Teraz jest 27 lis 2024, 18:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 kwi 2006, 09:53 

Ludzie ale się czepiliście tego serwera, gram tam codziennie od 3 miesięcy i ani razu nikt mnie nie wyrzucił i nie głosował za usunięciem. Na serwie panuje zasada, że mapy Karkand, Mashtur i Shaurqi gra sie INF. Zabawne jest to że wchodząc na serewr w okienku z informacją o serwie jest napiasana w/w zasada, ludzie nie czytacie informacji adminów serwa przy ładowaniu mapy??Potem walicie posty takie jak ten z fochami i pretensjami do innych. Więc nie wiem o co chodzi wszystkim.A tak przy okazji na pozostałych mapach gra się już normalnie. Pozdro i teraz czekam na ostrzał :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2006, 09:56 

Tylko że tamten wątek nie jest o nie przestrzeganiu zasady infntry only.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2006, 10:31 

Chyba ten wątek, chodziło o kicki a z tego co widzę od 3 miechów to kicki lecą na 3 mapach inf, za niestosowanie sie do zasad.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2006, 11:28 

Fake nick?

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2006, 12:41 

zapewne gra od 3 miesiecy i nagle sobie przypomnial o bf.pl i forum ciekawe

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2006, 14:50 
Moderator forum

Nie mówiąc że za kicki pod kątem inf można dostać kicka od EA ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2006, 15:44 

O czym pisalem w topicu KRAPa ale mi admini nie wierza. Mysla, ze zmyslam :P

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2006, 19:21 

Hynol napisał(a):
Nie mówiąc że za kicki pod kątem inf można dostać kicka od EA ;)

Pytałem o to w EA i GamesNET zanim wprowadziliśmy zasady no commanders, no vehicles na kilku mapach naszego serwera.
Odpowiedź była:

"Treść:

Witam

Jeśli są to tylko zasady obowiązujące w czasie gry to nie ma problemu. Natomiast wszelkie modyfikacje map lub mody mogą być stosowane na serwerze w trybie nierankingowym.

Pozdrawiam"

Nie dam podpisu bo nie wiem czy autor sobie tego życzy...

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2006, 19:27 

Meewosh47 napisał(a):
Fake nick?

nie

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2006, 19:30 

Lailonn napisał(a):
O czym pisalem w topicu KRAPa ale mi admini nie wierza. Mysla, ze zmyslam :P

Admini sie przygotowali do lekcji :).

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2006, 20:35 

Cytuj:
Pytałem o to w EA i GamesNET zanim wprowadziliśmy zasady no commanders, no vehicles na kilku mapach naszego serwera.
Odpowiedź była:

"Treść:

Witam

Jeśli są to tylko zasady obowiązujące w czasie gry to nie ma problemu. Natomiast wszelkie modyfikacje map lub mody mogą być stosowane na serwerze w trybie nierankingowym.

Pozdrawiam"

Nie dam podpisu bo nie wiem czy autor sobie tego życzy...

Dobrze wiec skoros taki pewny. Wlasnie zglosilem was serwer na podstawie ustalonych zasad, ktore m.in. mowia iz:

Cytuj:
§1.5 Server administrators may not explicitly or implicitly (by actions) enforce restrictions on vehicles or weapons that players can use while on your server (e.g. knives only, aircraft prohibited except for clan members, etc.)

* § Infantry only Servers
* § Kicking Players who use vehicles or aircraft
* § Limiting certain vehicles or aircraft for non clan members

Jesli jednak sie myle i strona http://www.bfroe.com/ rowniez nie sluzy do niczego to nic waszemu serwerkowi nie grozi. W przeciwnym wypadku zostaniecie ukarani za lamanie zasad EA.

Serwera nie zglosilem ale jak widzisz jakbym to zrobil to...

