Teraz jest 23 lis 2024, 05:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 sie 2005, 22:58 

Beramus napisał(a):
:] ja nie jestem taki az dobry w tych kartach graficznych itp ;P ale mam radeona 9200 series no i czytalem wlasnie o problemach i sie natkanlem ze trzeba zmienic AGP z 8 na 4 tylko wiecie ja nei wiem o co ww tym biega :]

Prawy przycisk myszy na pulpicie -> wlasciwosci -> ustawienia -> zaawansowane ->zakladka SMARTGART(tm) i tam zmieniasz z 8 na 4 - dajesz zastosuj i ok :)

:(

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2005, 00:35 

Niewiem jak ci pomudz, Do biosu wchodzisz naciskając najczęściej klawisz DEL albo u niektórych DELETE (ten sam inaczej opisany), robisz to po włączeniu kompa gdy odpala ci sie obraz ( niewiem czy zrozumiesz ale jest to moment testowania pamięci, może tak ). Karta powinna "Współpracować" z bf2, sam mam ALL IN WONDER Radeon 9600XT 128MB. Wiesz może ile ty masz pamięci (MB) ale na karcie? Gra ta wymaga conajmniej 128MB. Kolega wcześniej opisał chipset sis, jedno wielkie [pipppppppp], zgadzam się też miałem kiedyś taką płyte (z tym chipsetem) teraz mam chipset VIA i chodzi pięknie. jeszcze zapytam ile masz pamięci RAM? Gra wymaga 512 minimalnie (sprawdzisz to czytając liczbe która sie testuje gdy odpala się obraz, najlepiej podaj nam tu jaka liczba tam występuje).

Jeszcze jedno, koledzy nie jedźcie chłopaka bo się niezna, wszyscy od cegoś zaczynaliśmy, ja moją pierwszą gre zainstalowałem jakieś 7 lat temu (Settlers 2 hmmmm te czasy:D) a stało sie to bo moj stary miał "lenia" i mu się niechciało i sam to zrobiłem, tak się zaczeło. Od tamtego czasu czytuje CD-ACTION (tam poznałem podstawy kompa, przed instalacja settlersów potrafiłem włączyć i wyłączyć kompa, mam więc sentyment do tej gaz.. przepraszam pisma :D) Ciągle się ucze, jestem najlepszy z informatyki od klasy 1 podstawówki do dziś 3 gim. teraz może jakimś GURU nie jestem ale się znam na kompach, montowałem i oprogramowywałem je. Ale dośc omnie, chodzi mi tylko żebyście się nie wyzłośliwiali nad nim, nauczy się.

JuBy jara na okrągło!

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2005, 01:56 

A ja sie obawiam, że na tej grafice nie pograsz - Radeony 9200 nie obsługują DirectX 9.0c

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2005, 09:34 

No dobra to juz wiem ale jak sprawdzic jaki mam sprzet ??? w tym biosie bo ja tam powchodzilem w te cmosy i przynajmniejj wiem gdzie sie sprawdza napoiecie i temperature (dziki za to) a wiesz o co chodzi z tym bledem co mi wysakkuje i o co hcodzi z tym all In Wonder

PS: Ja tez jestem Juby a Beramus to jest rezerwowa :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2005, 10:07 

Sprobuj tak start->uruchom->wpisz dxdiag nacisnij enter i tam masz rozne zakladki, najbardziej interesuje Cie system i ekran.

BTW twoj nick brzmi jak nazwa serwera w KO :P

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2005, 11:05 

No wiem wlasnie z tamtad go wzialem
kiedys nie mialem czego wymyslec bo Juby zajety to napisalem tego bo akurat grale mw KO :P POwtarzam moj blad bo wyswietleniu intra potem babka mowi "Welcom to dud......" Zwis i potem czarny ekran i wyswietla mi sie na pulpicie takie cos : VPU Recover zresetowal akcelerator graficzny, poniewaz poniewaz nie odpowiadal on na polecenia sterownika ekranowego no i tam na dole wyslij raport o bledahc ale to wasj uz nie interesuje a pozatym dziek iza ta komende

moja karta ma 128 mb ...

