Teraz jest 22 lis 2024, 15:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 lip 2009, 15:39 

W battlefield 2, mam zamiar grać snajperem, i chce trochę potrenować na singlu, i mam takom prośbę byście mogli dać parę rad?? I parę pytań:

1. Jakie ustawienia graficzne, wiem że 100% widoczności.
2. Jak przeciwnik leci w lewo lub prawo, celować w niego, czy trochę dalej, w stronę którą leci ??

Znacie jakiś crack, albo sztuczkę dzięki któremu można odblokować bronie ?? Najlepiej snajperkę, ponieważ chce potrenować na kompie BEZ NETA, a przez neta będę grał na tym kompie.

Pozdro.

PostNapisane: 24 lip 2009, 15:44 

Było już mnóstwo tematów o tym, opcja szukaj się kłania.

TigerGM napisał(a):
1. Jakie ustawienia graficzne, wiem że 100% widoczności.

Na pewno teren na niskie, żeby krzaki nie przeszkadzały ci w celowaniu. Reszta tak, żeby wszystko chodziło płynnie. Wg. mnie czułość myszki to kwestia indywidualnego dostosowania. Jak chcesz możesz też użyć jakiegoś klawisza z klawiatury do oddawania strzału zamiast LPM, żeby uniknąć poruszeń myszką przy kliknięciu. Sam tak nie robię, ale słyszałem, że niektórzy tak.

TigerGM napisał(a):
2. Jak przeciwnik leci w lewo lub prawo, celować w niego, czy trochę dalej, w stronę którą leci ??

Trochę dalej. Najlepiej poczekać, aż się zatrzyma. Pewniejszy strzał w głowę, a tylko w ten sposób wiesz, że nie odpowie ogniem jak nie trafisz. Celuj trochę dalej.

Z tego co wiem to kiedyś dało się odblokować bronie w SP grzebiąc w plikach gry, ale chyba było to możliwe w wersji 1.0

Pozdr.
Yamsza

PostNapisane: 24 lip 2009, 16:07 

co do unlockow na sp/coop to tylko modzik jakis czas temu zrobilem http://www.speedyshare.com/914208592.html wkleic do bf2/mods , i skopiuj mapy z glownego bf chyba dziala, usmc ma unlocki 2 stopnia chiny i mec pierwszego sniperki sa napewno

EDIT:
prosze http://www.speedyshare.com/914208592.html juz zdarzylem tam conieco pozmieniac :D, ale wywalilem wszystko niepotrzebne co by ci raczej niesluzylo przy trenowaniu (np. tundguska strzelajaca artyleria). jedyna zmiana do tego co napisalem wyzej to chiny maja zabawki UE ale sniperka dalej m95 :)

Ostatnio edytowano 24 lip 2009, 18:06 przez pl Szq1, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 24 lip 2009, 16:51 

Link nie działa :( wrzucisz na inny upload ??

PostNapisane: 10 sie 2009, 14:37 

Stary, odpuść sobie unlocki. Naucz sie wymiatać podstawkami. Nie ma nic przyjemniejszego jak po piątym headzie z SWD jakiś noobek oskarży cie o używanie aimbota :mrgreen:

P.S. przeczytaj wiadomość ode mnie na PW.

Twoja stara zbiera łuski na Wake Island :D

PostNapisane: 11 sie 2009, 15:39 

dokladnie tak 8) ze statami 14:0 z SVD na daszku juz admini cie banuja za CHEAT :D

PostNapisane: 11 sie 2009, 19:17 

carwood_lipton_pl napisał(a):
Stary, odpuść sobie unlocki. Naucz sie wymiatać podstawkami. Nie ma nic przyjemniejszego jak po piątym headzie z SWD jakiś noobek oskarży cie o używanie aimbota
TO PO CO SĄ UNLOCKI? Ja tam grać nie mogę bez mojego L96A1 :) .

PostNapisane: 16 sie 2009, 19:15 

Unlocki po coś tam są, jak ktoś lubi to niech ich używa.
Mi frajdę sprawia rozwalanie z SWD łbów kolesiom z L96A1. Zanim on zrepetuje broń to dostanie 3 kulki z półautomatu 8)

I skoro kolega jest początkującym snajperem to niech najpierw nauczy sie podstawek - ja tak uważam więc tak mu radzę.

Twoja stara zbiera łuski na Wake Island :D

PostNapisane: 17 sie 2009, 17:18 

Yamsza napisał(a):
Wg. mnie czułość myszki to kwestia indywidualnego dostosowania.

