Z tego co czytałem Raeony 9200 wykazywały słabą stabilność, a jeszcze jak sie je "wyżyłowało" (overclockerzy wiedzą oco chodzi
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
) to kompletny brak stabilności.A teraz już do innych "Radeoniarzy", jeśli macie problemy i gra wam sie "tnie" mimo że spełniacie wymagania, zróbcie tak :
1. PPM gdzieś na pulpicie -> Właściwości -> Ustawienia -> Zaawansowane
2. Zakładka "3D"
3. Zmieńcie direct 3d na wysoka wydajność, lub optymalna wydajność ()zależy od karty) w dole okna macie pole nazwane "Profil dla direct 3d" wpiszcie np. wyd i dajcie zapisz.
4. Naciśnijcie zastosuj.
5. Operacje powturzcie dla OpenGL
Można się jeszcze bawić w ustawianie według siebie, ale to juz trochę inny temat i nie dla początkujących uzytkowników kompa. Jednak jak trochę poczytasz na temat
Beramus polecam stosowanie tej motody, gdyż pasek nie ustawia do minimum, a jeden stopien przed.
P.S: Pytałeś oco chodzi z tym ALL IN WONDER, już tłumaczę:
Mianowicie Radeon jest to jedynie "serce" karty, ale jest ona wykonywana przez kilka konkurencyjnych firm np. FIC różnia się one wykonaniem, szybkością GPU i MEMa (GPU = Procesor karty, chodzi tu jednak o prędkość proca karty. MEM = Pamięć karty tyle że tu chodzi o prędkość pamięci karty). ALL IN WONDER jest wykonaniem amerykańskim, ja kupiłem ją na allegro sprowadzana z USA. Ma niestety tuner NTSC
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
:(:(
P.S 2: Niewiecie na jakich ustawieniach grał ten koleś z filmiku Knive party 4fun? Umnie grafa jest bardziej hmmmm nierzeczywista?
Pozdro,
JuBy