiego :P

Ostatnio edytowano 19 gru 2007, 23:21 przez skiLLer, łącznie edytowano 6 razy

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2007, 23:06 

skiLLer napisał(a):
Cytuj:
usunięcie reanimacji
HaHaHa pozdro i pocwicz w kazdej serji BF'a jest mozliwosc reanimacji wiec po to jest medyk :P i tak apropo to kazdy ma wlasny gust ktos lubi bf 2 ktos lubi vietnam, jak nie lubisz np BF 2142 to nie nasza wina?

Powiem ci że SERJA Battlefieldów jest jedna, a gier w niej jest sztuk 5. (nie liczę dodatków) Powiedz mi jeszcze jak można reanimować w BF1942 i BF Vietnam bo niestety stoję z tą apteczką nad trupem i nic się nie dzieje ???

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2007, 23:08 

No nie ma w 1942 bo ta gra jest staaaaaara no i w vietnamie nie ma wlasnie chyba dlatego ze jak Cie zabija to odrazu twoja jest bron wbita w ziemi a na niej kask :P

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2007, 00:05 
Moderator forum

hehehe. No tak. Znaczy się możliwość jest we wszystkich za wyjątkiem połowy.
No ale nick zobowiązuje ;)

Cravic - 5 sztuk?
-BF1942
-BFV
-BF2
-BF2142

Mnie wychodzi cztery... Coś przeoczyłem?

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2007, 01:53 

Hynol napisał(a):
hehehe. No tak. Znaczy się możliwość jest we wszystkich za wyjątkiem połowy.
No ale nick zobowiązuje ;)

Cravic - 5 sztuk?
-BF1942
-BFV
-BF2
-BF2142

Mnie wychodzi cztery... Coś przeoczyłem?

Gwoli ścisłości:

- BF 1942 + 2 dodatki "The Road to Rome" i "Secret Weapons Of WWII" lub całościowy pakiet " World War II Antology"
- BFV + WWII Mod podstawowe mapki z clasic-a na silniku BFV oficjalny mod z neta i dodawany do podstawki w późniejszych wydaniach.
- BF 2 + 3 dodatki SF, EF, AF miał być jeszcze czwarty dodatek ale wydali BF 2142 i była nieco klapa
- BF 2142 + 1 dodatek NS, drugie dodatku nie wydali bo ta seria była niewypałem.

Co do komendanta w bf 2 tryb ten powinien być taki że jeżeli wchodzi ktoś na komendanta to znika z planszy a nie że komendant walczy najczęściej lamka.

Staty same w sobie nie są złe jedynie Unlock-i powiązane ze statami to porażka.

Zmiana arty za komendanta na mobilną lub działa tak jak w BFV.

Prosi sie jeszcze o zmianę w trybie CQ aby przeciwna drużyna nie mogła podejść na jakąś określoną odległość pod nieprzejmowane bazy i ich kampić.

Reanimacja to jest poroniony pomysł, w clasic-u i BFV jak zginołeś to czapa i zaczynasz od respa. Na czym cierpi ostro taktyka i grywalność

Cytuj:
Nie wiem skąd te wnioski - BFV był wtopą (pomimo że był dość fajny). BF2 z kolei sprzedał się świetnie, dostał sporo nagród i czy Ci się to podoba czy nie odniósł sukces dużo większy niż BF42. Unlocki i statystyki to był jeden z elementów które za ten sukces w dużej mierze odpowiadały. Nie wiem też skąd twierdzenia o mentalności graczy europejskich i amerykańskich. Jakieś badania były prowadzone? Ankiety? Bo z tego co widze to podciągasz mentalność gracza europejskiego pod swoją - co jest podstawowym błędem oceny w większości "analiz". Chcesz mieć realistyczną grę z naciskiem na taktykę i inne elementy nie uwzględnione przez producenta? Zainstaluj sobie moda odpowiedniego. Rynek jest rynkiem i nikt przy zdrowych zmysłach nie wpakuje się w kilkumilionową, niszową produkcję.

To o czym właśnie piszesz to typowa amerykanizacja gier, europejscy gracze zasadniczo dość długo eksploatują gry jak tytuł jest fajny, natomiast przeciętny gracz z USA po 3-4 miesiącach nudzi mu się gra i szuka nowej. Dlatego było tyle dodatków do BF 2 aby przedłużyć jego wegetację na rynku. Najlepiej ilustruje to Counter Strike, ile ludzi gra w CS nadal w europie i w USA. A gra jest naprawdę świetna. To samo tyczy się Wolfenstein-a ET. BF 2 wypalił się jeszcze szybciej niż BFV że o clasic-u nie wspomnę. Co do nagród za gry to jestem nieraz mocno sceptyczny co do tych ocen. Większość oceniających skupia się na grafice a grywalność spychają na plan dalszy. Najlepszy przykład Crissis grafa fajna, wręcz realistyczna ale ilu graczy zagra na full detalach. 8800 GTX dusi się na średnich ustawieniach SLI też nie wiele pomaga, tryb muli sprowadza się do kampienia. Ale gra dostała wyróżnienia i wysokie oceny a nie umywa się do staklera pod względem grywalności.

