Teraz jest 28 kwi 2025, 23:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 02:55 

No jak Twoim stanie testy na Chip.pl sa wiarygodne to pozdrawiam :lol:

Wiesz osiagnie moze jakis tam lepszy wynik, ale komfort pracy jest zdecydowani inny... Trzeba po prostu wszystkiego popróbować na dłuższą mete i wtedy ma się swoją opinie wyrobioną na jakiś temat. Mi na przyklad pasuje bardziej P4. Tak samo wielu moich znajomych bylo sceptycznie nastawionych wobec ceny etc ale jak narazie ZADEN nie ma zamiaru wrocic do AMD.

Gdzie ja dałem linka do 630 ?

No comments bo ktos ma inne zdanie i do pracy jest dla niego lepszy pentium? Widac zawsze masz racje...

I nie rozpoczynajmy dalszej dyskusji bo to jest taka kwestia jak wyższość swiat wielkiej nocy do świąt bożego narodzenia....

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 02:55 

A na mapach w SP też tak chodzi powolutku? Hmmm... mi też sie nie chce wierzyć że Celeron (owszem owszem mało pamięci podręcznej i wogóle :wink: ) no ale... z kompami różnie bywa ;) Może jednak warto zrobić tego formata :wink: . A co do Intela vs AMD to AMD ma doskonałą relacje ceny do wydajności... a za Intelem przemawia jedynie Hiper Wątkowość.. :wink:

Pozdrawiam

| Chieftec GPS-350EB-101A

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 03:36 

Jako totalny user chciałem się zapytać czemu Intel uważany jest za lepszy do pracy? Stabiność? Bo czmu AMD za lepszy do gier to wiem już. Wystarczyło przeczytać wypowiedzi w temacie. :mrgreen: Nie chcę wywoływać teraz dalszego ciągu dyskusji, chodzi mi o to że taka panuje powszechnie opinia.

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 04:59 

Cytuj:
kiedyś na XS napisał: "AMD is good for games, Intel for everything else"...

no i?
niech zgadne... znalazles to na subforum Intela, a post prawdopodobnie napisal FUGGER?...

Cytuj:
Intel uważany jest za lepszy do pracy?

stereotyp wykreowany dawno temu, dla wiekszosci logicznie myslacych ludzi, nie ma obecnie racji bytu... stabilnosc? bajki typu INTEL jest super stabilny, a AMD nie, sa po prostu smieszne... zawsze jest jakies prawdopodobienstwo, ze trafisz na wadliwy podzespol... takie same u AMD jak i u INTELA... tylko niech mi tu nikt nie pisze, ze pod INTELA plyty glowne sa robione ze szwajcarska dokladnoscia i starannoscia, a plyty dla AMD w garazu robia...

Cytuj:
Nie rozwijajmy tej dyskusji już, nie mówie ze AMD to shit zupełny.

tak... rewelacyjne zdanie na zakonczenie "tej dyskusji" (amd vs intel):)

Ja rozumiem, ze wolisz INTELA i szanuje to ale... spojrz prawdzie w oczy:)
Czytasz XS...:) to zapewnie widziales benchmarki X2 badz tez dwu-rdzeniowych opteronow i wiesz, ze OBECNIE wydajnosc (WIEKSZOSC aplikacji) przemawia za procesorami AMD...

Fakt jezeli chodzi o rynek mobile INTEL ma tu imo lepsza propozycje, dothan i yonah to swietne procesory... szczegolnie mocno wykrecone potrafia powalic mocarnego FX-a;) ale mowimy tu o rynku desktop wiec...

Kolejna kwestia, czy AMD jest tanie?... niestety nie, wystarczy przejrzec cenniki... skonczyly sie czasy xp1700@2400MHz i wiecej za 200zl... a szkoda...

tak na koniec... nie jestem fanem zadnej z firm, dla mnie liczy sie wydajnosc... OBECNIE przemawia ona za procesorami AMD... ale jezeli conroe bedzie tak wydajny, jak widac to na pierwszych benchmarkach, a AM2 bedzie dawalo tak jak zapowiadaja lekki przyrost wydajnosci to bez watpienia kolejnym moim procesorem bedzie INTEL...

sry za maly OT:P

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 10:40 

Sztywny_PL cytL:
dare.k - GF 7800 GT 256 mb to według ciebie kiepska karta?

Nie powiedziałbym, że za słaba. Po prosyu na max detalach brakuje jej troche. U niego jest to samo co u mnie(radek 800GT).

Jak mówiłem:
1. procek nie wyrabia bo karta za mocna (a wcale mocnego procka nie masz)

2. Jeszcze sprawa RAMu - im mocniejsza karta tym wiecej RAMu musisz mieć. Jeśli masz 1MB to nie ciesz sie tak, bo to przy tej karcie .......prawie dobrze.