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2005, 12:54 

Beramus napisał(a):
No dobra to juz wiem ale jak sprawdzic jaki mam sprzet ??? w tym biosie bo ja tam powchodzilem w te cmosy i przynajmniejj wiem gdzie sie sprawdza napoiecie i temperature (dziki za to) a wiesz o co chodzi z tym bledem co mi wysakkuje i o co hcodzi z tym all In Wonder

Pobierz ten program http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1183&t=93
zobacz jaką kartę graficzną ci wykrywa jeśli jest to tak jak napisałeś Radeon 9200 to na nim nie ruszysz z BF2 bo on nie obsługuje DirectX 9 :!:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2005, 13:12 

Sam miałem radeon'a 9200, i Battlefield 2 ruszył mi ze sterownikami 5.4 Catalyst. Po zmianie AGP na 4, i najniższych detalach.

W opcjach nie wykrywało mi ustawień średnich i wysokich :lol:
Były na czerwono :lol:

Grałem z 3 minuty i resetowało akcelerator graficzny.
Więc mówię Ci że gów... zrobisz na tym 9200. To jedna z gorszych kart na rynku w swojej klasie, według mnie.

Zaczynaj już zbierać na nową, bo przy tej długo nie pociągniesz...

Tytuł:
PostNapisane: 28 sie 2005, 13:19 

Hehe też kiedyś miałem Radka 9200 ale to i tak sukces że u ciebie nawet 3 min BF2 chodził :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2005, 10:49 

Z tego co czytałem Raeony 9200 wykazywały słabą stabilność, a jeszcze jak sie je "wyżyłowało" (overclockerzy wiedzą oco chodzi :wink: ) to kompletny brak stabilności.A teraz już do innych "Radeoniarzy", jeśli macie problemy i gra wam sie "tnie" mimo że spełniacie wymagania, zróbcie tak :

1. PPM gdzieś na pulpicie -> Właściwości -> Ustawienia -> Zaawansowane
2. Zakładka "3D"
3. Zmieńcie direct 3d na wysoka wydajność, lub optymalna wydajność ()zależy od karty) w dole okna macie pole nazwane "Profil dla direct 3d" wpiszcie np. wyd i dajcie zapisz.
4. Naciśnijcie zastosuj.
5. Operacje powturzcie dla OpenGL

Można się jeszcze bawić w ustawianie według siebie, ale to juz trochę inny temat i nie dla początkujących uzytkowników kompa. Jednak jak trochę poczytasz na temat Beramus polecam stosowanie tej motody, gdyż pasek nie ustawia do minimum, a jeden stopien przed.

P.S: Pytałeś oco chodzi z tym ALL IN WONDER, już tłumaczę:

Mianowicie Radeon jest to jedynie "serce" karty, ale jest ona wykonywana przez kilka konkurencyjnych firm np. FIC różnia się one wykonaniem, szybkością GPU i MEMa (GPU = Procesor karty, chodzi tu jednak o prędkość proca karty. MEM = Pamięć karty tyle że tu chodzi o prędkość pamięci karty). ALL IN WONDER jest wykonaniem amerykańskim, ja kupiłem ją na allegro sprowadzana z USA. Ma niestety tuner NTSC :(:(:(

P.S 2: Niewiecie na jakich ustawieniach grał ten koleś z filmiku Knive party 4fun? Umnie grafa jest bardziej hmmmm nierzeczywista?

Pozdro,
JuBy

JuBy jara na okrągło!