Widziałem na jakimś nagraniu z LANa w CSie 1.6 jak ktoś z MiBru [Made in Brazil] bodaj, darł jape za każdym razem jak ktoś do niego wyskoczył] i przesuwał myszke chyba ze 3 razy po podkladce grając AWP ;D

...lol
http://www.esl.eu/eu/player/2610844/

PostNapisane: 17 sie 2009, 21:54 

viewtopic.php?f=35&t=20948&st=0&sk=t&sd=a&start=405 Poczytaj ten temat. Od razu wysyłam cię na stronę na której chciałem podsumować temat tak aby nikogo nie urazić (l96 the best! vs unlocki śmierdzą, SWD jest najlepsze). Na jednej z poprzednich stron masz napisane jakie są najlepsze ustawienia graficzne dla snajpera. Do tego gdzieś na forum ktoś wrzucił obrazki albo linki do nich, gdzie tak na prawdę leci pocisk (np w SWD leci jakiś 1 pixel w prawo i ze 1-2 pixele niżej niż czubek siatki wskazuje). Mi to naprawdę pomogło gdy uczyłem się grać SWD (teraz to moja ulubiona snajpa i nie mam większych problemów ze strzałem w głowę nawet z większych odległości lub w biegnąca postać). Do porad w temacie do którego dałem linka dodam jeszcze że najlepiej celować przez szpary w drzwiach/skrzynkach itp bo dzięki lunecie masz duże pole widzenia a ciebie prawie nikt nie widzi (gdy ktoś ci wybiegnie poza zasięg wystarczy że zrobisz krok i znów masz go jak na talerzu). Nie trenuj na singlu. Na singlu każdy pocisk wchodzi i nie ma laga więc łatwo jest trafić w bota w biegu (o ile w ogóle biegają). Wbij na jakiś polski serwer z małym pingiem. Będziesz dostawać strasznie po dupie ale w końcu się nauczysz tak jak ja (na początku miałem często 3-6 killi na jakieś 20-30 deadów. Dopiero po około roku niezbyt intensywnego grania wyrobiłem k/d ratio na 1.0 )
+ Bonus: Gdzie celować żeby trafić heada.
Obrazek

PostNapisane: 17 sie 2009, 23:02 
Moderator forum

Zbedne posty w koszu, zas obie strony prosze o wziecie sobie do serca tego cytatu:
Cytuj:
Nie rozmawiaj z idiotą bo ściągnie cię na swój poziom i pokona doświadczeniem

PostNapisane: 2 wrz 2009, 11:36 

Dla snajpera ( zreszta dla kazdego ) osobiscie mam wszystko na low, geometrie mozna dac na max i view distance na 100%. Co do unlockow - akurat unlock przydaje sie moim zdaniem tylko dla Mec/Kor z racji tych ich samopowtarzalnych wiatrowek. Nie to, ze nie potrafie strzelic heada z SVD < zdarza mi sie to czesto >, ogolnie nie podchodza mi bo maja np. maly dmg przy trafieniu w korpus. Z M24/L96/M895 trafiasz goscia w biegu w klate i pada poprawiony pistoletem. Kwestia osobistych preferencji, ja wole bolt action. Grajac USMC akurat praktycznie zawsze wybieram M24 ( dla mnie najlepsza snajperka w grze ) bo jest celny, mocny i dosyc szybko przeladowuje. L96 tez jest dobry, zwlaszcza ze wzgledu na dokladny celownik. M95 mozna kosic kierowcow i pilotow przez pancerne szklo ew. dobijac pojazdy gdy dymia - innych ciekawych zastosowan nie widze, celownik nieciekawy, niezbyt celna z pozycji stojacej ( gram dosyc ofensywnie snajperem i czesto nawet sie nie rzucam na glebe tylko wychyl-strzal+kill-przeladowanie :P ) - ogolnie nie lubie, nie uzywam, nie polecam. SVD i Type 88 sa dobre na male, ciasne mapki z zaulkami gdy wokol biega masa piechoty i czasem jak juz wyskoczy przed nami mozna mu poslac serie i ubic bez uzywania pistoletu. W przypadku gdy nie trafi sie w glowe, bron o bardzo malym dmg, celownik ma slabe zblizanie i niektore szturmowki wcale nie sa mniej celne/mocne. Claymory to wiadomo, roznie ludzie do nich podchodza jak i do unlockow - moim zdaniem, bronie w grze sa niezrownowazone i jak ktos lubi unloki, to niech gra. Nazywanie kogos lama, bo odstrzeli nas z g36e jest smieszne, to akurat raczej o nas zle swiadczy ze sie dalismy odstrzelic a pozniej durne szukanie wymowek... Osobiscie czesto stawiam Claye gdzies w przejsciach/przy schodach/przeprawach i jak poluje sobie w innym miejscu mam "alarm", ze sie ktos przemieszcza w moim kierunku - ogolnie mase ludzi tym wytluklem i nie czuje sie z tego powodu zazenowany ( oczywiscie nie pochwalam stawiania na flagach, przy dobrym ustawieniu 2 claye potrafia zmiesc cala druzyne - sam sobie opracowalem technike jak stawiac claye aby najpierw sprzatnelo piechote i w miejscu gdzie pewnie poleca zwloki nastepny koszacy medykow :P ). Celowac najlepiej oczywiscie w glowe, w odleglosci do +/- 100m wale centralnie, jak gdzies dalej zwlaszcza na mapach bez mgly biore poprawke na odleglosc i celuje albo w sam czubek glowy, albo nieco powyzej < na wyczucie >. Wazne, aby naciskajac "spust" nie poruszyc myszka. Zauwazylem pewne sytuacje, ze np. lezac celuje sie w glowe idealnie, strzela i zadna kula nie wchodzi - wystarczy sie nieco przesunac w bok i wtedy wycelowac, czasem z pewnej pozycji zwyczajnie nie da sie trafic i juz, jakby kula leciala gdzie chciala. Gdy przeciwnik biegnie pod duzym katem sprintem aby trafic, trzeba wziasc duza poprawke na wyprzedzenie przed strzalem - ogolnie ciezko jest go wtedy trafic, ale z czasem wyrobisz sobie nawyk celowania przed biegnacym. Przy mniejszych katach czesto wystarczy niewielkie wprzedzenie tj. celowac mniejwiecej na wyskosci ramienia/barku albo nieco przed postacia. Druga sprawa - jak nie masz pewnosci ze trafisz, czasem lepiej nie strzelac i nie dac sie wykryc - czasem mozna naprawde dlugo lezec prawie ze w bazie wroga zanim nas znajda, tylko wtedy albo headshot, albo lepiej nie strzelac zeby nie szukali. Skryte kampienie to w sumie jedyny powazny powod dla USMC na uzywanie L96, bo jest cichszy. Aha - to, ze z bliska widzimy krzaczek/trawe wcale nie znaczy, ze z daleka tez go widac na niskich detalach i trzeba na to wziasc poprawke :D Analogicznie - wydaje nam sie, ze lezymy za wiercholkiem wzniesienia ladnie schowani, a z daleka wyglada to jakbysmy nad nim lewitowali ;] tak samo przez grubsze krzaki nie ma sie strzelac, to samo przez waskie szczeliny powiedzmy. miedzy kolami wagonu - czasem niby na lunecie widac ze wszystko jest cacy, ale lufa lezy nizej i bedziemy strzelac w tory.