Sprawa formatu!!!
A można zmienić karte bez przeinstalowania systemu ???!!!

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 11:46 

Uhuhuhuhuuuuuuuuuuu :lol: przy 1Mb Ram-u na 100% nie pograsz :!: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 15:25 

RaKLeZ napisał(a):
Cytuj:
kiedyś na XS napisał: "AMD is good for games, Intel for everything else"...
no i?
niech zgadne... znalazles to na subforum Intela, a post prawdopodobnie napisal FUGGER?...

Nie ma no i :lol:
A gdzie to bylo to nie pamietam, bo juz rzadko wpadam na XS...

Cytuj:
stereotyp wykreowany dawno temu, dla wiekszosci logicznie myslacych ludzi, nie ma obecnie racji bytu... stabilnosc? bajki typu INTEL jest super stabilny, a AMD nie, sa po prostu smieszne... zawsze jest jakies prawdopodobienstwo, ze trafisz na wadliwy podzespol... takie same u AMD jak i u INTELA... tylko niech mi tu nikt nie pisze, ze pod INTELA plyty glowne sa robione ze szwajcarska dokladnoscia i starannoscia, a plyty dla AMD w garazu robia...

Wiesz no nie mysleniem i lukaniem na testy czlowiek zyje tylko tym jak cos dla niego dziala... jak dla Ciebie to jest smieszne to cóz...
Oczywiście i tu i tu sie zdarzają wadliwe egzemplarze, na przyklad ktos jakims cudem mial jakies odpadki intela i je sprzedawał jako sprawne na allegro :lol:

Płyty jakosciowo sa oczywiscie robione identycznie. JUZ są, wczesniej wydaje mi sie ze intel mial przewage w tej sferze

Cytuj:
tak... rewelacyjne zdanie na zakonczenie "tej dyskusji" (amd vs intel):)

Heh.....

Z tym ze amd jest tanie no fakt, troche moze przesadziłem ale wciąż jest tańszy :] Jak ktoś woli AMD to ok ja mu nie bronie, ale mi osobiście nie wystarczają obecne procki AMD (nie mam na mysli ilosci fps w grach) i nie wypowiadam się na temat X2 bo nigdy go nie miałem.

Dare.k - grafe spokojnie można zmieniać bez reinstalacji o ile nie ma się już syfu w windowsie bo inaczej to może zdarzyć się kiszka.

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 21:21 

Cytuj:
No jak Twoim stanie testy na Chip.pl sa wiarygodne to pozdrawiam

Już o wątpliwościach w wiarygodność testów chipa czytałem, tylko nikt nigdy jakoś tego nie potrafi udowodnić.
Ale lepsza wydajność w jednych zastosowaniach przez AMD przewyższa Intela, a w innych zastosowaniach Intel góruje.
Proponuję mały test. Niech tu ludzie podadzą jakie macie proce i możemy powklejać testy CPU z 3dMarków (zastosowanie 3d) oraz testy enkodowania wideo. I może wtedy ludzie uwierzycie (bo CHIP kłamie).

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 21:26 

Tak pytam o ten format, bo ja zawsze przy zmianie grafiki, na nowo instalowalem Winde.

JAKUBASS napisał(a):
Uhuhuhuhuuuuuuuuuuu przy 1Mb Ram-u na 100% nie pograsz

Mam 768 i na max detalach przycina. A do rozgryfki wchodze jako ostatni, gdzie inni już mają na koncie po kilka.....naście punktów.
A jak jest przy 1MB ram :?:

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 21:42 

Cytuj:
A jak jest przy 1MB ram Question

BIOS tyle zajmuje.

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 21:57 

Vatzeque napisał(a):
Cytuj:
A jak jest przy 1MB ram Question

BIOS tyle zajmuje.

Bezsensowne czepianie się szczegółów.
Ja mam 1GB (teraz dobrze?) i jestem jednym z pierwszych o ile nie pierwszy.

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 22:47 

Wszystkim wielkie dzieki za pomoc
proc wymieniony teraz wszystko chodzi jak po maśle !!! :D
Wielkie dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 15 mar 2006, 23:37 

Bana mu za wywołanie kłótni :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2006, 19:40 

chodziilo 1GB ram sorry

Tytuł:
PostNapisane: 16 mar 2006, 19:54 

I pomyslec ze Bill Gates kiedys powiedzial, iz nikomu nigdy nie bedzie potrzebne wiecej niz 512 kb (!!!) ramu...

... chyba nie wiedzial ze wyjdzie bf2 ;s

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2