Teraz jest 27 lis 2024, 10:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 lis 2005, 08:21 

azet napisał(a):
ale ciemnotę zasuwacie ,przecierz jak ewidentnie nie widać że ktoś cie ustrzelił, to po co te kary ,nigdy nie karze ,nigdy nie czekan na przeprosiny ,zdarza sie ,a wy co czekacie aż was przeprosza? zawsze przebaczam czy to takie trudne ? chyba że to jest to pewne w 100 % ,ale to tylko raczej w bazie wychodzi

Na EA & GamesNET.pl Ranked BF2 #1|36ms|212.203.134.113:16567 nie ma kar (punish) a temat dotyczy właśnie tego serwera.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lis 2005, 09:37 

Witam wszystkich
gram w Battlefield 2 dopiero od miesiaca i jestem zaledwie sierżantem, ale natknąlem się już na wszystkie wymienione problemy. To co mnie wkurza najbardziej, to panowie medycy strzelający do własnego teamu i rozrzucający apteczki. Kolesie ranią swoich żeby zbierac pt. za leczenie. Żenada. Szczególnie częsty przypadek jak się stoi w kolejce do samolotu. Powiedziałem w kolejce? Sorry jeszcze się nie wyspałem :? Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, 14:19 

Serwer wystartował właśnie na wersji: 1.1.2554-356.0.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 15:58 

Mam pytanie do admina gamesnet'u... czy team swapping po każdej rundzie to sprawa patcha? czy po prostu czyjś idiotyczny pomysł został wprowadzony w życie? mnie osobiście wydaje się to kompletnym nieporozumieniem :? ... nie to żebym miał coś do osoby która to wymyśliła ale po pytajcie innych ludzi zanim coś zrobicie(jeśli to nie patch)... dziękuje z góry i pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 16:23 

NumLock.pl napisał(a):
Mam pytanie do admina gamesnet'u... czy team swapping po każdej rundzie to sprawa patcha? czy po prostu czyjś idiotyczny pomysł został wprowadzony w życie? mnie osobiście wydaje się to kompletnym nieporozumieniem :? ... nie to żebym miał coś do osoby która to wymyśliła ale po pytajcie innych ludzi zanim coś zrobicie(jeśli to nie patch)... dziękuje z góry i pozdro

Nowa funkjonalność własnie się testuje i widze, że przeszkadza "jednostronowcom". Jesli będzie więcej tego typu postów to wyłącze switchowanie stron.

@NumLock.pl - jeśli msz cos do mnie to pisz na prv. Nie musisz grać na gamesnetcie a nawet lepiej jak tam nie grasz bynajmniej nie ma bluzgów na czacie.
Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 19:16 
Moderator forum

Swap jest ok - nie wszystkie mapki są symetryczne. Śmieszni są ludzie którzy bardzo lubią grać US na Sharqi 16, ale MEC to już nie, bo ciężko :).

Co do gamesneu - mam z nim straszne problemy - po 2 -3 minutach grania zaczcynam mieć pl na poziomie 20% i gra się ciężko. Nie wiem dokładnie czy to wina serwera czy może routingu z Krakowa do Wawy.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 19:17 

*CQF*Dr4go napisał(a):
NumLock.pl napisał(a):

Nowa funkjonalność własnie się testuje i widze, że przeszkadza "jednostronowcom". Jesli będzie więcej tego typu postów to wyłącze switchowanie stron.

@NumLock.pl - jeśli msz cos do mnie to pisz na prv. Nie musisz grać na gamesnetcie a nawet lepiej jak tam nie grasz bynajmniej nie ma bluzgów na czacie.

