Teraz jest 28 lis 2024, 01:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 703 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 47  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 sie 2008, 20:45 

KoNdZiO napisał(a):
I dobrze ;) Może PL4FC skorzysta, a tam gra się o niebo lepiej 8)

Wątpie, komar ma rację. Najfajniejszy jest właśnie brak zasad, tylko te punishowanie. Zbombardujesz flagę, kilka razy ktos sie nawinie ze swoich..i masz przerwę na "rozprostowanie palców". Całe szczęście że to tylko kilkanaście minut, bo mam tam dobry ping, w przeciwieństwie do PL4FC.
Na PL4FC możesz dostać bana za byle gówno: ja mam rzekomo za rasizm... no commentary.
Jakby co to jestem katolikiem i nie popieram żadnej partii politycznej (brak kandydatów). Za to tez możecie mnie zbanować.

PostNapisane: 26 sie 2008, 22:38 

Aster nigdy nie był dobrym serwerem.
na GN grało się o niebo lepiej i były zasady, oraz admini.

Co do naszego serwera to niestety nie popyszczą sobie niektórzy.
Nie mówiąc już o głupich tekstach.

minimum kultury osobistej, bo różni gracze grają. A poziom należy zawyżać a nie zniżać do najgłupszego z nich.

to tyle odnośnie kicków za wulgaryzmy itp itd

ps.RPK_Tanatos domyślam się że to Ty dostales bana za czarnucha.

PostNapisane: 27 sie 2008, 01:56 

Wchodzmy wszyscy na nsz, tam sie nie dostaje banow za nic...

PostNapisane: 27 sie 2008, 16:45 

Czasem fajnie jest pograc bez żadnych zasad, nikt nie może wtedy miec o nic pretensji. Jeśli ktos nie wytrzymuje nerwowo zawsze mozna zmienić serwer.
Na Asterze najbardziej korzystają lamusy: stanie na spawnach, baserape, przerzucanie się do wygrywających. Dla mnie osobiście najbardziej odpowiada brak zasad i niski ping ~4 :).

Cytuj:
ps.RPK_Tanatos domyślam się że to Ty dostales bana za czarnucha.

Tak, i pisząc czarnuch miałem na myśli wąsatego MECa a nie jakiegoś "Stivi Łondera" czy innego afroamerykana. Na począdku myślałem, że to jakiś błąd kolejny PB i pewnie do tej pory bym sie nie dowiedział gdyby nie link do forum PL4FC od jednego z waszych graczy.

seba18 napisał(a):
Wchodzmy wszyscy na nsz, tam sie nie dostaje banow za nic...

Zapraszam

PostNapisane: 28 sie 2008, 18:40 

Rozumiem za rasizm w takim wykonaniu http://img210.imageshack.us/my.php?imag ... 000hz3.jpg ale za czarnucha bana to trochę za dużo.

PostNapisane: 29 sie 2008, 15:46 

komar(poland) a czym owy obrazek się różni od czarnucha?
dla mnie niczym, to i to jest rasizmem a admin nie ma obowiązku domyślać się w jakim kontekście kto co napisał.

bo i ten typ mógłby wejść i powiedzieć że tak się wita ze swoimi kolegami,i i nie jest to obraźliwa forma.W końcu żydzi to wykształcony i wpływowy naród.
Więc komplement wręcz dostałeś

Tak więc ban dla tych którzy obrażają Polaków.Kick za czarnucha bo jesteśmy biali i nas to nie dotyczy?.
dobrze zrozumiale podział jaki chcesz zasugerować?

Jeśli ktoś przesadza to gracze którzy myślą że serwer to chateria i można sobie pisać co się żywnie podoba.

Tantos dostał poza tym info że jak przeprosi to ban zostanie ściągnięty.

To tyle ode mnie odnośnie tekstów rasistowski w jakimkolwiek znaczeniu.

PostNapisane: 30 sie 2008, 15:17 

Rasizm to bardzo śliski temat. Jeżeli człowiek o jasnym kolorze skóry nazwie człowieka o ciemnym kolorze skóry "czarnuchem", to jest rasistą i dostaje po łapach. Jeżeli w odwrotnej sytuacji usłyszymy określenie "białas", to sprawa nie jest już dla wszystkich tak oczywista. Co więcej, jeżeli jeden człowiek o ciemnym kolorze skóry nazwie drugiego "czarnuchem", to wszystko jest w porządku, a nie powinno być. Prawo jest prawem dla wszystkich.

A jeżeli chodzi o BF2, to większość z nas (idąc tym tropem) jest rasistami, bo większość nie mówi ChPLA czy Chiny, tylko "chinole". Jakoś nie widziałem żeby ktoś się kogoś za to czepiał. Jednocześnie Tanatoss popełnił błąd, ponieważ ogólnie przyjętym określeniem potocznym na MEC jest "brudas", co pod względem ideologicznym dla ludzi z pewnymi fobiami także jest określeniem rasistowskim. Podobnie jak nazywanie nas "polaczkami", a zależnie od wydźwięku i kontekstu, nazywanie kogoś Żydem.

