Mam na mysli glownych dostawcow serwerow w poszczegolnych krajach europejskich
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Po kolei:
niemieckie
kplay.de - bardzo stabilne, zero lagów czy zwisów, czasem pojawia sie jakies oszolomy łamiace regulaminy tu i tam. Ocena 4
holenderskie
gameservers.net - moje ulubione, wiele fajnych serwerkow, dobrzy admini, super ludzie. Tam tez jest wiele serwerow z serii 24h danej mapki, dla kazdego cos milego
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ogolnie bez zastrzezen. Ocena: 5
francuskie
ElliotNess - stabilne, ale malo ludzi na nich gra. Czasem pingi skacza (ale to chyba wina polskich łącz). No i admini czasem spia. Ocena: 3
brytyjskie
multiplay.co.uk - duzzzo ludzi, duuuzo rozmaitych serwerow klanowych i oficjalnych. Ale czasem wystepuja lagi i wysypy serwerow (nawet pare klanow sie na to skarżyło). Ocena: 3-
duńskie
BOOMTOWN - bardzo fajne serwery, przede wszystkim w ich składy wchodza najpopularniejsze mapki (a nie jakies Songhua:)). Szkoda, ze czasem jest mało ludzi, ale ogolnie na plus. Ocena: 4
włoskie
GamesClan - beznadzieja. Mam tam wysokie pingi, czasem serwery lagują, a admini chyba popijaja wodki, bo jakos nie widac ich dzialanosci. Gra tam rowniez mału ludzi. Ocena: 2
norweskie
TVRanked - swietne serwery na 64 sloty, zawsze mozna do nich dolaczac i sie swietnie bawic. Super-mili ludzie. Jedynym minusem jest czesty kick z serwera, gdyz wykrywa iz nasze IP nie pochodzi z krajow Skandynawii. Ocena: 5-
hiszpanskie
Mecahost - gram na nich rzadko, malo ludzi. To glowne argumenty. W kwestii stabilnosci i pingow jest ok. Ocena: 3
[/b]