Teraz jest 27 lis 2024, 12:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lut 2006, 14:41 

Witam,
Z gory przepraszam ze jest to juz moj 2 topic w tej sprawie, ale moj problem nieco sie zmienil, wiec mysle ze powinienem mu nadac inny tytul, co tez teraz czynie. Prosze o zrozumienie, gdyz jestem przez to CALKOWICIE odciety od trybu multiplayer w bfie - chyba rozumiecie co to znaczy :cry:

Otoz niedawno zmienilem sobie sytem na Windowasa Media Center 2005 (zainstalowalem go na sformatowana partycje systemowa 20 gb ) i od tego czasu po instalacji bfa gra sie zwiesza (caly komp stoi i nie reguje na nic) chwile po wejsciu na jakikolwiek serwer (nawet sie nie zdarze zrespawnowac). Pomyslelem sobie - pewnie to wina tego windowsa, wiec sie poswiecilem i wrocielem spowrotem do win xp sp2. Zainstalowalem sobie bfa, wlaczylem i wielki lol - problem pozostal !!! :cry:

Reistalowalem gra kilka razy raz z dodatkiem a raz bez - wylanczalem i odinstalowywalem firewalla (NIS 2006) w koncu go wogole zmienilem i nie ma zadnego efektu.

Nie mam pojecia co moze byc tego przyczyna, oprogramowanie mam praktycznie to samo co przed reinstalacja systemu kiedy to bylo wszystko w porzadku.

Zwiechy kompa mam tylko na multi, single dziala caly czas bez najmniejszego problemu.

Zainstalowalem najnowsze oficjalne sterowniki do: plyty glownej, k. graficznej i muzycznej. Patch do gry (1.2) nic nie pomaga.

PROSZE O POMOC !!!

Moj konfig

AMD Athlon 64 3000+ (S939, 1,8 Ghz)
Gigabyte GA-K8NF-9 (nForce 4, Dual-Chanel, PCI-E x16, SATA)
1024 MB DDR Ram GoodRam (2x512 MB, 400 Mhz)
MSI Geforce 6800 (256 MB DDR Ram, PCI-E x16)
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital 160 GB (7200 rpm, 8 MB cache, SATA)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 15:40 
Moderator forum

Spróbuj zamienić ramy miejscami :) Głupie ale u mnie pomogło :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 16:42 

Spróbuj jeszcze raz przeinstalować system, instaluje się w kolejności :arrow: Win XP -> reszta updatów -> stery chipsetu płyty głównej -> stery grafiki -> reszta sterów -> programy -> defragmentacja dysku.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2006, 19:57 

Ech... Znam poprawną kolejnosc intalacji i tak zawsze robie, jednak mysle ze nawet gdybym zrobil inaczej to nie powinno to miec wplywu na wieszanie sie tej jednej jedynej gry tylko w trybie multi...

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 18:43 

LOL to jest oficjalne polskie forum BF a ja nie moge otrzymac prostej porady czy odpowiedzi na moj problem...
Na innych forach ludzie przynajmniej staraja sie mi pomoc, a tu wlasciwie nic.

Bez komentarza

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 19:13 

LOL po tym tekscie to ci nikt juz nie pomoze. Sory ale jezeli ludzie by znali odpowiedz na twoje pytania to napewno by napisali. U sux;s

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 19:29 

Powiedz, czy nie puscily by ci nerwy gdybys byl w mojej sytuacji ???
Dziwi mnie jedynie fakt ze tu na oficjalnym forum bfa, czyli wielkiej skarbnicy wiedzy na temat serii jest taki maly odzew...
Na innych forach, mniej lub bardziej zwiazanych z bfem ludzie staraja sie pomoc na wszelkie sposoby, a tu nikt nawet nie raczy zajzec patrzac na liczbe odwiedzin topicu.

Pewnie gdybym byl jakims znanym gosciem z jakiegos czolowego klanu, to w moim topicu zjawilo by sie wiele "lizodupcow" chcacych pomoc, a tak...

Nie czuje urazy, tylko napisalem co mysle...

u sux 2

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 20:11 

Jezeli masz tak tylko w multi, to wiadomo ze cos z netem... w innyc grach tez tak jest? Sprobuj moze zainstalowac windowsa bez service packa.
A moze masz tak przez fire walla systemowego, ktory to blokuje. Jak sie wlacza pierwszy raz jakas gre po reinstalce windowsa to wyskkauje okienko od fire walla systemowego, moze zminimalizuj wtedy gre i zobacz czy dalej tak dbedzie,

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 20:39 

BiShopKF napisał(a):
LOL to jest oficjalne polskie forum BF a ja nie moge otrzymac prostej porady czy odpowiedzi na moj problem...
Na innych forach ludzie przynajmniej staraja sie mi pomoc, a tu wlasciwie nic.

Bez komentarza

ale typ :shock: człowieku to nie chodzi o to ,że jesteś gorszy albo nikomu się nie chce odpowiadać ale po prostu nikt nie zna odpowiedzi ja ci mogę dać teraz dużo porad ale liczy się jakość....

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 21:04 

Sorry chlopaki, nie chcialem nikogo urazic/obrazic ale postarajcie sie postawic w mojej sytacji. Wczoraj sparing dzis sparing a ja nie zagram bo mi sie bf na multi zwiesza wlasciwie bez przyczyny i nie widac perspektyw na poprawe sytacji :cry:

Zaraz pokombinuje z tym firewallem ale to na pewno nie on gdyz gra sie łączy z serwem i kilka sekund działa.

I pisalem, problem wystepuje TYLKO I WYLACZNIE w trybie multi BFa. WoW CoD2, Trackmania hulają jak zwykle.

P.S. Jednak po tym moim kontrowersyjnym poscie topic troszke odżył... :wink:

edit:

Udalo mi sie rozwiazac ten dziwny problem instalujac jakies stare sterowniki (z pazdziernika) do karty graf.

Alez ten BF jest zabugowany - Buggelfield 2 :wink: Tworcy maja szczescie ze jest taki grywalny bo inaczej nie mialby zbyt wielu fanow... :P

Tak czy inaczej dzieki za pomoc :)

Strefa czasowa: UTC + 2