Hynol napisał(a):
hehehe. No tak. Znaczy się możliwość jest we wszystkich za wyjątkiem połowy.
No ale nick zobowiązuje

Cravic - 5 sztuk?
-BF1942
-BFV
-BF2
-BF2142
Mnie wychodzi cztery... Coś przeoczyłem?
Gwoli ścisłości:
- BF 1942 + 2 dodatki "The Road to Rome" i "Secret Weapons Of WWII" lub całościowy pakiet " World War II Antology"
- BFV + WWII Mod podstawowe mapki z clasic-a na silniku BFV oficjalny mod z neta i dodawany do podstawki w późniejszych wydaniach.
- BF 2 + 3 dodatki SF, EF, AF miał być jeszcze czwarty dodatek ale wydali BF 2142 i była nieco klapa
- BF 2142 + 1 dodatek NS, drugie dodatku nie wydali bo ta seria była niewypałem.
Co do komendanta w bf 2 tryb ten powinien być taki że jeżeli wchodzi ktoś na komendanta to znika z planszy a nie że komendant walczy najczęściej lamka.
Staty same w sobie nie są złe jedynie Unlock-i powiązane ze statami to porażka.
Zmiana arty za komendanta na mobilną lub działa tak jak w BFV.
Prosi sie jeszcze o zmianę w trybie CQ aby przeciwna drużyna nie mogła podejść na jakąś określoną odległość pod nieprzejmowane bazy i ich kampić.
Reanimacja to jest poroniony pomysł, w clasic-u i BFV jak zginołeś to czapa i zaczynasz od respa. Na czym cierpi ostro taktyka i grywalność
Cytuj:
Nie wiem skąd te wnioski - BFV był wtopą (pomimo że był dość fajny). BF2 z kolei sprzedał się świetnie, dostał sporo nagród i czy Ci się to podoba czy nie odniósł sukces dużo większy niż BF42. Unlocki i statystyki to był jeden z elementów które za ten sukces w dużej mierze odpowiadały. Nie wiem też skąd twierdzenia o mentalności graczy europejskich i amerykańskich. Jakieś badania były prowadzone? Ankiety? Bo z tego co widze to podciągasz mentalność gracza europejskiego pod swoją - co jest podstawowym błędem oceny w większości "analiz". Chcesz mieć realistyczną grę z naciskiem na taktykę i inne elementy nie uwzględnione przez producenta? Zainstaluj sobie moda odpowiedniego. Rynek jest rynkiem i nikt przy zdrowych zmysłach nie wpakuje się w kilkumilionową, niszową produkcję.
To o czym właśnie piszesz to typowa amerykanizacja gier, europejscy gracze zasadniczo dość długo eksploatują gry jak tytuł jest fajny, natomiast przeciętny gracz z USA po 3-4 miesiącach nudzi mu się gra i szuka nowej. Dlatego było tyle dodatków do BF 2 aby przedłużyć jego wegetację na rynku. Najlepiej ilustruje to Counter Strike, ile ludzi gra w CS nadal w europie i w USA. A gra jest naprawdę świetna. To samo tyczy się Wolfenstein-a ET. BF 2 wypalił się jeszcze szybciej niż BFV że o clasic-u nie wspomnę. Co do nagród za gry to jestem nieraz mocno sceptyczny co do tych ocen. Większość oceniających skupia się na grafice a grywalność spychają na plan dalszy. Najlepszy przykład Crissis grafa fajna, wręcz realistyczna ale ilu graczy zagra na full detalach. 8800 GTX dusi się na średnich ustawieniach SLI też nie wiele pomaga, tryb muli sprowadza się do kampienia. Ale gra dostała wyróżnienia i wysokie oceny a nie umywa się do staklera pod względem grywalności.