Cytuj:
A kolejna jego zaleta jest to, ze ma Pixel Shader w wersji 3.0, a zaden produkt ATI go nie posiada w tej wersji (efekty generowane przez P.S 3.0 sa POWALAJACE
Cytuj:
Co do Pixel Shadera 3.0:
Juz kilka ladnych gier go wykozystuje (Splinter Cell CT, Juiced, Riddick)
człowieku straszne bajki opowiadasz, Pixel Shader 3.0 jak narazie nie generuje lepszych efektów od 2.0 jest tylko prostszy w programowaniu i bardziej wydajny. przykład 3dmark 05 optymalizowany pod PS 3.0 na moim radeonie 9700 przechodzi wszystkie testy bez żadnego problemu, co nie było mozliwe w przypadku kart obsługujących PS 1.4(GF 4xxx ti) i 3dmark03 optymalizowanego pod PS 2.0. nigdzie nie pojawiły się screen'y ukazujące róznicę pomiędzy PS 3.0 a PS 2.0 w wymienionych przez ciebie grach. ja grałem w te gry i mogę zapewnic że efekt jaki widziałem na monitorze niczym nie różnił się od tego na screenach, które można zobaczyc w sieci.
wszystkie chodziły na maxymalnych ustawieniach przy rozdielczosci 1024x768. jak chcesz możemy porównac screen'y, ja zamieszczę soje a Ty swoje, lub podaj link do strony gdzie można zobaczyc różnicę.
swoją drogą jeżeli przesiadłeś sie z jakiegos MX to nie dziwię Ci się że widzisz ogromną różnicę. przeczytaj sobie artykuł tutaj:http://pclab.pl/art10688.html
a oto fragment "Model cieniowania 3.0 ma ułatwić programistom pisanie kodu dla jednostek cieniowania wierzchołków i pikseli. Mają oni większą swobodę, więc mogą w prosty sposób łączyć kilka mniejszych programów w jeden, co pozwoli na wzrost wydajności, a także umożliwi prostsze uzyskanie nowych efektów graficznych. Należy podkreślić, że nie ma efektów, które można uzyskać jedynie przy pomocy jednostek PS 3.0/VS 3.0.
Te same efekty dostępne są na kartach z jednostkami PS 2.0/VS 2.0
pozdrawiam