Drago ja nic do ciebie nie mam tylko dziwi mnie taki pomysł bez uprzedzenia... wdeług mnie i tak jesteś spoko bo za tamte bluzgi nie dałeś mi w końcu bana... a przyznaje się że bluzgałem ale już nie jestem taki niekultularny... od czasu do czasu może mi się wymsknąć ale to jest teraz naprawdę rzadkość... więc sory Drago jeśli odebrałeś ten post jako atak na ciebie to wybacz nie miałem tego na myśli...
pozdro

Edit: Drago przeczytaj jeszcze raz posta - zrobiłem korektę i sorki za pomyłkę...

Ostatnio edytowano 26 lis 2005, 22:11 przez NumLock.pl, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 19:23 

NumLock.pl napisał(a):
więc sory Draga jeśli odebrałeś

Jestem Dragooooooooo!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2005, 19:25 

Hynol napisał(a):
Swap jest ok - nie wszystkie mapki są symetryczne. Śmieszni są ludzie którzy bardzo lubią grać US na Sharqi 16, ale MEC to już nie, bo ciężko :).

Co do gamesneu - mam z nim straszne problemy - po 2 -3 minutach grania zaczcynam mieć pl na poziomie 20% i gra się ciężko. Nie wiem dokładnie czy to wina serwera czy może routingu z Krakowa do Wawy.

Darek od Nas ma podobny problem, ten sam routing. na 3 czy 4 hopie loss rzędu 50-70%.

Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2006, 21:30 

No ja mam pytanie czemu dostałem na Gamesnecie BANA ?! Pamiętam, że grałem sobie, mapa była bodajże Kubra Dam i nagle zostałem wyrzucony, konkretnie zbanowany ZA NIC !

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2006, 21:27 

Scorpius przykro mi niezmiernie ale banik za bluzgi. Ja go zalozylem i minie za pare dni(ustawiony byl na tydzien) Po paru kickach wciaz bluzgales wiec uzylem mocniejszego srodka. Tekst, ze "za nic" pada bardzo czesto z ust bluzgajacych. Chyba zaczne robic screeny konsoli :D

Zauwazylem, ze pomimo ustawienia na serwerze zasad, ktore to wyswietlaja sie na zielono w lewym gornym rogu co pare chwil, wiele osob ich "nie zauwaza" czesc specjalnie ignoruje, czesc udaje, ze nie wie o co chodzi. Dlatego pozwole sobie w skrocie opisac co i jak:

Cytuj:
No team killing.

Nie TeamKillowac(Nie zabijac swoich). Zasada prosta i zrozumiala. Ma jednak drugie oblicze. Pod te zasade podpada rowniez specjalne wbieganie pod swoje pojazdy.

Oczywiscie przypadkowe tk nie sa karane(chyba, ze ktos ma pecha i duuzo ich robi to serwer sam go wyrzuci) Kara jest wyrzucenie z serwera a jesli zachowanie takie sie powtarza, ban.

Cytuj:
No stats padding.

Co prawda patch w tym miejscu sporo zmienil jednak zasada pozostala. Nie wolno nabijac sztucznie punktow. Na przyklad rzucac ciagle amunicje komus kto strzela na slepo etc

Kara wyrzucenie z serwera i ewentualne zgloszenie do EA(a ci czyszcza w takich sytuacjach konto)

Cytuj:
No swearing.

Nie przeklinac. Najczesciej lamana zasada. Kara wyrzucenie z serwera a przy powtorzeniu sie sytaucji, ban. Mozliwy ban od razu jesli ktos sie "wybitnie wykazal" Informuje, ze karane beda rowniez slowa typu "choj" etc jakie to ludzie pisali myslac, ze to skrypt pilnuje serwera...

Cytuj:
No flaming .

Nie awanturowac sie. Chodzi oczywiscie o ostrzejsze przypadki, ktore sie jednak zdarzaja. W takich sytuacjach kara jest kick dla obu(lub wiecej) uczestnikow awantury.

Cytuj:
Keep the teams balanced and play fair!

