Witam .
Po raz kolejny jak widzę muszę wyjaśniać parę spraw związanych z serwerem firmy aster.
Jak sama nazwa wskazuje jest to serwer firmy aster. Ze strony firmy opiekuje się nim Piasecznik pracownik firmy aster. PRGK nie rządzi na serwerze tylko w ramach skromnych możliwości próbuje zapanować nad chaosem.
Zasady panujące na tym serwerze ustalił Piasek , są to zasady ogólne przyjęte w każdej grze. Zawierają się one w paru punktach zakaz TK i brak wyzwisk i wulgaryzmów.
Firmy aster ogranicza dostęp do swoich komputerów ,że nawet Piasek jak serwer padnie może go podnieść tylko będąc w pracy. To powoduje ,że na tym serwerze nie działają takie programy jak bf2ra czy bf2cc służące zarządzaniu serwera co powoduje ,że mamy ograniczone pole tylko do komend wpisywanych z konsoli .Innym minusem jest to , że pady serwera powodują powstawanie jego z dziwnymi ustawieniami jak np FF na ON i dopiero ręczne zmiany dają efekt. Ale żeby to zrobić trzeba być na serwerze .Te ograniczenia powodują też brak możliwości stworzenia indywidualnych adminek jest to duża niedogodność mocno ograniczająca ich ilość. Brak dostępu do logów uniemożliwia mi dokonanie weryfikacji skarg .
Ja osobiście dostałem ogólne hasło do rcona i rozdaje je graczom do których mam zaufanie i jakąś formę kontroli . Choć i tu zdarzali się ludzie nieodpowiedzialni , a właściwie jedno co mogą zrobić to dawać im bany na serwerze co przy odrobinie sprytu mogą obejść , ale to spowoduje wywalenie z klanu .
Obecnie hasło znają i są upoważnieni go używać
spadak , Mixer ,Lokal ,Balbin , Mercykiler ,Maciacha , Luk ,Firefox , Fear , Setor ,Sajzor.
Jak wszyscy czasami popełniamy błędy i nie jesteśmy doskonali .
Jeżeli któryś z nas ukarał niesłusznie lub zbyt pochopnie to w ramach zakończenia flame osobiście przepraszam . Następne skargi na pracę adminów proszę zgłaszać dając screny z komunikatem i screna kto był na serwerze . Zrobię też osobny temat dla tych co chcą się odwołać od bana a tu prowadźmy dyskusję o serwerze .
Podejmę jeszcze jedną próbę namówienia Piaska na zmianę niektórych zasad na serwerze oraz na wpisanie rulesów na serwer , włączenia przerzucania po rundzie i parę innych spraw.
Odwołania od banó proszę zgłaszać w temacie na BF.pl lub forum [PRGK]
viewtopic.php?f=38&t=28041http://forum.prgk.net/viewtopic.php?t=4790Ps Klan PRGK dziękuje za bany odwetowe na serwerze NSZ