Już rozkminiłem to i przetestowałem, oto instrukcje:
Instrukcja:
Jak dodać dźwięki jak np. Zauważono taczkę przeciwnika:
1. Wejdz w foldery C:/programfiles/EaGames/Battlefield2/mods/sandbox
2. Zrób kopie zapasową pliku Menu_server.zip
3. Otwórz Menu_server.zip za pomocą (dla przykładu) WinRAR
4. W środku tego pliku otwórz HUD\HudSetup\Communication
5. Otwórz RadioVehicle.con przy pomocy Notatnika (Ważne: Do otwierania nie używaj Microsoft Word) i zamien wszystko tekstem poniżej:
Kod:
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:1 HUD_COMROSE_GRUNT_spotted "Radio.sendSpottedMessage 1 VTNoVehicleType"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:2 HUD_COMROSE_GRUNT_go "game.radioMessage TCLocalTeam PLAYER_TACTICS_gogogo"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:3 HUD_COMROSE_GRUNT_getin "game.radioMessage TCLocalTeam req_mines"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:4 HUD_COMROSE_GRUNT_negative "game.radioMessage TCTeam mines_spotted"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:5 HUD_COMROSE_GRUNT_needammo "game.radioMessage TCTeam PLAYER_SCAN_warningenemysatscan"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:6 HUD_COMROSE_GRUNT_bailout "game.radioMessage TCTeam PLAYER_SPOTTED_destroyedbridge"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:7 HUD_COMROSE_GRUNT_needrepairs "game.radioMessage TCTeam COMMSL_SCAN_warningenemysatscan"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:8 HUD_COMROSE_GRUNT_rogerthat "game.radioMessage TCTeam PLAYER_SPOTTED_enemywbspotted"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:9 HUD_COMROSE_GRUNT_needreinforcements "game.radioMessage TCTeam PLAYER_TACTICS_followme"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:10 HUD_COMROSE_GRUNT_thankyou "game.radioMessage TCTeam PLAYER_TACTICS_gather"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:11 HUD_COMROSE_GRUNT_sorry "game.radioMessage TCTeam PLAYER_TACTICS_cantgothere"
6. Zapisz plik
7. Uruchom mod Sandbox, wejdz do pojazdu i użyj panelu komunikacyjnego...
Podziękowania dla:
HauptmannEck za te wskazówki
Snuffy The Evil i Bassie za ogólną pomoc w dodawaniu tych dźwięków/objektów.
Wszystko powinno działać poprawnie, za komende np. 'Zrozumiano' jest wstawiony Spot z taczką...
PS: Uwaga !! Ta operacja działa tylko w modzie 'SandBox' , w innych nie sprawdzałem ^ ^

*Wersja przetłumaczona z źródła
http://sandboxaddicted.com/index.php?topic=206.0