Co prawda najłatwiej jest przyjąć (na tak zwanego czuja), jak już zostało tu wspomniane, że adminami są panowie z prgk, aczkolwiek od każdej reguły są wyjątki, jak dało się nie raz zauważyć. I pomijam tu takie przypadki, kiedy admin wchodzi sobie na serwer bez taga (ot, trzeba się wtedy wykazać pamięcią i orientacją w temacie). Jaka atmosfera na Asterze panuje - wie ten, kto tam grywa. Czasem aż prosi się o ostrzejszy komentarz, no ale... Akurat nie o tym chcę napisać w tej chwili. Drażniące są przypadki, kiedy na serwerze zaczynają się dziać różne dziwne rzeczy - restart rundy, ot tak, "lecące głowy" bez powodu lub też z powodu czyjegoś widzimisie, czy na nic nie zdające się głosowania za usunięciem gracza, bo przecież są i tacy nietykalni, krewni i znajomi królika - i nawet nie wiadomo z kim w takim przypadku dyskutować (pomijam już fakt, że czasami nie ma z kim). Nagle się po prostu okazuje, że adminem jest prawdopodobnie użytkownik o przykładowym nicku "diufsyd", który to pojawił się na serwerze pierwszy raz od roku i wszystko wskazuje na to, że to on rozstawia ludzi po kątach wedle swojego kaprysu. A i tak, zapytany - nie przyznaje się do tego, że jest adminem i wszystko odbywa się na drodze dedukcji. A to chyba nie tak powinno wyglądać.
Miło by było, gdyby sprawa była jasno postawiona - w razie jakichkolwiek problemów, prosimy zgłaszać się do:.... I tu nawet nie chodzi o skargi typu "bo mnie ten a ten wyzwał od noob'ów" (bo to już jest kwestia ogólnej kultury i atmosfery podczas gry), ale przede wszystkim pytania typu "dostałem bana/kicka/whatever, chciałbym się dowiedzieć za co i jak długo - i co ewentualnie mogę zrobić, aby sytuacja się nie powtórzyła - o ile mi bardzo zależy" lub też dlaczego nie ma takiej a takiej mapy i dlaczego jest albo nie ma ff czy autobalansu. Na razie, jak dla nie, panuje polityka chaosu i gdybym ja miała jakiś problem związany z grą na tym serwerze, to postępowałabym po omacku, bez pewności, że zostanę wysłuchana.
_________________ "[Ryba]... ty to masz głos jak dziewica, chłopie." (by DCK_PL) 
|