Teraz jest 23 lis 2024, 01:19

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 183 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2008, 23:55 

Hehe, widzę że sporo osób się tu strzela, ja również 8)
Mam M15A2 Tactical Carabine. Noszę holenderski dpm i chyba kupię sobie marpat'a. :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2008, 17:09 

mp5sd6 CA, polski mundur- hi tec, helm swat-polska panterka- ochraniacze lokcie kolana i kamizelka taktyczna wersja amerykanska.. zamieszcze foto jak znajde..

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2008, 19:32 

Lodyga napisał(a):
Eh, malarstwo to nie to samo. ASG jest jak PR:D A właściwie odwrotnie. Dumny posiadacz M15A4:)

To twoja opinia. Ja mam inną. Dla mnie ASG jest jak zabawa w wojnę z dzieciństwa. W Pb dostajesz splata i wiadomo, że zostałeś trafiony a w ASG jak trafisz na oszustów to za cholerę nie udowodnisz, że trafiłeś. A Jeżeli uważasz że PB jest do bani bo markery nie są podobne do broni to zobacz te sprzęty: RAP4 albo te Ariakon lub te Armotech i na sam koniec Tiberius.
Pozostaje jeszcze OpsGear wyspecjalizowane w upodobnianiu markerów to broni.

Najważniejsze, że robimy to co lubimy.

To ja na strzelance w Devon. Rządziłem, na szczęście mogłem używać swojego markera tylko przez pół dnia, bo bym zbankrutował. I tak wydałem ponad 120 funtów na kulki :D. Marker, maska, kamizelka i ochraniacze są moje. Reszta z pola.
Obrazek

Uncle Blues napisał(a):
W plutonie umówiliśmy się już, że jak zaliczymy najbliższą sesję i wszyscy podostajemy awanse to zamawiamy hurtowo z Tajwanu broń przez PayPala. Problemów z umundurowaniem nie mamy z wiadomych względów. Problem będzie powstawał tylko jak trzeba będzie walczyć przeciwko sobie - po czym się odrużniać? Jakieś pomyśly? Paintballu używałem zawsze zwykłej kolorowej taśmy fluorescencyjnej. Jednej drużynie robiło się z niej opaski na ramieniu...

Wujek przetestujcie to: OTS - Optic Training System. Niestety nie miałem jeszcze okazji tego zobaczyć, ale brzmi ciekawie. Do tego dystens jest wiekszy niż w ASG i PB.[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2008, 21:10 

dlatego nie gram w paintball- dziesiec razy drozsze i mniej oddajace klimat wojny..

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2008, 21:34 

Dokładnie. Full kasy, poza tym jak oglądam czasami malarzy co się bawią obok, to u nich nie chodzi o taktykę, dowodzenie, krycie itd, tylko jak najszybsze zabicie jak największej ilości wrogów. Nie podoba mi się to. Ale to mój pogląd.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2008, 21:36 

BF2Progamer napisał(a):
dlatego nie gram w paintball- dziesiec razy drozsze i mniej oddajace klimat wojny..

Truth truth, paintball to z reguły zwykłą nawalanka, żadnej taktyki czy odwzorowania sprzętu, nie mówiąc już o prawie nie kończącej się amunicji

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2008, 23:09 

AQQ!!! A OD KIEDY W POLSCE PŁACI SIĘ FUNTAMI??

Napisałem, ze tyle wydałem w UK a nie w PL. W kraju średnio wydawałem 150-200 PLN na bitwę. No ale dla mnie kasa to nie problem, bo wydaję swoje a mnie rodziców pieniądze. Ciekawy jestem ile wydajecie na wasze repliki?? Z tego co widziałem to takie Tokyo Marui swoje kosztuje.

Łodyga ty chyba piszesz o speedballu. Czyli sportowym paintballu. Pojedź kiedyś na imp[rezy organizowane przez Pretorian to się przekonasz jak można się dobrze bawić za nieduże pieniądze.

Uwierzcie mi, że na bitwie gdzie jest 200 - 300 osób jest miejsce na taktykę i na ostrą walkę na bliskim dystansie.

