Teraz jest 23 lut 2025, 20:10

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 mar 2007, 23:09 

no więc najpierw zaczne od tego że szukałem podobnych tematów i owszem jest ich wiele ale nie do końca odpowiadają na dręczące mnie pytanie , jak to jest z tym lataniem gdy latałem na klawiszach to szło mi nawet nawet ale gdy przesiadłem sie na Joystick to wszystko poszło w zapomnienie gdy siedze wrogowi na ogonie i odpalam rakiety a on zaczyna skręcać to żadna nie trafia nawet gdy wystrzele 6 grając na klawiszach podobna akcja tylko że kolo robi skręt o bardzo małym promieniu a ja za nim ledwo sie trzymam i wystrzelam 2 to obie trafiają tak samo jest z bombami , na joysticku lata mi sie dobrze tylko na singlu dlaczego sie tak dzieje ? posiadam CYBORGA EVO jeszcze jedno czy gdy wystrzelam rakiety oczywiście już po namierzeniu to musze lecieć za wrogiem trzymając go na celowniku (w ten sposób naprowadzając wystrzeloną rakiete) czy moge po wystrzeleniu rakiety same sie naprowadzą nie ważne w jakiej pozycji znajduje sie przeciwnik ?

ps : jeśli mieli byście jakieś przydatne wskazówki co do celowania , unikania , latania prosze napisać o tym tutaj bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi z góry

PostNapisane: 6 mar 2007, 01:31 

TuRbO4Fun napisał(a):
no więc najpierw zaczne od tego że szukałem podobnych tematów i owszem jest ich wiele ale nie do końca odpowiadają na dręczące mnie pytanie , jak to jest z tym lataniem gdy latałem na klawiszach to szło mi nawet nawet ale gdy przesiadłem sie na Joystick to wszystko poszło w zapomnienie gdy siedze wrogowi na ogonie i odpalam rakiety a on zaczyna skręcać to żadna nie trafia nawet gdy wystrzele 6 grając na klawiszach podobna akcja tylko że kolo robi skręt o bardzo małym promieniu a ja za nim ledwo sie trzymam i wystrzelam 2 to obie trafiają tak samo jest z bombami , na joysticku lata mi sie dobrze tylko na singlu dlaczego sie tak dzieje ? posiadam CYBORGA EVO jeszcze jedno czy gdy wystrzelam rakiety oczywiście już po namierzeniu to musze lecieć za wrogiem trzymając go na celowniku (w ten sposób naprowadzając wystrzeloną rakiete) czy moge po wystrzeleniu rakiety same sie naprowadzą nie ważne w jakiej pozycji znajduje sie przeciwnik ?

ps : jeśli mieli byście jakieś przydatne wskazówki co do celowania , unikania , latania prosze napisać o tym tutaj bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi z góry

twój problem to po prostu kwestia przyzwyczajenia, każdy tak ma. Twój joy jest jak najbardziej odpowiedni do latania (mój kumpel ma i lata świetnie) lecz musi poświęcić troche więcej czasu na opanowanie go. Rakiety przeciwlotnicze są naprowadzane na ciepło i po wystrzeleniu nie masz na nie żadnego wpływu. Sam nie raz miałem, że wystrzeliłem w ledwo zipiącego F35 rakiete, która nie leciała po zbyt dobrym torze, chwile potem zobaczyłem nick pilota na ekranie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 13:18 

Ja ostatnio mialem smieszna akcje - mianowicie siedzialem komus na ogonie i wystrzelilem 3 rakiety - 2 trafily w cel i facet zginal, a druga poleciala gdzies nad lotnisko USMC (mapa Kubra Dam) i trafila w heli ktory prawdopodobnie lecial sie naprawic. :P Dostalem kicka z baserape'a, a ja nawet nie widzialem ich spawna, bylem gdzies nad moja baza... Wiec czasem jest tak, ze nawet zagubiona rakieta moze kogos zabic :P

Inna sytuacja miala miejsce na Wake'u - postacie w tej historii:
player 1 - USMC na lotniskowcu w działku pokładowym (USS Essex)
player 2 - PLA w J-10
player 3 - USMC - ja w F-35

Player 2 lecac nad nasz lotniskowiec walil z dzialka do obrony lotniskowca - player'a 1. Player 1 wystrzelil 2 rakiety. Ja lecąc za J-10 tez wystrzelilem 2 rakiety.

