Teraz jest 25 lis 2024, 19:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 sie 2008, 08:12 

Witam!
Wczoraj gdy grałem sobie wieczorkiem niby nic się nie działo do czasu, kiedy jedn osoba zaczeła spottować wrogie taczki (taki pojazd budowalany, wiecie xD), wrogi skan UAV, miny, zniszczone mosty i tp. Generalnie funkcje "oficjalnie" niedostępne w grze.
Jadnak, gdy pogrzebie się w plikach to mozna znaleźć pliki takie jak: PLAYER_SPOTTED_SL_enemywbspotted , PLAYER_SPOTTED_C_enemyminespotted , player_spotted_c_destroyedbridge <- wszystkie dostepne w wersjach dla kommandira i SL.

Teraz pytanie jak zaspotować taczkę lub wrogi skan UAV?

Obrazek

Acha pasowalo by dodać, że ta osoba nie byla czysta: zmieniony nick no i zabawa commander hackiem, aimbotem i td. Serwer ze steamingiem... czy to wogule coś daje...
Tak czy inaczej ponoć wystarczy wpisać odpowiednią komendę w konsoli, aby powiedzieć że zauważono taczkę, ale pytanie co wpisać?

Obrazek

Pozdrawiam!
GladkiPL

PostNapisane: 18 sie 2008, 10:24 

Co tu dużo mówic: cheat jak w morde strzelił

PostNapisane: 18 sie 2008, 11:00 

elsaint360 napisał(a):
Co tu dużo mówic: cheat jak w morde strzelił

Niekoniecznie, ja też spotkałem się z taką sytuacją w modzie 'Sandbox',
pytałem się o to, a on wymienił właśnie te komendy "PLAYERSPOTTED_wheelbarrow..." .
Wydaje mi sie że trzeba je lub inne komendy wpisać w konsole...

Teraz pytanie, jakie ?

Edit:
Z tego co wyczytałem ten spot działa tylko w modzie Sandbox...

Kawałeczek filmu, mniejwięcej pokazuje jak to się robi, nie sprawdzałem tego...

0:31
http://pl.youtube.com/watch?v=n2wIS_ScgMA

A tutaj drugi:
http://pl.youtube.com/watch?v=aQ1t9P8N- ... re=related

PostNapisane: 18 sie 2008, 13:01 

Na stronie sandboxa jest dokladnie co trzeba wpisac tylko nie sprawdzalem tego w normalnej grze.

PostNapisane: 18 sie 2008, 17:26 

Napewno nie działa w normalnej grze bo jeszcze nigdy nie słyszałem żeby ktoś spotował taczkę.

PostNapisane: 18 sie 2008, 18:08 

Już rozkminiłem to i przetestowałem, oto instrukcje:

Instrukcja: Jak dodać dźwięki jak np. Zauważono taczkę przeciwnika: :)

1. Wejdz w foldery C:/programfiles/EaGames/Battlefield2/mods/sandbox
2. Zrób kopie zapasową pliku Menu_server.zip
3. Otwórz Menu_server.zip za pomocą (dla przykładu) WinRAR
4. W środku tego pliku otwórz HUD\HudSetup\Communication
5. Otwórz RadioVehicle.con przy pomocy Notatnika (Ważne: Do otwierania nie używaj Microsoft Word) i zamien wszystko tekstem poniżej:
Kod:
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:1 HUD_COMROSE_GRUNT_spotted      "Radio.sendSpottedMessage 1 VTNoVehicleType"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:2 HUD_COMROSE_GRUNT_go         "game.radioMessage TCLocalTeam PLAYER_TACTICS_gogogo"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:3 HUD_COMROSE_GRUNT_getin       "game.radioMessage TCLocalTeam req_mines"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:4 HUD_COMROSE_GRUNT_negative      "game.radioMessage TCTeam mines_spotted"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:5 HUD_COMROSE_GRUNT_needammo      "game.radioMessage TCTeam PLAYER_SCAN_warningenemysatscan"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:6 HUD_COMROSE_GRUNT_bailout      "game.radioMessage TCTeam PLAYER_SPOTTED_destroyedbridge"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:7 HUD_COMROSE_GRUNT_needrepairs      "game.radioMessage TCTeam COMMSL_SCAN_warningenemysatscan"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:8 HUD_COMROSE_GRUNT_rogerthat      "game.radioMessage TCTeam PLAYER_SPOTTED_enemywbspotted"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:9 HUD_COMROSE_GRUNT_needreinforcements   "game.radioMessage TCTeam PLAYER_TACTICS_followme"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:10 HUD_COMROSE_GRUNT_thankyou      "game.radioMessage TCTeam PLAYER_TACTICS_gather"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:11 HUD_COMROSE_GRUNT_sorry      "game.radioMessage TCTeam PLAYER_TACTICS_cantgothere"