PostNapisane: 2 wrz 2009, 15:21 

Tak się zastanawiam jak jest w końcu z tym dmg z M24? Gdy ostatnio testowałem ten karabinek na lanie i umówiłem się żeby ktoś do mnie strzelił z bliska to po strzale zostawało mi 2 kreski hp a często podczas bitwy jeden pocisk zdejmował mi lekko ponad połowę. Czyżby M24 rozróżniał nogi i tułów lub działał inaczej na ludków z kamizelką?
@UP
L96 nie jest cichsze. Jest tak samo głośne jak inne snajpy. Ma tylko inny odgłos.

PostNapisane: 2 wrz 2009, 17:04 

Wszystkie dzialaja inaczej na ludkow z kamizelka np. snajperka w tulow zdejmuje mniej Supportowi niz snajperowi, i to nie tylko M24. Co do glosnosci raczej sie nie zgodze - jak by nie okreslac czy to w decybelach, czy kwestia tylko barwy odglosu to kobyłe ( M95 ) na 1000% kazdy uslyszy z wiekszej odleglosci niz L96 i nikt mi nie wmowi, ze jest inaczej. L96 nie ma takiego ostrego, zwracajacego uwage oglosu i lepiej sie zlewa z odlosami walki/trudniej namierzyc kierunek.

Co do patcha - szybciutko mi sie sciagnal < podawalem w innym temacie linka, ktory uzylem > sprawdzilem jak to faktycznie jest z tymi hitboxami. Trzeba by dluzej potestowac, ludki padaja tak jak i wczesniej padali, ale na wiekszych odleglosciach jakby nieco precyzyjniej trafial tam, gdzie sie celuje.. Moze to autosugestia, ale jakby deczko inaczej. Hehe fajnie sie gra, bo coraz mniej ludzi nurkuje - pewnie teraz nikt nie bedzie bral supporta ;]

PostNapisane: 2 wrz 2009, 21:47 

Nie. M95 i L96A1 pozostawia 2 kreski bez względu czy cel miał kamizelkę czy nie. Nie jestem pewien tylko z tym M24. Co do głośności kamperek, to wszystkie słychać z takiej samej odległości tyle że mają różne odgłosy więc może nie zwracasz na to uwagi. Jeśli uda mi się kogoś namówić to mogę nawet test zrobić na postawionym serwerze.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2