Problem w tym, że poprzez zakorzenione w naszych umysłach niewolnictwo i ruchy rasistowskie w historii kraju "naszych największych sojuszników", którzy uważając przez dziesiątki lat ludzi o ciemnym kolorze skóry za "gorszy gatunek" dziś kreują się na obrońców świata i ludzkości (oraz zasobów ropy naftowej), użycie słowa "czarnuch" lub nawet "murzyn" działa na wszystkich dookoła jak płachta na byka.

Nie uważam, żeby używanie w/w określeń było poprawne. Z drugiej jednak strony nie powinniśmy linczować ludzi za ich używanie, szczególnie, gdy nie mają na myśli nic związanego z rasizmem. Bo rasizm to śliski temat i nazwanie kogoś rasistą, także może być obraźliwe.

Tanatoss - przyznaj się do błędu i przeproś, bo takowy popełniłeś.
90s - zdejmij mu bana i będzie po problemie

:wink:

PostNapisane: 30 sie 2008, 23:05 

Przez dłuższy czas nie odpowiadałem w temacie ponieważ serwery PL4FC stoją bardzo nisko w moim rankingu nie tylko ze względu na ping, ale także ze względu na "dziwnych" adminów. (Jednak NSZ nie jest osamotniony).
Jeśli kogokolwiek obraziłem jakimkolwiek słowem, także innym niż owy czarnuch...przepraszam.

P.S.
Właściwie to chyba nawet nie pisałem tego do MECów. Pamiętam, że od początku rundy czekałem na F18, do którego nie mogłem się dostać. Prawdopodobnie poirytowany napisałem to do ludków, którzy odlecieli naszą fką, czyli jako biały do białego.

Teraz czarni obrażają sie już nawet za "murzyna", a geje za "pedała".
...Czy ktoś wie, co jest z adminowaniem Astera. Ten serwer wygląda jak "niczyj"

PostNapisane: 31 sie 2008, 00:33 

U nas są proste zasady i zawsze zwykłe przepraszam wystarcza by za pierwszym razem sprawę załatwić.
tak więc Tanatos ban zostanie Ci ściągnięty.
I tu nie chodzi czy ktoś został urażony czy nie, raczej zwrócono Tobie uwagę na niepoprawne zachowanie.

Wiem też że jest śmiesznym gnębienie graczy za to co piszą, ale jak nie będziemy pilnować kultury na serwerach i scenie to będziemy mieli CS i COD4
Kto grał ten wie jak wygląda FFA i rozmowy na forum.

Jak dla mnie to wole już z botami i na forum brawo.pl siedzieć, niż z taką hołota mieć cokolwiek wspólnego.
I obawiam się że jak wyjdzie BF3 i ten BFH to staniemy przed takim właśnie problemem.

Nawiązując jeszcze do rasizmu, to pojecie szerokie i nie w naszej kwestii jest doszukiwać się kogo możne co urazić a kogo nie.
Jednak wymagamy kultury osobistej a za każde słowo uważane za wulgarne itp itd będzie warn kick ban.

ps.I nie obrażaj moich adminów za to że robią swoje i są wyczuleni. Jest to w ich obowiązku i jak na razie sprawują się dobrze
Wiem, na Asterze są lepsi bo ich nie ma

PostNapisane: 3 wrz 2008, 20:43 

RPK_Tanatos napisał(a):
Czasem fajnie jest pograc bez żadnych zasad, nikt nie może wtedy miec o nic pretensji. Jeśli ktos nie wytrzymuje nerwowo zawsze mozna zmienić serwer.
RPK_Tanatos napisał(a):
ASTER:
Odpowiedz na prosbę o nie atakowanie nieprzejmowalnej bazy:

Kultura INFERNUSIKA:
http://img267.imageshack.us/img267/281/screen004sp2.png

I WujekProblem poirytowany, ze kamperka nie wyszła:

http://img267.imageshack.us/img267/3126 ... 007ib3.png

:?:
Pozdrawiam

PostNapisane: 4 wrz 2008, 13:04 

hahaha WujekProblem to jest dzieciak ktory kazdego lepsze nazywa "nolajfem" :mrgreen:

PostNapisane: 4 wrz 2008, 16:44 

Więc Komar.....no i zmieniłem serwer... :)

PostNapisane: 14 lis 2008, 14:30 

yo
moglby mi ktos zdjac bana z tego serwa? zostalem zbanowany za to ze przypadkowo pod 1 nada 3 ludzi mi sie wbilo, no zdarza sie nawet najlepszym....
blagam zdejmijcie tego bana z konta NakedSnakePOL bo qmple na mnie czekaja
obiecuje sie poprawic lol :shock:

p.s
bana mam juz jakies 2-3 dni

PostNapisane: 14 lis 2008, 21:41 

milo by bylo gdyby jakis admin z astera spelnil moja prosbe jeszcze dzis o ile ktokolwiek zaglada na ta strone ;/ :(

PostNapisane: 26 lis 2008, 19:21 

Tak wogóle to ktos mógłby wreszcie się przyznać jak to jest z tym serwerem. Kto tam ma adminke i skąd. Ktoś chyba płaci za ten serwer bo nie wierzę że jest darmowy. A jeśli tak to kto, jest jakieś forum astera czy coś takiego, może ktoś zna strone związaną z tematem
Niby nie ma adminów, a ktoś grzebie w ustawieniach (FF..no FF itp), więc jednak są.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 703 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 47  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2