Najpierw player 2 zabil player'a 1, nastepnie ja zabiłem player'a nr 2. A player 1 zabil mnie, bo rakiety które wystrzelil przelecialy obok rozwalonego juz J-10 i polecialy prosto na mnie :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 14:08 

Ja tez mialem ciekawa sytucje, wysoko walczyly dwa smiglowce ze soba wiec poczulem sie HERO i chcialem pomoc namierzylem puscilem serie 3 rakiet wszystkie minely wrogi heli i trafily seria w mojego kompana z druzyny, COBRA posza w zapomnienie a ja dostalem -10 pkt bo za jedno TK bylo -5, KUR... potem dostalem glosowanie na mnie ale naszczescie udalo mi sie wytlumaczyc i mnie nie wywalili, dlatego juz nie atakuje w taki sposob rakietami tylko dzialkiem, WIEC wracajac do tematu jak wystrzelisz do jak pisal przedmowca mozesz zapomniec o nich bo naprowadzaja sie na cieplo i mozozesz leciec gdzie chcesz, ja czesto robie ze namierzam walne serie 3-4 i zaraz zwrot i tylko po chwili komunikat ze go rozwalilem, czasami niestety nie trafiaja i mam kolesi na ogonie i wtsdy :D:D:D:D Dziergol R.I.P "poległ za ojczycne"
Pozdrawiam
Dziergol

P.S. Joy super do latania.

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 16:51 

Dziergol "VR" napisał(a):
Ja tez mialem ciekawa sytucje, wysoko walczyly dwa smiglowce ze soba wiec poczulem sie HERO i chcialem pomoc namierzylem puscilem serie 3 rakiet wszystkie minely wrogi heli i trafily seria w mojego kompana z druzyny, COBRA posza w zapomnienie a ja dostalem -10 pkt bo za jedno TK bylo -5, KUR... potem dostalem glosowanie na mnie ale naszczescie udalo mi sie wytlumaczyc i mnie nie wywalili, dlatego juz nie atakuje w taki sposob rakietami tylko dzialkiem, WIEC wracajac do tematu jak wystrzelisz do jak pisal przedmowca mozesz zapomniec o nich bo naprowadzaja sie na cieplo i mozozesz leciec gdzie chcesz, ja czesto robie ze namierzam walne serie 3-4 i zaraz zwrot i tylko po chwili komunikat ze go rozwalilem, czasami niestety nie trafiaja i mam kolesi na ogonie i wtsdy :D:D:D:D Dziergol R.I.P "poległ za ojczycne"
Pozdrawiam
Dziergol

P.S. Joy super do latania.

heli można zestrzelić rakietami, wystarczy lecieć wolno za nim i w ostatniej chwili przełączyć na rakiety i puścić kilka, ale działkiem też można tyle że dłużej :P

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 17:42 

Ooooooooo tego jeszcze nie probowale, zawsze lecialem szybko i walilem ile sie da i prawie zawsze wszystko pudlowalo, dzieki poprobuje
Pozdrawiam :)
Dziergol

Tytuł:
PostNapisane: 6 mar 2007, 17:52 

nauczysz sie, ja juz po 10godzinach gry na joyu odwalalem dzikie manewry

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2007, 17:59 

stowarzysz ja strzelam do heli z dzialk ;) ułamek sekundy i po heli mniej ryzykowne a skutkoje ;)

Strefa czasowa: UTC + 2