Tytuł: W
PostNapisane: 20 gru 2007, 08:17 

Ooooo stary ale pierdzielisz głupoty.
Co do grywalnosci i twojej zarabistej i obiektywnej definicji: nie kazdy ma taki gust jak ty, jezeli tobie sie cos nie podoba to nie znaczy ze to jest gówno.

Ranimacji: dzieki temu lamerskiemu i nooberskiemu zabiegowi gra stała sie troszeczke bardziej dynamiczna, ale przeciez tobie sie to nie podoba i jest beee

Taktyka: Zapytaj takiego SoFu czy innego badziewia co graja Conquesta w ligach etc. czy potrzebna jest taktyka czy lepiej jest jechac na hurra, a to ze na publikach nie ma taktyki to wina ludzi.

Twoje rozwiazanie Baserapu: to by byl raj dla sniperow

Moim zdaniem BF2 odniosl sukces mimo tych zrytych pomysłów jak Squady, Komendanty i o zgrozo reanimacja (w innych grach tez jest np: ET ktory wymieniales jako gre ktra odniosla super sukces i ETQW)

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2007, 11:23 

Widac ze nigdy nie grałeś conquestów na wysokim poziomie. Kiedy walka jest wyrównana i obie drużyny są mocne ta gra nie ma sobie równych. Dopiero moim zdaniem Frontlines jej dorówna, sam sie zagrywam w bete od paru dni. Różne pierdoły w BF2 przeszkadzają tylko ludziom którzy tej gry nie ogarniają. Dobrze ze jest komendant bo wbrew pozorom od niego prawie wszystko zależy na meczu. Reanimacja gwarantuje ciągłość i intesywność walk. Staty niech sobie będą, nie podobają sie to nie używaj. To samo z unlockami. Jak w tej grze niepotrzebna jest taktyka to ja nie wiem co jest potrzebne, bez dobrych taktyk to sobie możesz najwyzej na locku w bazie siedzieć. Po co komu arta mobilna? Dobra jest jaka jest.
Imo Twoje propozycje są bezsensowne, przedstawiasz je tutaj wlasnie dlatego ze nigdy nie doswiadczyles przyjemnosci naprawde wykorzystania tej gry (i czasem jej bugów) do absolutnego maximum.

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2007, 12:48 
Spamer!

Astar12 , Cravol'owi wyszlo 5 , poniewaz policzyl BF:BC... :wink: , ale to jest na konsole , jak by isc ta dorga dalej wyszlo by 6 :shock: bo jeszcze BF:Modern :P . Jest ich 4 i kropka :)

Co do BF21 jako nie wypalu.. grales kiedys mecz w BF21 ?
jako rowny z rownym + dobre taktyki , a nie lamy ktore nie umieja strzelac [ FFA ] i zero taktyki tylko " na malysza " idą....

Co do Crysisa to masz racje , wymagania zabily ta gre + CoD4 :P

To co jest w BF jest super i niech nikt niczego nie zmienia :P
nie ma sensu sie rozpisywac , poniewaz Grubber i Adasi wszystko Ci wyjasnili i tym optymistycznym akct. mod mogl by zamknac topic :wink:

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2007, 14:56 

:lol:

No coz, moim zdaniem jest tak jak jest, bo EA to moloch, ktory kompletnie gdzies ma utyskiwania fanow, bo liczy sie jak najwiekszy zysk. Wyraznie widac, ze dla Elektronikow gry to tylko i wylacznie biznes. Widac to dobrze na przykladach np FIFY, w ktorej zmiany dotykaja tylko cyferek w nazwie , czy serii command & conquer , ktora po wykupieniu Westwood przez EA stracila dusze... Polityka kanadyjcow jest jasna - promujemy tylko to, co nowe (vide bf2 i bf2142) - na reszte szkoda czasu i pieniedzy, olejmy spolecznosc graczy,bo i tak kupia nasze nowe gry, a zeby nie marudzili za bardzo to dajmy im community managera zeby znali nasza wielke łaskę.

Nie ludzmy sie - dopoki EA wydaje BF'a, nawet nie myslcie, ze nasza gierka dostanie takie wsparcie chociazby w 1/10 jak np Starcraft od Blizzarda (8 lat supportu), czy CS od Valve - a dopoki tak nie bedzie, to kolejne BF'y beda umierac szybko...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2