6. Zapisz plik
7. Uruchom mod Sandbox, wejdz do pojazdu i użyj panelu komunikacyjnego...

Podziękowania dla:
HauptmannEck za te wskazówki
Snuffy The Evil i Bassie za ogólną pomoc w dodawaniu tych dźwięków/objektów.

Wszystko powinno działać poprawnie, za komende np. 'Zrozumiano' jest wstawiony Spot z taczką...

PS: Uwaga !! Ta operacja działa tylko w modzie 'SandBox' , w innych nie sprawdzałem ^ ^ :twisted:

*Wersja przetłumaczona z źródła http://sandboxaddicted.com/index.php?topic=206.0

PostNapisane: 18 sie 2008, 19:42 

Sqbaniec napisał(a):
Już rozkminiłem to i przetestowałem, oto instrukcje:

Instrukcja: Jak dodać dźwięki jak np. Zauważono taczkę przeciwnika: :)

1. Wejdz w foldery C:/programfiles/EaGames/Battlefield2/mods/sandbox
2. Zrób kopie zapasową pliku Menu_server.zip
3. Otwórz Menu_server.zip za pomocą (dla przykładu) WinRAR
4. W środku tego pliku otwórz HUD\HudSetup\Communication
5. Otwórz RadioVehicle.con przy pomocy Notatnika (Ważne: Do otwierania nie używaj Microsoft Word) i zamien wszystko tekstem poniżej:
Kod:
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:1 HUD_COMROSE_GRUNT_spotted      "Radio.sendSpottedMessage 1 VTNoVehicleType"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:2 HUD_COMROSE_GRUNT_go         "game.radioMessage TCLocalTeam PLAYER_TACTICS_gogogo"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:3 HUD_COMROSE_GRUNT_getin       "game.radioMessage TCLocalTeam req_mines"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:4 HUD_COMROSE_GRUNT_negative      "game.radioMessage TCTeam mines_spotted"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:5 HUD_COMROSE_GRUNT_needammo      "game.radioMessage TCTeam PLAYER_SCAN_warningenemysatscan"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:6 HUD_COMROSE_GRUNT_bailout      "game.radioMessage TCTeam PLAYER_SPOTTED_destroyedbridge"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:7 HUD_COMROSE_GRUNT_needrepairs      "game.radioMessage TCTeam COMMSL_SCAN_warningenemysatscan"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:8 HUD_COMROSE_GRUNT_rogerthat      "game.radioMessage TCTeam PLAYER_SPOTTED_enemywbspotted"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:9 HUD_COMROSE_GRUNT_needreinforcements   "game.radioMessage TCTeam PLAYER_TACTICS_followme"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:10 HUD_COMROSE_GRUNT_thankyou      "game.radioMessage TCTeam PLAYER_TACTICS_gather"
radioVehicleInterface.setStringMap Interface_1:11 HUD_COMROSE_GRUNT_sorry      "game.radioMessage TCTeam PLAYER_TACTICS_cantgothere"

6. Zapisz plik
7. Uruchom mod Sandbox, wejdz do pojazdu i użyj panelu komunikacyjnego...

Podziękowania dla:
HauptmannEck za te wskazówki
Snuffy The Evil i Bassie za ogólną pomoc w dodawaniu tych dźwięków/objektów.

Wszystko powinno działać poprawnie, za komende np. 'Zrozumiano' jest wstawiony Spot z taczką...