Utrzymywac druzyny na wyrownanym poziomie i grac uczciwie. Co do utrzymania druzyn w rownowadze to niestety wiele zrobic nie mozna. Jednak prosba do lepszych graczy aby zmieniali druzyny gdy zauwazaja, ze gra jest "jednostronna". Gra jest o niebo ciekawsza gdy wrog stwarza jakikolwiek opor ;> W ostatecznosci mozliwe - choc sporadyczne - przerzucanie graczy odgornie. Zasada fair play dotyczy glownie czitow. osoba zlapana na cheatowaniu bedzie automatycznie, permanentnie banowana.

System kar jest prosty. Kick(czasem 2/3) a nastepnie ban na tydzien. Jesli to nie pomoze dwa tygodnie a potem permanentny.

Z mojej strony moge zapewnic, ze zasad bede przestrzegal nie zaleznie od znajomosci i powiazan. Zaden tag klanowy nie sprawi, ze zasady przestana obowiazywac.

Mam nadzieje, ze te drobne tlumaczenie pomoze zachowac porzadek na serwerze i juz nikt nie bedzie zaslanial sie "nie wiedza" :]

Milej gry :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 13:09 

Nie zabijałem na Gamesnecie swoich specjalnie, nie nabijałem sztucznie punktów, przeklinanie i nawet bulwersowanie się zdarzało. Ciekawe, że u innych tych 2 ostatnich nie zauważasz, na Gamesnecie ludzie na Ciebie jadą jak im się coś do głowy ubzdura, wogóle kultura jest na malutkim poziomie i sorry, ale nie będę stał bezczynnie jak ktoś mnie zaczyna bez powodu wyzywać. Wtedy oczywiście zadnego admina nie ma. Na szczęście istnieje jeszcze Aster, tam przynajmniej kultura jest i kłótnie zdażają się naprawdę dużo, dużo rzadziej niż na waszym serwerze :) Zresztą dla mnie jest tam fajniejszy rozkład map, więc Wy mi podziekowaliście za granie na Waszym serwerze i ja Wam podziękuje. Lailonn popieram to co robisz, tylko wypatruj każdego i stosuj się Zawsze do tego co napisałeś a będzie to naprawdę fajny serwer. Więcej ludzi takich jak Ty i sprawiedliwych :P Przyznaję się, że klnę i się bulwersuję, ale sorry, bo w 90% przypadków to mnie ponosi przez kogoś, narazie i miłej gry, GL.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 13:56 

Cytuj:
przeklinanie i nawet bulwersowanie się zdarzało.

Dziekuje za potwierdzenie. Wiec skad to zdziwienie?

Cytuj:
Ciekawe, że u innych tych 2 ostatnich nie zauważasz,

Zapytaj kogo chcesz, ze kicki leca ostro za bluzgi. Przyznam, ze coraz mniej jest ich potrzeba ale to mnie tylko cieszy :}

Cytuj:
na Gamesnecie ludzie na Ciebie jadą jak im się coś do głowy ubzdura, wogóle kultura jest na malutkim poziomie i sorry, ale nie będę stał bezczynnie jak ktoś mnie zaczyna bez powodu wyzywać.

Nie zauwazylem by ktos po mnie jechal. To, ze ktos moze poczuc sie urazony kickiem czy nieslusznie ukaranym to doskonale wiem. Adminowalem na duzym serwerze MMORPG i tam przerobilem wszystko co moze sie adminowi przytrafic. Jesli bluzganiem odpowiadasz na bluzgi to gratuluje kultury...

Cytuj:
Wtedy oczywiście zadnego admina nie ma.

Nie mozliwoscia jest abym byl na serwerze 24 na dobe. Nie wszystko tez moge zauwazyc. Dlatego czesto pisze aby ze mna wspolpracowano. Zamiast tego czesc osob woli miec do mnie pretensje, ze nie kickuje kogos kto sie podklada pod samolot u druzyny A podczas gdy ja jestem w druzynie B i tego nie MOGE widziec a problemu nie zgloszono...

