Witam, mam nadzieję że nikt nie uzna mnie za archeologa za odkopywanie takich staroci ale mam podobny problem jak kolega wyżej. A jeśli chodzi o ścisłość to - posiadam oryginalnego BF2 od roku 2007. Póki grałem na PC z Win XP wszystko było git. Po zakupie lapka (Win Vista x32 HP SP1, Proc: Intel Centrino2, Grafa GF9600M GT, RAM 4GB) i instalacji na nim jest kaszana, ekran na chwilkę czarny a pózniej tylko pulpit. Przyznam się ze zgłębiłem problem i oto co robiłem po kolei: 1-instalacja gry 2-restart kompa (instalka zaleca) 3-patchowanie na 1.41 3-zgodność z win xp sp2 4-wyłączam UCA (z włączonym to samo znaczy się kapa) 5- uruchamiam jako admin. I d**a zbita, nie działa. Napisałem nawet dwa maile to pomocy technicznej z EA ale tam kazali mi opróżnić temp i wyłączyć zbędne procesy - nie musze chyba mówić ze nic z tego nie wyszło. No i dochodzę do sedna; mianowicie czy ktoś ma jakieś sensowne rozwiązanie ( nie chodzi mi tu o takie typu graj na pececie albo zmien viste na xp, bo to nie wchodzi w rachubę)? Czy ktoś też ma takie problemy z laptopami i vistą? Z góry dzięki za jakieś sugestie...