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2005, 12:26 

nie pojdzie ci, nie obsluguje tej karty gierka chyba... Mialem to samo z radkiem 9250, zmienilem na GeForca 6600 256mb i chodzi gladziutko na srednich, bo na wysokie mam za malo ramu :P

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2005, 12:36 

ALL IN WONDER nie oznacza ze masz wyzylowana wersje z lepszym taktowaniem, tylko to ze w jednej karcie masz tuner TV i karte graficzna (akcelerator 3d).
taktowanie jest zalezne od modelu karty, czyli posrednio od producenta, ale cud-wszystkiego-w-jednym, czy amerykanskie pochodzenie nie maja tu nic do rzeczy. tym bardziej ze ATI to kanadyjska firma :)
a do narzekajacych na R9200-czego sie spodziewaliscie kupujac najtansza karte na rynku? cudu?

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2005, 14:18 

[quote="przsoi"]ALL IN WONDER nie oznacza ze masz wyzylowana wersje z lepszym taktowaniem, tylko to ze w jednej karcie masz tuner TV i karte graficzna (akcelerator 3d).
taktowanie jest zalezne od modelu karty, czyli posrednio od producenta, ale cud-wszystkiego-w-jednym, czy amerykanskie pochodzenie nie maja tu nic do rzeczy. tym bardziej ze ATI to kanadyjska firma :)
[quote]

NIGDZIE nie mówię że mam wyżyłowaną kartę "z zasady" przeciwnie zegary w tym modelu najlepsze niesą. Powiedziałeś to samo co ja - tylko że innymi słowami. I mi nie chodziło oto że ALL IN WONDER to jest zamrażarka + hawaje z wodotryskiem w jednym i to na full power, moja myśl była taka że poprostu są różne modele, wykonania (wyrazy bliskoznaczne :D) pochodzenie tak mówisz niema żadnego znaczenia, ALE CZY JA POWIEDZIAŁEM ŻE TO MA ZNACZENIE? To była informacja jaką kartę mam a nie że jest lepsza bo z "hameryki".

Jedno ci musze przyznać : Lepiej dobrałeś słowo: model zamiast wykonanie! I dzięki za info, tego że ATI jest Kanadyjskie akurat niewiedziałem :D

JuBy jara na okrągło!

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2005, 15:02 

Beramus napisał(a):
trzeba zmienic AGP z 8 na 4 tylko wiecie ja nei wiem o co ww tym biega :]

Cytuj:
No dobra to juz wiem ale jak sprawdzic jaki mam sprzet ???

To jak z moim brate. Grę zainstaluje, ale sprawdzić szynę pamięci na karcie, to już lamka ;)
Ściągnij to: http://www.lavalys.com/products/downloa ... =1&lang=en
(self installing, co byś nie zginął :) ).
I podaj jaką masz płytę główną "Nazwa płyty głównej".
Jak tego nie będziesz potrafił zrobić to masz odznaczenie miesiąca:
Obrazek

:twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sie 2005, 22:17 

Vatzeque napisał(a):
Beramus napisał(a):
trzeba zmienic AGP z 8 na 4 tylko wiecie ja nei wiem o co ww tym biega :]

Cytuj:
No dobra to juz wiem ale jak sprawdzic jaki mam sprzet ???

To jak z moim brate. Grę zainstaluje, ale sprawdzić szynę pamięci na karcie, to już lamka ;)
Ściągnij to: http://www.lavalys.com/products/downloa ... =1&lang=en
(self installing, co byś nie zginął :) ).
I podaj jaką masz płytę główną "Nazwa płyty głównej".
Jak tego nie będziesz potrafił zrobić to masz odznaczenie miesiąca:
Obrazek

:twisted:

Fajnie, pomagasz mu w sposób który robi z niego debila, taki jesteś guru? Myślisz że on niewie że chodzi o "Nazwa płyty głównej?" on się niezna na kompach, a nie jest debilem!

W.g mojej myśli FORUM jest poto aby sobie pomagać nawzajem a nie wyśmiewać tych którzy się aż tak dobrze nie znają na kompach.

JuBy jara na okrągło!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2