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2006, 22:43 

Ja na KRAP'ie gram od czasu do czasu, i szczerze mówiąc nie pamiętam by były jakieś problemy. Gra mi się tam dość dobrze, zwłaszcza na w.w mapach inf. Część ludzi rzeczywiście nie rozumie zasad, i od razu pakuje się do czołgu, ale zanim zostanie wykickowany dostaje pare wyraźnych ostrzerzeń... Nie chce też bronić adminów, którzy są, i jak dla mnie nie różnią się niczym od adminów na reszcie serwerów. Dziwie się także, że taki mały, 16-osobowy serwer wzbudza tyle emocji... Jest kilka innych podobnych, polskich rankingowanych serwów, ale jakoś gra na nich mniej graczy niż na owym "beznadziejnym, złym, do D" KRAP'ie. A co do tego, czy serwerowi wolno posiadać jakieś odrębne zasady, to czy nie myślicie, że byloby w świecie BF'a troche nudno, gdyby wszystkie serwery były takie same? Istnieją serwery infantry only, knifes and pistols only itp., a jak ktoś nie chce grać na takich to niech nie gra. Nie stosując się do przyjętych zasad jest się dokładnie taką samą osobą jak "cziter" - psuje się zabawe innym.

pozdro Komar :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwi 2006, 23:29 

Cytuj:
A co do tego, czy serwerowi wolno posiadać jakieś odrębne zasady, to czy nie myślicie, że byloby w świecie BF'a troche nudno, gdyby wszystkie serwery były takie same? Istnieją serwery infantry only, knifes and pistols only itp., a jak ktoś nie chce grać na takich to niech nie gra. Nie stosując się do przyjętych zasad jest się dokładnie taką samą osobą jak "cziter" - psuje się zabawe innym.

Te zasady ,ktore wypisalem to sa zasady EA obowiazuaje serwery rankingowe. Wiec czy to jest nudne czy nie MASZ OBOWIAZEK ich przestrzegac. Skoro lamanie zasad indywidualnych serwera uznajesz za psucie zabawy to lamanie zasad ogolnych gry juz chyba totalnie jest fe, nie? :}

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2006, 10:50 

Owszem, są to reguły ustalone przez EA dla serwerów rankingowanych, które powinny się do nich stosować. Ale KRAP nie do końca spełnia wymienione przez ciebie kryteria, bowiem nie jest serwerem "infantry only". Większość map granych jest normalnie. Wyjątek stanowią 3 mapy, które też nie zawsze są grane inf. (zależy od graczy, którzy grają). Pojazdy nie są zarezerwowane dla członków żadnego klanu, a co do kicków to są one tylko na tych 3 mapach, po wcześniejszym poproszeniu gracza, by zaprzestał używania pojazdów. Tak więc wszystko zależy jeszcze od interpretacji przepisów EA :wink:

Przepisy odnośnie serwerów rankingowanych wymierzone są w głównie statsiarzy, by nie było im tak łatwo zdobywać np. experta w nożu itd., ale przecież każdy serwer ma własne zasady, inne od tych ustalonych przez samą grę. Kampienie nieprzejmowalnych baz, czy atakowanie ich artylerią w grze nie jest zabronione, ale na wielu serwerach dostajesz za to kicka... Czy to też jest w porządku?
I jeszcze jedno małe pytanko: czy tak bardzo przeszkadza Ci łamanie zasad ustalonych przez EA? Nie uważasz, że to EA powinno szukać "wadliwych" serwerów, a nie budować wśród graczy poczucia obowiązku "oczyszczania" świata gry z różnorodności (bo to co inne musi być złe :twisted: :wink: )

O wiele bardziej niebezpiecznym procederem są czity w BF'ie, a nie serwery o łasnych zasadach akceptowanych przez większość graczy tego serwera.

I jeszcze jedno: nie chce być uważany za fanatycznego fana serwera KRAP, bo takim nie jestem, staram się tylko obiektywnie spojrzeć na problem i przedstawić swoją własną opinie. Szanuje zdanie innych i ich argumenty, co więcej częto zgadzam się z nimi, bo wiem, że prawda ZAWSZE leży gdzieś pośrodku.

