Domino napisał(a):
Która grafika lepsza do BF'a 2
GForce 6600GT czy Radeon x800
Pozdro
Czy ja dobrze widze? To nie x800gt tylko x800. Mowimy (przynajmniej ja) o konfrontacji gf6600gt z x800 a to ze Ty zaczales pisac o x800gt nie znaczy ze wszyscy musza

aaaa nawet jak cos 6600gt nie jest szybszy od x800gt bo wyniki sa na tyle porownywalne ze to kwestia producenta i taktowania karty......
Cytuj:
3D Mark nadal jest aplikacja 3d wykorzystujaca Direct3D i moc karty graficznej i jest imho tak samo wiarygodna jak testy w Half-Life 2 (optymalizacja dla ATI) lub w Doom 3 (optymalizacja nVidia) + wiele innych gier.
Dlatego karty powinno sie testowac na jak najwiekszej mozliwej liczbie gier i (jak dla mnie) tylko gier bo co z tego ze ja np mam radka x800 pro skoro u kumpla na 9800 pro hl2 dziala identycznie (te same proce, plyty i reszta) Tak w 3dmarku mam 2 x lepszy wynik od niego tylko co z tego.....
Dodalbym jeszcze ze ati pod hl2 moze zotymalizowalo troche karty (niewielka przewaga radkow) ale za to nvidia maczajac palce w doomie nie tyle zoptymalizowala go pod swoje karty co udupila karty ati (duzo gorsze wyniki na rakach)
dobra maly off sie robi podsumujmy wiec....
Wszyscy musza sie zgodzic ze gf66000gt vs x800 (zwykle) = x800 lepsze
Kilkadziesiat punktow przewgai w 3dmarku gf6600gt nad x800gt to wlasciwie margines bledu pomiarowego a tu i tak zalezy wiecej od producenta.... dobra nawet jakby zawsze 6600 gt wygrywal porownania to te kilkadziesiat punktow w 3dmarku nie da nawet roznicy 1 fpsa.... wiec imo czy gf czy radek na jedno wyjdzie.
x800 > 6600gt >/= x800gt