Cytuj:
kiedyś na XS napisał: "AMD is good for games, Intel for everything else"...
no i?
niech zgadne... znalazles to na subforum Intela, a post prawdopodobnie napisal FUGGER?...
Cytuj:
Intel uważany jest za lepszy do pracy?
stereotyp wykreowany dawno temu, dla wiekszosci logicznie myslacych ludzi, nie ma obecnie racji bytu... stabilnosc? bajki typu INTEL jest super stabilny, a AMD nie, sa po prostu smieszne... zawsze jest jakies prawdopodobienstwo, ze trafisz na wadliwy podzespol... takie same u AMD jak i u INTELA... tylko niech mi tu nikt nie pisze, ze pod INTELA plyty glowne sa robione ze szwajcarska dokladnoscia i starannoscia, a plyty dla AMD w garazu robia...
Cytuj:
Nie rozwijajmy tej dyskusji już, nie mówie ze AMD to shit zupełny.
tak... rewelacyjne zdanie na zakonczenie "tej dyskusji" (amd vs intel):)
Ja rozumiem, ze wolisz INTELA i szanuje to ale... spojrz prawdzie w oczy:)
Czytasz XS...:) to zapewnie widziales benchmarki X2 badz tez dwu-rdzeniowych opteronow i wiesz, ze OBECNIE wydajnosc (WIEKSZOSC aplikacji) przemawia za procesorami AMD...
Fakt jezeli chodzi o rynek mobile INTEL ma tu imo lepsza propozycje, dothan i yonah to swietne procesory... szczegolnie mocno wykrecone potrafia powalic mocarnego FX-a;) ale mowimy tu o rynku desktop wiec...
Kolejna kwestia, czy AMD jest tanie?... niestety nie, wystarczy przejrzec cenniki... skonczyly sie czasy xp1700@2400MHz i wiecej za 200zl... a szkoda...
tak na koniec... nie jestem fanem zadnej z firm, dla mnie liczy sie wydajnosc... OBECNIE przemawia ona za procesorami AMD... ale jezeli conroe bedzie tak wydajny, jak widac to na pierwszych benchmarkach, a AM2 bedzie dawalo tak jak zapowiadaja lekki przyrost wydajnosci to bez watpienia kolejnym moim procesorem bedzie INTEL...
sry za maly OT:P