Tytuł:
PostNapisane: 28 kwi 2006, 17:17 

Cytuj:
Owszem, są to reguły ustalone przez EA dla serwerów rankingowanych, które powinny się do nich stosować. Ale KRAP nie do końca spełnia wymienione przez ciebie kryteria, bowiem nie jest serwerem "infantry only". Większość map granych jest normalnie. Wyjątek stanowią 3 mapy, które też nie zawsze są grane inf. (zależy od graczy, którzy grają). Pojazdy nie są zarezerwowane dla członków żadnego klanu, a co do kicków to są one tylko na tych 3 mapach, po wcześniejszym poproszeniu gracza, by zaprzestał używania pojazdów. Tak więc wszystko zależy jeszcze od interpretacji przepisów EA Wink

Interpretacja przepisow to domena sądów a nie graczy. Nie mozna byc troche w ciazy tak samo nie mozna troche lamac przepisow. Jedynie moze byc mowa o mniejszej szkodliwosci czynu ;] Jednak Infantry Only(chocby na 1 mapie) lamie podstawowe przepisy. Zauwaz, ze w BFROE nie ma opcji zgloszenia np niestandardowej ilosci ticketow bo to tak na prawde EA grzeje. Natomiast to co pozwala statsic to juz nie bardzo. I nie wdawajmy siew dyskusje czy faktycznie Infantry jest tak zle bo wedlug EA jest a to oni decyduja.

Cytuj:
Przepisy odnośnie serwerów rankingowanych wymierzone są w głównie statsiarzy, by nie było im tak łatwo zdobywać np. experta w nożu itd., ale przecież każdy serwer ma własne zasady, inne od tych ustalonych przez samą grę. Kampienie nieprzejmowalnych baz, czy atakowanie ich artylerią w grze nie jest zabronione, ale na wielu serwerach dostajesz za to kicka... Czy to też jest w porządku?

Masz racje sa wymierzone glownie w statsiarzy i oszustow. Zasady typu "zakaz atakowania nieprzejmowalnych flag" etc nie koliduja z zasadami EA jakie przytoczylem. Sa wiec w pelni dozwolone.

Cytuj:
I jeszcze jedno małe pytanko: czy tak bardzo przeszkadza Ci łamanie zasad ustalonych przez EA? Nie uważasz, że to EA powinno szukać "wadliwych" serwerów, a nie budować wśród graczy poczucia obowiązku "oczyszczania" świata gry z różnorodności (bo to co inne musi być złe Twisted Evil Wink )

Mi nie przeszkadza. PRzeciez moglem zglosic serwer ale nie zrobilem tego pomimo, ze go nie lubie i nie lubie tamtejszych adminow. Jednak nie lezy to w moim charakterze. Druga czesc zdania swiadczy o braku rozsadku albo niedojrzalosci. Rownie dobrze mozesz pytac czy to nie policja powinna szukac przestepcow a nie zachecac ludzi do wspolpracy by pinformowali gdy dzieje sie cos zlego. To dokladnie to samo tylko tu jest lamane "prawo EA w BF2" a tu w zyciu. Jednak podejscie "etyczne" pozostaje to samo. Roznorodnosci sa na serwerach prywatnych. Rankingowe musza przestrzegac zasad. Nikt nie zmuszal adminow KRAPu do stworzenia serwera rankingowego...

Cytuj:
Szanuje zdanie innych i ich argumenty, co więcej częto zgadzam się z nimi, bo wiem, że prawda ZAWSZE leży gdzieś pośrodku.

Rowniez szanuje cudze zdania. Tu jednak admini KRAPu pokazali, ze nie znaja zasad jakich powinni przestrzegac. BA wysmiali mnie i probowali wmowic, ze to ja sie nie znam. Przy lamaniu przepisow prawda lezy po stronie prawa(co w zyciu bywa czasem chore ale tu nikt nie zmuszal do rankingu)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2