Teraz jest 25 kwi 2025, 02:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 kwi 2007, 22:23 

witam jestem nowy i mam parę pytań co do Battlefielda 2,
kupiłem sobie parę dni temu wersję Deluxe, oczywiście oryginał, i teraz pytania (narazie gram w wersję podstawową Battlefield 2 bez dodatku Jednostki Specjalne)
* ściągnąłem sobie patcha 1,41 ze strony EA, zainstalowałem, obyło się bez błędów. Jak mam sprawdzic czy gra została odpowiednio zpaczowana:) jest to gdzieś napisane?
* następne pytanie to jak się odbywa naliczanie punktów doświadczenia, grałem raz na rankingowym parę mapek, ale przy ostatniej wywaliło mnie do pulpitu, po kolejnym uruchomieniu gry wszedłem do BFQ czy coś takiego i nie miałem żadnego doświadczenia, czemu?
* następne to co jest z tymi błędami serwerów:( , coraz wyskakuje mi jakiś komunikat typu "brak połączenia" itp. , inny błąd że "inna wersja" coś w tym stylu :). Przy filtrach mam zaznaczone te same mody i te same wersje, więc co się dzieje?
* od czasu do czasu wywala mnie do pulpitu, czemu?

Mój komputer to:
P4 2,8 GHz
768 MB RAM
ATI Radeon X 1600 256 MB (może to przez tą kartę mnie wywala? znajomy miał inną i mu nie wywalało)
Win XP z SP2

Proszę o pomoc, próbowałem szukac tych wątków na forum ale nie znalazłem. Dzięki za wszelkie wskazówki

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwi 2007, 23:04 

bocian_mucha napisał(a):
* ściągnąłem sobie patcha 1,41 ze strony EA, zainstalowałem, obyło się bez błędów. Jak mam sprawdzic czy gra została odpowiednio zpaczowana:) jest to gdzieś napisane?

Jak masz dużo serwerów rankingowych na liście to dobrze.
bocian_mucha napisał(a):
następne pytanie to jak się odbywa naliczanie punktów doświadczenia, grałem raz na rankingowym parę mapek, ale przy ostatniej wywaliło mnie do pulpitu, po kolejnym uruchomieniu gry wszedłem do BFQ czy coś takiego i nie miałem żadnego doświadczenia, czemu?

Nalicza z opóźnieniem, a czasami wcale. Czasami ponoć jak wyjdziesz przed końcem rundy to ci naliczy czasami nie.
Cytuj:
następne to co jest z tymi błędami serwerów:( , coraz wyskakuje mi jakiś komunikat typu "brak połączenia" itp. , inny błąd że "inna wersja" coś w tym stylu Smile. Przy filtrach mam zaznaczone te same mody i te same wersje, więc co się dzieje?
* od czasu do czasu wywala mnie do pulpitu, czemu?

cHGW - BF2 = jeden wielki bug

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2007, 10:46 

rany następny problem:( jeszcze na żadnej grze się tak nie zawiodłem. Kupiłem oryginała i nie mogę grac!!!! mam patcha 1.41( ściągnięty z EA), i błąd za błedem przy łączeniu z serwerami. "Serwer nie pozwala na grę z modyfikacjami" czy coś podobnego. Przecież mam zaznaczony ten sam mod i wersję, więc co jest?na żaden serwer mi nie wchodzi? jaka może byc przyczyna? jak zaktualizowac PB? sciągnac jakis update z neta i tyle?

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2007, 10:58 

Pewnie doinstalowałeś Jednostki Specjalne, jeśli tak to zainstaluj ponownie patch 1.41.(po każdym dodatku trzeba instalować ponownie)
PB najprościej aktualizować tym: http://websec.evenbalance.com/downloads ... bsetup.exe

Tytuł:
PostNapisane: 18 kwi 2007, 11:32 
Zbanowany

http://www.forum.battlefield.pl/viewtop ... ight=crash zobacz ten link byc moze przez to Cie wywala

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2007, 13:23 

ale gra sama instaluje się z dodatkiem od razu, zaraz po tym jak podeje klucz rejestracyjny wyskakuje komunikat "Wpisz kod Jednostki Specjalne" to wpisalem. Fakt nie próbowałem anulowac wpisywania ale raczej by mi wtedy nic nie zainstalowal. :>

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwi 2007, 13:26 

co do tego linku, win nie zainstalowal mi takiej poprawki, w dodaj/usun pokazuje mi ze mam sciagniętą poprawkę Windows Installer 3.1 KB893803, więc to chyba nie ta poprawka co powoduję wywalanie na pulpit i wszystkie inne błędy?

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2007, 19:57 

już wszystko jest git, nie wiem jak ale zaczęło działac, update punk bustera był, pacht 1.41, i tyle,

Tytuł:
PostNapisane: 25 kwi 2007, 17:11 
Moderator forum

No to kul. Zamykamy.

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2