Cytuj:
Owszem, są to reguły ustalone przez EA dla serwerów rankingowanych, które powinny się do nich stosować. Ale KRAP nie do końca spełnia wymienione przez ciebie kryteria, bowiem nie jest serwerem "infantry only". Większość map granych jest normalnie. Wyjątek stanowią 3 mapy, które też nie zawsze są grane inf. (zależy od graczy, którzy grają). Pojazdy nie są zarezerwowane dla członków żadnego klanu, a co do kicków to są one tylko na tych 3 mapach, po wcześniejszym poproszeniu gracza, by zaprzestał używania pojazdów. Tak więc wszystko zależy jeszcze od interpretacji przepisów EA Wink
Interpretacja przepisow to domena sądów a nie graczy. Nie mozna byc troche w ciazy tak samo nie mozna troche lamac przepisow. Jedynie moze byc mowa o mniejszej szkodliwosci czynu ;] Jednak Infantry Only(chocby na 1 mapie) lamie podstawowe przepisy. Zauwaz, ze w BFROE nie ma opcji zgloszenia np niestandardowej ilosci ticketow bo to tak na prawde EA grzeje. Natomiast to co pozwala statsic to juz nie bardzo. I nie wdawajmy siew dyskusje czy faktycznie Infantry jest tak zle bo wedlug EA jest a to oni decyduja.
Cytuj:
Przepisy odnośnie serwerów rankingowanych wymierzone są w głównie statsiarzy, by nie było im tak łatwo zdobywać np. experta w nożu itd., ale przecież każdy serwer ma własne zasady, inne od tych ustalonych przez samą grę. Kampienie nieprzejmowalnych baz, czy atakowanie ich artylerią w grze nie jest zabronione, ale na wielu serwerach dostajesz za to kicka... Czy to też jest w porządku?
Masz racje sa wymierzone glownie w statsiarzy i oszustow. Zasady typu "zakaz atakowania nieprzejmowalnych flag" etc nie koliduja z zasadami EA jakie przytoczylem. Sa wiec w pelni dozwolone.
Cytuj:
I jeszcze jedno małe pytanko: czy tak bardzo przeszkadza Ci łamanie zasad ustalonych przez EA? Nie uważasz, że to EA powinno szukać "wadliwych" serwerów, a nie budować wśród graczy poczucia obowiązku "oczyszczania" świata gry z różnorodności (bo to co inne musi być złe Twisted Evil Wink )
Mi nie przeszkadza. PRzeciez moglem zglosic serwer ale nie zrobilem tego pomimo, ze go nie lubie i nie lubie tamtejszych adminow. Jednak nie lezy to w moim charakterze. Druga czesc zdania swiadczy o braku rozsadku albo niedojrzalosci. Rownie dobrze mozesz pytac czy to nie policja powinna szukac przestepcow a nie zachecac ludzi do wspolpracy by pinformowali gdy dzieje sie cos zlego. To dokladnie to samo tylko tu jest lamane "prawo EA w BF2" a tu w zyciu. Jednak podejscie "etyczne" pozostaje to samo. Roznorodnosci sa na serwerach prywatnych. Rankingowe musza przestrzegac zasad. Nikt nie zmuszal adminow KRAPu do stworzenia serwera rankingowego...
Cytuj:
Szanuje zdanie innych i ich argumenty, co więcej częto zgadzam się z nimi, bo wiem, że prawda ZAWSZE leży gdzieś pośrodku.
Rowniez szanuje cudze zdania. Tu jednak admini KRAPu pokazali, ze nie znaja zasad jakich powinni przestrzegac. BA wysmiali mnie i probowali wmowic, ze to ja sie nie znam. Przy lamaniu przepisow prawda lezy po stronie prawa(co w zyciu bywa czasem chore ale tu nikt nie zmuszal do rankingu)