Teraz jest 1 gru 2024, 00:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 703 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 47  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 lis 2008, 14:55 

Ostatnio jak się gra to jest tak: jedna runda ff na miny, druga runda no ff na minach i nigdy nie wiadomo czy jak wjedziesz na swoją minę to czy cie zabije czy nie,a jak się pytasz kto to zrobił to nikt nie odpowiada.

PostNapisane: 30 lis 2008, 17:54 

z tego co wiem aster sie reklamuje wsrod graczy wlasnie serwerem. a adminow ma prgk.

PostNapisane: 1 gru 2008, 16:19 

Co prawda najłatwiej jest przyjąć (na tak zwanego czuja), jak już zostało tu wspomniane, że adminami są panowie z prgk, aczkolwiek od każdej reguły są wyjątki, jak dało się nie raz zauważyć. I pomijam tu takie przypadki, kiedy admin wchodzi sobie na serwer bez taga (ot, trzeba się wtedy wykazać pamięcią i orientacją w temacie).
Jaka atmosfera na Asterze panuje - wie ten, kto tam grywa. Czasem aż prosi się o ostrzejszy komentarz, no ale... Akurat nie o tym chcę napisać w tej chwili.
Drażniące są przypadki, kiedy na serwerze zaczynają się dziać różne dziwne rzeczy - restart rundy, ot tak, "lecące głowy" bez powodu lub też z powodu czyjegoś widzimisie, czy na nic nie zdające się głosowania za usunięciem gracza, bo przecież są i tacy nietykalni, krewni i znajomi królika - i nawet nie wiadomo z kim w takim przypadku dyskutować (pomijam już fakt, że czasami nie ma z kim). Nagle się po prostu okazuje, że adminem jest prawdopodobnie użytkownik o przykładowym nicku "diufsyd", który to pojawił się na serwerze pierwszy raz od roku i wszystko wskazuje na to, że to on rozstawia ludzi po kątach wedle swojego kaprysu. A i tak, zapytany - nie przyznaje się do tego, że jest adminem i wszystko odbywa się na drodze dedukcji. A to chyba nie tak powinno wyglądać.

Miło by było, gdyby sprawa była jasno postawiona - w razie jakichkolwiek problemów, prosimy zgłaszać się do:....
I tu nawet nie chodzi o skargi typu "bo mnie ten a ten wyzwał od noob'ów" (bo to już jest kwestia ogólnej kultury i atmosfery podczas gry), ale przede wszystkim pytania typu "dostałem bana/kicka/whatever, chciałbym się dowiedzieć za co i jak długo - i co ewentualnie mogę zrobić, aby sytuacja się nie powtórzyła - o ile mi bardzo zależy" lub też dlaczego nie ma takiej a takiej mapy i dlaczego jest albo nie ma ff czy autobalansu. Na razie, jak dla nie, panuje polityka chaosu i gdybym ja miała jakiś problem związany z grą na tym serwerze, to postępowałabym po omacku, bez pewności, że zostanę wysłuchana.

PostNapisane: 1 gru 2008, 23:36 

Jednak są ludzie, którzy cos wiedzą, jednak publicznie nie raczą się wypowiedzieć
Podobno na Asterze panowie z PRGK rozdają karty:

http://bf2.easyisp.pl/viewtopic.php?t=820
http://www.forum.prgk.net/viewtopic.php?t=4600&start=30

PostNapisane: 2 gru 2008, 01:05 

RPK_Tanatos napisał(a):
Jednak są ludzie, którzy cos wiedzą, jednak publicznie nie raczą się wypowiedzieć

Tanatos a tak szczerze, co Ci to da? To że poznasz nicki adminek serwera sprawi że zaczniesz z nimi korespondencję w celu rozmów nad poprawą jakości gry? Podejmiesz jakieś działania czy tylko zaspokoisz swój głód wiedzy a zarazem czystej ciekawości.