Cytuj:
Na szczęście istnieje jeszcze Aster, tam przynajmniej kultura jest i kłótnie zdażają się naprawdę dużo, dużo rzadziej niż na waszym serwerze Smile

To gratuluje obserwacji. Dotychczas wszyscy zgodnie pisali, ze na Asterze jest wiekszy bajzel bo nie ma tam admina. Ba nawet gralem tam ostatnio i w minute polecialo tyle bluzgow co na Gamesnecie w pol dnia :} Ale spox, co kto lubi.

Cytuj:
więc Wy mi podziekowaliście za granie na Waszym serwerze i ja Wam podziękuje

Z ciezkim sercem przyjalem te wypowiedz. Bede tesknil...

Cytuj:
Lailonn popieram to co robisz, tylko wypatruj każdego i stosuj się Zawsze do tego co napisałeś a będzie to naprawdę fajny serwer

Osoba, ktora przyznala sie do lamania regulaminu poucza mnie? No ale ok. Gdzie dalem plame(poza nie siedzeniem 24h na dobe)?

Cytuj:
Przyznaję się, że klnę i się bulwersuję, ale sorry, bo w 90% przypadków to mnie ponosi przez kogoś,

To tym bardziej bedzie "mi cie brakowalo" skoro sam przyznajesz, ze jestes nie reformowalny. Zrzucanie winy na innych to dziecinada.

Cytuj:
narazie i miłej gry, GL.

Nawzajem

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 19:48 

Zdziwienie stąd, że wtedy nie przypominam sobie abym robił coś złego, dopiero co zaczęła się mapa i nie przypominam sobie abym kogoś wyzywał.

Nie znasz mojej prawdziwej kultury w prawdziwym życiu, więc proszę nie gratuluj mi jej :) Pod Twoim adresem bluzgi nie polecą bo jesteś adminem. Nie mów do mnie oczywistych rzeczy, typu takiego, że nie będzie 24 godziny na dobę. Wiem, że masz gdzieś czy bedę na waszym serwerze grał czy nie, ale naprawdę nie powiedziałem tego aby się ktoś na mnie litował czy z chamstwa, tego teź nie musiałeś komentować. Nie pouczam Cię, tylko zachwalam, naprawdę nie rozumiesz czy nie chcesz rozumieć? Sorry, ale jak mnie ktoś bez powodu wyzywa, to co mam mu za to dziękować? Uwierz mi, że nie jest mi przyjemnie gdy kogoś wyzywam, ale jak mnie ludzie na necie obrażają, często kogoś z rodziny (ulubione wyzywiska małolatów), to sorry że mnie ponosi. Jednak zmienię zdaie, będę do Was na serwer wpadał, ciekawi mnie ta kultura której ja tak nie mam i postaram się zrobić parę screenów. Wyślij mi proszę na priv Twój meil to Ci dam ciekawego screena z gamesneta. Tylko zapewne ona za to bana nie dostanie (w końcu jest z dość znanego Polskiego klanu) i nie chodzi mi o wyzywanie. I jeszcze raz Ci powiem, zapewne możesz to wiedzieć lepiej odemnie, ale gra to nie prawdziwe życie i często "kultulalny" dres w grze będzie się zachowywał jak aniołek, a w życiu...

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 20:00 

Sam pisales o kulturze to sie do niej odnoslem...pisales do mnie w formie "ciebie, ty" etc wiec nie dziw sie, ze myslalem, ze mowisz o mnie...

Miales pretensje, ze nie ma "wtedy" admina po czym oswiadczasz, ze to dla ciebie oczywiste, ze nie moge ciagle pilnowac...to w koncu masz o to zal czy to rozumiesz?

To, ze ludzie bluzgaaj to wiem. W koncu kicki i bany leca. Jednak zjawisko to sie zmniejsza.

Kazdy kto gral dluzej na gamenecie wie ze tag klanowy dla mnie nic nie oznacza gdy chdozi o regulamin. Znani klanowcy tez juz wylapywali kicki...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2