Drodzy Rodacy, Gracze polskiej sceny Battlefield’a!
Jak zapewnie każdy z was wie, niedawno wydało się, że kilka miesięcy temu dostałem bana za aimbota:
Kod:
[PsB:9488 V0103E54B] 6b24eaf878c7b2a4a0efb186961a12ad "GConf. GladkiPL" "81.219.27.65" AIMBOT #50092
Kilka dni później, na zamkniętym serwerze na hasło zrobiłem tego screena, którego zapewnie każdy już widział. Dlaczego go zrobiłem i opublikowałem? Do dziś się nad tym zastanawiam. Może chciałem się pochwalić, jaki to ja „boss” jestem, że się znam, że trochę znam C++ i modyfikuję rzeczy znalezione w necie. Sam nie wiem. Wiem tylko jedno. Wiem, że strasznie mi głupio. Nie dlatego, że mnie teraz wyzywa, ale dlatego, że wyzywają moich kolegów, co grali w OVN3D, a przecież oni nic nie robili, tylko grali ze mną.
Co tu pisać, napisze po kolei jak to było:
Zacznę, od bana za AIMBOTA, który tak na prawdę nie był AIMBOTem, był to Recoiler (mój skrypt, który przesuwał celownik w gore jak strzelałem). Dlaczego go wykryło jak aimbota? Chodzi tuta o instrukcje przez jakie PB klasyfikuje program (cheata) mój program miał instrukcje „przesuwaj celownik”, a aimboty, mają taką samą). Dlaczego go napisałem? Aby zobaczyć co potrafię napisać w C++. Od razu chce napisać, że nie grałem na tym na online. Testowałem to na singlu, dezaktywowałem, ale zapomniałem wyłączyć i polazłem na online… Może się to wydać głupie, ale tak było.
Dalej przechodząc do tego screena, to jak już miałem bana, to się chciałem pobawić tym za co już go miałem, więc za przysłowiem „szukajcie a znajdziecie” znalazłem kilka śmieci. Postanowiłem je trochę przeprogramować i przetestować. Na początku pobawiłem się na singlu, a potem na zamkniętym serwerze na hasło na Multi, za zgodą mojego przeciwnika.
O ile za pierwsze nie należy mi się miano czitucha, to za to drugie już niestety tak.
Nasuwa się pytanie dlaczego napisałem ten post/list? Odpowiedź jest prosta – aby napisać, że
nie cheatowałem na publicznych serwerach i co najważniejsze
nie czitował nikt z OVN3D! Możecie mi przypisać miano cheatera - nie obrażę się, bo czitowałem na singlu i na zamkniętym serwie, ale nie czitował nikt z OVN3D!
Na koniec chciałbym wyrazić ubolewanie z mojej strony i chęć przeproszenia całej społeczności Battlefield, czy mi wybaczycie – zależy to od was… Pragnę także dodać, że nie jestem już CL’em klanu OVN3D – z wiadomych powodów podałem się do dymisji. Na łamach tego listu pragnę także przeprosić członków klanu OVN3D, którym dostaje się przeze mnie.
Z ubolewaniem!
GladkiPL