PostNapisane: 2 gru 2008, 01:57 

Jedyne wyjscie to napisac do astera o sytuacji ;] . Sam kiedys lubialem tam grac ale teraz to juz jest zal ^^ i prawie wogole tam nie wbijam. Nie zdziwil bym sie jak by ci Pseudo admini przemianowali (kiedys jeden z najlepszych serverow) na nazwe for noobs(StatsPadding)

PostNapisane: 2 gru 2008, 11:44 

SIWY DYM napisał(a):
RPK_Tanatos napisał(a):

Tanatos a tak szczerze, co Ci to da? To że poznasz nicki adminek serwera sprawi że zaczniesz z nimi korespondencję w celu rozmów nad poprawą jakości gry? Podejmiesz jakieś działania czy tylko zaspokoisz swój głód wiedzy a zarazem czystej ciekawości.

Szczerze?
Chodzi o to że, gdy sie dostaje bana dobrze jest wiedzieć za co i na ile czasu.
A tu: żadnej możliwości uzyskania informacji.

Jeśli EDDIE masz namiary na prawdziwych właścicieli serwera bądź łaskaw i podaj je.

To prawda, ze Aster to gowniany serwer jeśli chodzi o grających na nim ludzi, ale to jeden z nielicznch serwerów na których mam ping poniżej 10. Nawet na plackch (które zbojkotowałem po banie za rasizm) miałem ping 70 - 80.

PostNapisane: 2 gru 2008, 11:47 

no niestety nie znam ale zaloze sie ze dalej panowie z prgk trzymają wladze ;]

PostNapisane: 2 gru 2008, 14:56 

PRGK Spadak napewno ma admina bo sprzedal mi bana, tylko za co to nie pamietam, a z Tv dostal kilka razy miedzy oczy na bazie i sie dziewczynka zdenerwowala !b gom... Btw low server szkoda czasu

PostNapisane: 2 gru 2008, 17:58 

Są pewnie 4 opcje za które mogłeś dostać bana: notoryczne wyzwiska na poziomie klatki schodowej, wielokrotne wywalanie gunnera za mapę, umyślne TK dla sprzętu, bądź TK bez powodu.

PostNapisane: 3 gru 2008, 01:58 

Najbliżej będzie pewnie opcja przedostatnia.
Nie wspomniałeś jeszcze o podkładaniu sie, chyba, że za to nie ma banów.

Ja też mam kilka opcji:
- machnąć ręką i wyrzucić serwer z ulubionych
- grać na serialu syna
- lub przedstawić sprawę w centrum pomocy EA Polska, co zapewne zrobię.

Jutro wyślę do nich maila z pytaniem czy można komuś blokować publiczny serwer ... za nic

PostNapisane: 3 gru 2008, 03:18 

Nom ewentualnie ja tez moge im wyslac zapytanie, czy za czeste zabijanie adminow mozna dostac bana ;] . pamietam jak latalem kiedys na asterku , i ich Pro pilot mial low KD to oczywiscie jego koledzy postanowili mu pomodz w usunieciu problemu z servera ;]

PostNapisane: 8 gru 2008, 18:07 

Nie wiem czy nagle asterek się nawrócił czy co ale grając dostałem kicka/bana za... kradzież sprzętu.

PostNapisane: 9 gru 2008, 17:28 

Nie ma możliwości dostać bana za baserape, kradzież sprzętu zabijanie na spawnach. Baserape jest dozwolony. Jedyne co jest zabronione to TK, podkładanie się pod samolot, wywalanie helikopterem za mapę, bluzgi. Komander który lata samolotem, helikopterem, jeździ czołgiem, apc też może dostać kicka w przypadku gdy nie robi tego, co powinien robić komander. Niestety nie mamy możliwości pisać powodu kicka lub bana, ponieważ mamy dostęp tylko do rcona, a na serwerze nie ma zainstalowanych odpowiednich modów, aby działał bf2 Ra lub daemon.

PostNapisane: 9 gru 2008, 18:45 

sajzor skoro jestes adminem dodaj paru adminow . tzn tacy ktorzy graja na aster i maja jakies zasady bo to jest nosens dostax parte razy z rzedu z m95 od zioma ktory i tak sie wyskoczy lub sie rozbije (chodzi mi tu o tk) kiedys lubialem naprawde l;ubialem tam latac teraz wchodze tylko z czystej ciekawosci czy poziom sie poprawil czy dalej aster idze na dno , niestety tonie dalej ;/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 703 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 47  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2