Towarzysz w poprzednim moim poscie podałem linki do "militarnych" markerów. Zobacz RAP4 i powiedz mi, że nie mają one nic wspólnego z realnym wyglądem. Zwróc uwagę na kaliber 0.43

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2008, 23:14 

mil3k napisał(a):
Uwierzcie mi, że na bitwie gdzie jest 200 - 300 osób jest miejsce na taktykę i na ostrą walkę na bliskim dystansie.

Tu się zgodze, mój tata jak chodził na paintballa i mówił mi, że było wtedy właśnie tyle osób, no może nie 200 ale prawie do tej liczby dochodziło to wrażenia naprade niesamowite i wtedy właśnie górowała taktyka! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2008, 23:31 

Jacaaa napisał(a):
Tu się zgodze, mój tata jak chodził na paintballa i mówił mi, że było wtedy właśnie tyle osób, no może nie 200 ale prawie do tej liczby dochodziło to wrażenia naprade niesamowite i wtedy właśnie górowała taktyka! :wink:

Takie imprezy są organizowane średnio raz w miesiącu. Informacje zawsze można znaleźć na stronie PSI i dodatkowo na Forum. Jest tam terminarz i organizatorzy starają się nie wchodzić sobie w paradę. Pełna kulturka.

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2008, 00:21 

mil3k napisał(a):
Ciekawy jestem ile wydajecie na wasze repliki?? Z tego co widziałem to takie Tokyo Marui swoje kosztuje.

No na karabin to pewnie tak ponad 2k a i tak oporządzenie było droższe :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2008, 00:24 

mil3k napisał(a):
AQQ!!! A OD KIEDY W POLSCE PŁACI SIĘ FUNTAMI??

Napisałem, ze tyle wydałem w UK a nie w PL. W kraju średnio wydawałem 150-200 PLN na bitwę. No ale dla mnie kasa to nie problem, bo wydaję swoje a mnie rodziców pieniądze. Ciekawy jestem ile wydajecie na wasze repliki?? Z tego co widziałem to takie Tokyo Marui swoje kosztuje.

Łodyga ty chyba piszesz o speedballu. Czyli sportowym paintballu. Pojedź kiedyś na imp[rezy organizowane przez Pretorian to się przekonasz jak można się dobrze bawić za nieduże pieniądze.

Towarzysz w poprzednim moim poscie podałem linki do "militarnych" markerów. Zobacz RAP4 i powiedz mi, że nie mają one nic wspólnego z realnym wyglądem. Zwróc uwagę na kaliber 0.43

Tak z ciekawosci przegladnalem ta stronke RAP4 (reszta stron niezbyt specjalna oferte mialy) i jestem mile zaskoczony. Super wyglada, ale tak jak z ASG i tu trzeba wydac troszke na marker z oporzadzeniem :)

A tu mozesz mnie sprawdzic - Veres - http://tiny.pl/xh88 - Bf2 Tracker

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2008, 09:23 

repliki najlepszych firm wachaja sie od 1200 do 8000 ale za to w asg sa organizowane duze zloty ( takie ze grasz w nocy w lesie, patrole skradanie itp.) co tydzien a w wakacje dwa na tydzien- taki zlocik to cos niezapomnianego

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2008, 15:56 

nie wspominając o larpa-ch i milslim-ach. przy zakupie broni i oporządzenie pb i asg wychodzą podobnie gorzej ze po bitwie w pb płacisz 100-200 a w asg 10-20...

Obrazek

zwróćcie uwagę na goscia na trzecim planie...

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2008, 17:49 

tia banda obszarpancow w niekompletnych mundurach nie przypominajacych niczego

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2008, 17:49 

nie wspominając o larpa-ch i milslim-ach. przy zakupie broni i oporządzenie pb i asg wychodzą podobnie gorzej ze po bitwie w pb płacisz 100-200 a w asg 10-20...
bagno napisał(a):
zwróćcie uwagę na goscia na trzecim planie...

Na imie ma Dan i dal mi sie we znaki. Tak sie do ziemi przytulil i czolgal, ze go nie moglem z 10 minut trafic, ale w koncu dostal w zadek jak sie patrzy;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 183 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2