PS: Uwaga !! Ta operacja działa tylko w modzie 'SandBox' , w innych nie sprawdzałem ^ ^ :twisted:

*Wersja przetłumaczona z źródła http://sandboxaddicted.com/index.php?topic=206.0

Może coś źle robie, ale podmieniłem pliki w bf2 i niedziała... :/
Ręczne wpisywanie tych komend też nic nie daje - złe polecenie.

PostNapisane: 18 sie 2008, 20:50 

Sqbaniec napisał(a):

...

"Sua sponte!"

PostNapisane: 18 sie 2008, 21:02 

Otóż sprawdzałem w podstawce BF2 i rzeczywiście nie działa, w SP działa, ale gdzy chce dołączyć do serwera to
wyskakuje komunikat : 'Gracze mogą dołączać do tego serwera bez modyfikowań... Prosze wyłączyć mod i odpalić podstawke' -- czy jakoś tak :lol:

Kod:

1. Na SanBoxie próbowałes ?
2. Sprawdz kod ,czy dobrze wpisałeś. (najwyżej skopiuj ze źródła ...)
3. Ręczne wpisywanie nic nie da.

PostNapisane: 18 sie 2008, 22:53 

Ja tam sie obejde bez spotowania taczek :)
Naprawde nie sa takie grozne :D

PostNapisane: 19 sie 2008, 08:36 

Sqbaniec napisał(a):
Otóż sprawdzałem w podstawce BF2 i rzeczywiście nie działa, w SP działa, ale gdzy chce dołączyć do serwera to
wyskakuje komunikat : 'Gracze mogą dołączać do tego serwera bez modyfikowań... Prosze wyłączyć mod i odpalić podstawke' -- czy jakoś tak :lol:

Kod:

1. Na SanBoxie próbowałes ?
2. Sprawdz kod ,czy dobrze wpisałeś. (najwyżej skopiuj ze źródła ...)
3. Ręczne wpisywanie nic nie da.

Już działa i działało wcześniej, tylko niezauważyłem, że to było w pliku tylko do pojazdów, zmieniłem to także na piechote i działa wszystko pięknie. Co do gry online to da się grać na rankingowych serwerach z PB, ale z wyłączoną wyrefikacją danych klienta (brak zielonej ikonki komputera/monitora) obok nazwy serwera. Jak już się ominie tą wyrefikację, to PB puszcza i niewywala. A jakie zdziwieni graczy, że "zauważono taczkę" na infantry ^^. Szkoda, że wyrefikacja niepuszcza, to by można było grać na normalnych serwach - przecież to nie cheat, no i HUD'a można by dostosować pod siebie - coś jak Usersettings i pliki lokalizacyjne. ^^

Temat do zamknięcia, chyba, ze ktoś wie jak obejść wyrefikację.

P.S.
Można z tym grać na każdym modzie, gdyż mody mają wyłączoną wyrefikację.

PostNapisane: 19 sie 2008, 09:57 

GladkiPL napisał(a):
Takie pomysły to pod cheaterstwo podchodzą. Niech moderator zamknie ten temat, bo nic dobrego z niego nie wyjdzie.

PostNapisane: 19 sie 2008, 11:04 

rik.pl napisał(a):
GladkiPL napisał(a):
Takie pomysły to pod cheaterstwo podchodzą. Niech moderator zamknie ten temat, bo nic dobrego z niego nie wyjdzie.

Lol. jemu chodzi jak ominąć weryfikacje by można było się połączyć z serwem z tymi modyfikacjami dziwieku, a nie żadne cheaterstwo

PostNapisane: 19 sie 2008, 11:28 

Tak, ale to może wykorzystać jakiś cheater, configowiec itp ;p

"Sua sponte!"

PostNapisane: 19 sie 2008, 11:44 

Assis napisał(a):
Lol. jemu chodzi jak ominąć weryfikacje by można było się połączyć z serwem z tymi modyfikacjami dziwieku, a nie żadne cheaterstwo

Omijając weryfikacje, równie dobrze mógłbyś ustawić sobie białe (lub jakieś inne jaskrawe) tesktury przeciwników i miałbyś ułatwioną grę.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2